Ολλανδία: Επιστρέφουν οι φίλαθλοι στα γήπεδα κατά 30%

Newsroom
Ολλανδία: Επιστρέφουν οι φίλαθλοι στα γήπεδα κατά 30%

bet365

Η ολλανδική κυβέρνηση ανακοίνωσε τη χαλάρωση των μέτρων στη χώρα και μαζί της το άνοιγμα των γηπέδων για το κοινό μετά από δύο μήνες, σε ποσοστό 30% της συνολικής χωρητικότητας.

Επιστροφή στα γήπεδα για τους Ολλανδούς φιλάθλους, μετά από δύο μήνες «λουκέτου» που είχε αποτέλεσμα τη διεξαγωγή όλων των αγώνων κεκλεισμένων των θυρών. Όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας, Μαρκ Ρούτε, τα γήπεδα ανοίγουν ξανά προς το κοινό ως μέρος της γενικής χαλάρωσης των μέτρων για τον Covid-19, αλλά με αυστηρό όριο προσέλευσης το 30% της συνολικής χωρητικότητας.

Η απόφαση αυτή ικανοποιεί τους φιλάθλους της χώρας, όχι όμως και τις ίδιες τις ομάδες της Eredivisie, οι οποίες με κοινή τους ανακοίνωση τη χαρακτήρισαν ως «μέτρο δίχως προοπτική» και ζήτησαν την αύξηση του ορίου προσέλευσης στο 60% από τις 4 Φεβρουαρίου.

Θυμίζεται ότι η ολλανδική κυβέρνηση είχε θέσει ποδοσφαιρικό lockdown στα γήπεδα στις 18 Νοεμβρίου για τρεις εβδομάδες, το οποίο πήρε αρχικά παράταση μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου και ξεπέρασε τελικά τους δύο μήνες.

 

Τελευταία Νέα