Μιρτσέα Λουτσέσκου: «Ο Πούτιν είναι δολοφόνος!»

Μιρτσέα Λουτσέσκου: «Ο Πούτιν είναι δολοφόνος!»

Μιρτσέα Λουτσέσκου: «Ο Πούτιν είναι δολοφόνος!»

bet365

Απασφάλισε κατά του Βλάντιμιρ Πούτιν ο Μιρτσέα Λουτσέσκου για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, χαρακτηρίζοντάς τον επανειλλημένα «δολοφόνο» και προέβλεψε ότι αυτός ο πόλεμος θα κρατήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Σφοδρή επίθεση προς τον Βλάντιμιρ Πούτιν εξαπέλυσε σε δηλώσεις του ο Μιρτσέα Λουτσέσκου. Ο πολύπειρος τεχνικός και πατέρας του προπονητή του ΠΑΟΚ, Ραζβάν, παραχώρησε νέα συνέντευξη σε πολωνικό Μέσο από την ασφάλεια της πατρίδας του, τη Ρουμανία, στην οποία κατάφερε να διαφύγει λίγα 24ωρα μετά τη ρωσική εισβολή. Και αυτή τη φορά δεν συγκράτησε τα λόγια του, χαρακτηρίζοντας επανειλλημένα τον Πούτιν «δολοφόνο» και κάνοντας λόγο για θηριωδίες με θύματα γυναίκες και παιδιά.

Όσο για το πότε πιστεύει ότι θα λήξει αυτός ο πόλεμος, η πρόβλεψη του 77χρονου Ρουμάνου τεχνικού ήταν δυσοίωνη, καθώς όπως δήλωσε «οι Ουκρανοί είναι υπερήφανοι άνθρωποι. Ο πόλεμος θα διαρκέσει για μεγάλο διάστημα και δεν θα υπάρχουν νικητές».

«Αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία είναι έγκλημα. Ο Πούτιν είναι δολοφόνος! Αυτός ο πόλεμος είναι βάρβαρος. Βλέπουμε παιδιά και γυναίκες να πεθαίνουν. Νοσοκομεία και σπίτια πολιτών βομβαρδίζονται. Δεν μπορείτε να φανταστείτε αυτό που συμβαίνει.

Ολόκληρος ο κόσμος πρέπει να υποστηρίξει την Ουκρανία, τώρα! Επαναλαμβάνω: Ο Πούτιν είναι ένας δολοφόνος κι αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία ξεπερνά και την πιο άρρωστη φαντασία. Επέστρεψα στη Ρουμανία, αλλά ακόμα προσπαθώ να βοηθήσω με πολλούς τρόπους, με τη συνεργασία και των ποδοσφαιριστών μου με τους οποίους βρίσκομαι σε επαφή.

Όχι, δεν περίμενα να συμβεί κάτι τέτοιο. Θα μπορούσε να υποθέσει κανείς ότι κάτι μπορεί να συμβεί, αλλά μόνο στις περιοχές του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ. Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι το Κίεβο κι άλλες ουκρανικές πόλεις θα βομβαρδίζονταν και κάποιες από αυτές θα καταστρέφονταν.

Γι’ αυτό λέω ότι είναι βάρβαρα όσα συμβαίνουν. Θυμάμαι τα χρόνια μου στη Σαχτάρ. Είχαμε παίκτες από διάφορες εθνικότητες, ανάμεσά τους Ρώσους και Ουκρανούς. Δεν είχα κανένα πρόβλημα. Δουλεύαμε μαζί ως σύλλογος και οι παίκτες ήταν φίλοι εκτός γηπέδου. Και τώρα παρακολουθούμε τρελά πράγματα. Είναι δύσκολο να το αποδεχθείς»

«Δεν το φανταζόμουν ποτέ, οι Ουκρανοί και οι Ρώσοι ζουν μαζί σαν αδέρφια. Τώρα το όλο ζήτημα είναι πολιτική, δεν ξέρω πώς θα τελειώσει διότι οι Ουκρανοί είναι υπερήφανοι άνθρωποι. Ο πόλεμος θα διαρκέσει για μεγάλο διάστημα και δεν θα υπάρχουν νικητές. Δεν ήταν απαραίτητο να φτάσουμε σε αυτό το σημείο».

 

Τελευταία Νέα