Χρήστος Ζαφείρης: Το «ελληνόπουλο» που έχει τρελάνει την Νορβηγία! (vids)

Χρήστος Ζαφείρης: Το «ελληνόπουλο» που έχει τρελάνει την Νορβηγία! (vids)

Νότης Χάλαρης
Χρήστος Ζαφείρης: Το «ελληνόπουλο» που έχει τρελάνει την Νορβηγία! (vids)

bet365

Τι και αν είναι μόλις 19 ετών και χρειάστηκε να μετακομίσει από νεαρή ηλικία σε μία ξένη χώρα; Ο Χρήστος Ζαφείρης μαγεύει με το ταλέντο του στα γήπεδα της Νορβηγίας και ήδη θεωρείται από τους ποδοσφαιριστές που μπορούν να γράψουν... ιστορία στο ποδόσφαιρο της χώρας.

«Από την Ελλάδα θαυμάζω τον Γιώργο Καραγκούνη με τον οποίο αγωνίζομαι στην ίδια θέση αν και έπαιζε πιο επιθετικά», είχε αναφέρει το 2018 στο Gazzetta ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα αυτή την στιγμή στην Ευρώπη. Ο λόγος για τον Χρήστο Ζαφείρη, ο οποίος σε ηλικία 19 ετών, έχει ήδη μονοπωλήσει το ενδιαφέρον των σκάουτερ αλλά και του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Αρχηγός με την Κ19 της Εθνικής Νορβηγίας, πρωταγωνιστής στη μεγάλη κατηγορία της χώρας με την Χόζεσουντ και ένα ατόφιο ταλέντο που μονοπωλεί ήδη το ενδιαφέρον για το μέλλον. Το Gazzetta σας παρουσιάζει τα κατορθώματα του Έλληνα χαφ και σας δίνει στο... πιάτο την ιστορία του.

Ο Παναθηναϊκός και ο ξενιτεμός του μόλις σε ηλικία εννιά ετών...

Γεννημένος στις 23 Φεβρουαρίου του 2003, στην Αθήνα, ο Χρήστος Ζαφείρης ένιωσε από νεαρή ηλικία τις δυσκολίες της οικονομικής κρίσης στη χώρα, καθώς ήταν μόλις επτά ετών όταν συνέβη. Το διέξοδο του ήταν στο ποδόσφαιρο, το οποίο του άνοιξε την πόρτα να ζήσει το όνειρο, έστω και προσωρινά, του Παναθηναϊκού, στον οποίο αγωνίστηκε μέχρι το 2011 στις ακαδημίες του.

Εκείνη τη χρονιά, ήταν και αυτή που θα του άλλαζε τη ζωή, καθώς ο πατέρας του βρήκε δουλειά στη Νορβηγία και αποφάσισε να πάρει μαζί την οικογένειά του και να μείνουν μόνιμα εκεί. Μαζί και ο μικρός Χρήστος, ο οποίος από την πρώτη στιγμή που πάτησε στη χώρα, φόρεσε τα ποδοσφαιρικά του και εντάχθηκε στις ακαδημίες της Φόρνεμπου.

Κάνοντας εξαιρετικά πράγματα, μαγνήτισε ακόμα περισσότερο τα βλέμματα στις ομάδες της Νορβηγίας και η Βαλερένγκα τον έβαλε στις ακαδημίες της με τις καλύτερες προοπτικές.

Το «σχολείο» της Βαλερένγκα και η εκτόξευση στη Β' κατηγορία!

Εκεί έμεινε για σχεδόν 3,5 χρόνια, κάνοντας τεράστια βήματα προόδου και καθιερώθηκε στη θέση μέσου, αφού πριν είχε παίξει μέχρι και αριστερό μπακ. Τον Γενάρη του 2020, η υπεροπλία του νορβηγικού συλλόγου στη μεσαία γραμμή αλλά και τα αγωνιστικά προβλήματα, έφεραν τον 17χρονο χαφ στην πόρτα της εξόδου.

