Μουντιάλ 2030: Κοινή υποψηφιότητα από Αργεντινή, Χιλή, Ουρουγουάη και Παραγουάη

Newsroom
Μουντιάλ 2030: Κοινή υποψηφιότητα από Αργεντινή, Χιλή, Ουρουγουάη και Παραγουάη

bet365

Η Ουρουγουάη, η Αργεντινή, η Χιλή και η Παραγουάη, ανακοίνωσαν την απόφασή τους για κοινή υποψηφιότητα για το επειτειακό Μουντιάλ του 2030.

Το Μουντιάλ του 2030 έχει ξεχωριστή σημασία καθώς θα συμπληρωθούν 100 χρόνια από την πρώτη διοργάνωση που φιλοξενήθηκε στην Ουρουγουάη. Και σήμερα (2/8) η χώρα, μαζί με την Αργεντινή, την Χιλή και την Παραγουάη, ανακοίνωσαν ότι μπαίνουν στην διεκδίκηση της διοργάνωσης!

Οι τέσσερις χώρες της Λατινικής Αμερικής με σύνθημα «το Παγκόσμιο κύπελλο γιορτάζει την 100η επέτειο και επιστρέφει στο αρχικό του σπίτι» όπως έγραψε στο Twitter ο πρόεδρος της Conmebol, Αλεχάντρο Ντομίνγκες, θα προσπαθήσουν να πάρουν την διοργάνωση την οποία διεκδικούν και η Ισπανία με την Πορτογαλία (ανεπίσημα υπάρχει ενδιαφέρον για υποψηφιότητα των Ισραήλ, Μπαχρέιν και Η.Α.Ε).

«Για εμάς, θα έπρεπε να ονομάζεται Παγκόσμιο Κύπελλο 2030 εκατονταετηρίδας», δήλωσε ο υπουργός Αθλητισμού της Ουρουγουάης, Σεμπάστιαν Μπάουζα και πρόσθεσε: «Αυτό στο οποίο πρέπει να εστιάσουμε είναι το Παγκόσμιο Κύπελλο Εκατονταετηρίδας. Ο εορτασμός των 100 ετών από το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο θα είναι εκεί. Επιστροφή στον μύθο, πίσω στα βασικά».

Η επισημοποίηση αυτής της κοινής υποψηφιότητας θα γίνει στο στάδιο Centenario του Μοντεβιδέο, όπου διεξήχθη ο τελικός του 1930 μεταξύ Ουρουγουάης και Αργεντινής (4-2), στην πρώτη διοργάνωση παγκοσμίου κυπέλλου. Και εφ' όσον προκριθεί αυτή η τετραπλή υποψηφιότητα, στο ίδιο γήπεδο θα γίνει και ο τελικός του 2030.

Το μείον είναι πως το προηγούμενο Μουντιάλ διεξάγεται στην Βόρεια και Κεντρική Αμερική (ΗΠΑ, Μεξικό, Καναδάς), ενώ το 2014 είχε φιλοξενηθεί πάλι στην Λατινική Αμερική (Βραζιλία)

 

Τελευταία Νέα