Ήταν εύκολα αντιληπτό πως ο Ζαφείρης θα έπρεπε να βρει αλλού ποδοσφαιρική στέγη για να συνεχίσει την εξέλιξή του. Το κατάλληλο μέρος, ήταν η Γκρόρουντ της δεύτερης κατηγορίας. Μπορεί να ήταν βήμα... πίσω για τον ταλαντούχο μέσο αλλά και μία ευκαιρία να αναδειχθεί μέσα από εκεί.

Τελικά, όχι απλά δικαιώθηκε αλλά... εκτοξεύθηκε μέσα σε δύο χρόνια. Συνολικά έπαιξε σε 50 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, έχοντας απολογισμό τρία γκολ και πέντε ασίστ. Παράλληλα, ανέβασε αρκετά την αξία του, κάνοντας πιο έντονο το ενδιαφέρον των ομάδων από την πρώτη κατηγορία.

H «σφήνα» της Χόζεσουντ, η Τσέλσι και το περιβραχιόνιο με την Νορβηγία μετά την... Ελλάδα!

Φυσικά, πριν μαγέψει στο πρωτάθλημα, η Τσέλσι τον είχε καλέσει στις ακαδημίες της το καλοκαίρι του 2019. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής προσπάθησε να κερδίσει μία θέση, ωστόσο το αποτέλεσμα ήταν να μείνει στη Νορβηγία.

Η πορεία του στη Γκρόρουντ δεν πέρασε απαρατήρητο από καμία μεγάλη δύναμη της Νορβηγίας, με τις Ρόζενμποργκ και Μπόντο Γκλιμτ να έχουν... ρωτήσει για την περίπτωσή του, όμως η Χόζεσουντ ήταν εκείνη που μπήκε... σφήνα ανάμεσα στις παραπάνω. Ο νορβηγικός σύλλογος πρόλαβε να διαπραγματευθεί με τον νεαρό χαφ και να τον κάνει δικό του τον Αύγουστο του 2021.

Βέβαια, στη συμφωνία υπήρχε και ο όρος να παραμείνει δανεικός μέχρι το τέλος της σεζόν στη Γκρόρουντ (η χρονιά ολοκληρώνεται τον Δεκέμβρη). Έτσι, ο Ζαφείρης ενσωματώθηκε στη νέα του ομάδα από τον περασμένο Γενάρη. Έκτοτε, έχει προλάβει να κάνει την απόλυτη διαφορά στη μεγάλη κατηγορία, αφού μετράει ήδη 20 συμμετοχές με δύο γκολ και τέσσερις ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις.

Η καλύτερη στιγμή, μέσα σε αυτό το διάστημα, δεν είναι μόνο τα... μαγικά που κάνει στο πρωτάθλημα αλλά και το γεγονός πως έγινε διεθνής με την Κ19 της Εθνικής Νορβηγίας. Μάλιστα, έχει πάρει και το περιβραχιόνιο του αρχηγού έπειτα από τρεις συμμετοχές, στις οποίες έχει και ένα γκολ, όμως είναι αξιοσημείωτο πως έχει παίξει και με το εθνόσημο της Ελλάδας στο στήθος.

Συγκεκριμένα, το 2019, ο Νίκος Κεχαγιάς τον είχε καλέσει στην Κ16 της χώρας μας, πραγματοποιώντας δύο συμμετοχές στα φιλικά με Κολομβία και Πολωνία. Ωστόσο, από τότε, φοράει τα χρώματα της Νορβηγίας και όλα δείχνουν πως δύσκολα θα αλλάξει αυτό και σε επίπεδο ανδρών. Πάντα όμως, υπάρχει αυτό το παραθυράκι.

Το δεδομένο είναι πως η Ελλάδα μπορεί να καμαρώνει ένα «δικό» της παιδί που δεσπόζει στη Νορβηγία και έχει αποδείξει πως θα έχει λαμπρό μέλλον.

@Photo credits: Instagram
 

Τελευταία Νέα