Ολλανδία: Κλειστά γήπεδα για τρεις εβδομάδες λόγω ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού

Ολλανδία: Κλειστά γήπεδα για τρεις εβδομάδες λόγω ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού

Ολλανδία: Κλειστά γήπεδα για τρεις εβδομάδες λόγω ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού

bet365

Άμεσο μέτρο πήρε η ολλανδική κυβέρνηση για τον περιορισμό της έξαρσης κρουσμάτων στην Covid-19, επιβάλλοντας «λουκέτο» στα γήπεδα για τις επόμενες τρεις εβδομάδες.

Κεκλεισμένων των θυρών θα διεξαχθούν οι αγώνες όλων των αθλητικών διοργανώσεων στην Ολλανδία τις προσεχείς τρεις εβδομάδες.

Μετά το ρεκόρ κρουσμάτων από την έναρξη της πανδημίας που καταγράφηκε την περασμένη Πέμπτη (11/11) με 16.364 νέες μολύνσεις, η ολλανδική κυβέρνηση πήρε άμεσα μέτρα για τον περιορισμό της έξαρσης, με τον πρωθυπουργό να ανακοινώνει ότι «οι αθλητικές δραστηριότητες θα συνεχιστούν κανονικά τις επόμενες εβδομάδες, αλλά χωρίς την παρουσία κοινού στις εξέδρες».

Αυτή η απόφαση ασφαλώς επηρεάζει τις ομάδες της Eredivisie αλλά και την εθνική Ολλανδίας που θα παίξει χωρίς κόσμο το τελευταίο της παιχνίδι των προκριματικών κόντρα στη Νορβηγία, το οποίο ενδεχομένως θα κρίνει πρόκριση ή την πρωτιά στον όμιλο.

Στο άκουσμα αυτής της απόφασης, πάντως, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ολλανδίας απάντησε με νέα ανακοίνωση διαμαρτυρίας στην οποία εκφράζει την ενόχλησή της με αυτό το μέτρο, λέγοντας «Είναι περισσότερο από εκνευριστικό να βλέπουμε την κυβέρνηση να μην εξετάζει το πού προκύπτουν τα κρούσματα. Αυτά πάντως δεν ξεσπούν στα γήπεδα, όπως έχει αποδειχθεί σε πολλές περιπτώσεις.

Έχουμε επενδύσει χιλιάδες ευρώ για να κάνουμε τα πάντα covid-free προς τους φιλάθλους. Εκατοντάδες παιχνίδια έχουν διεξαχθεί με την παρουσία θεατών από την πρώτη ημέρα της πανδημίας και ούτε μία αναμέτρηση δεν προκάλεσε μεγάλες εξάρσεις
».

Θυμίζεται ότι η Ολλανδία ήταν από τις πρώτες χώρες που επέτρεψαν την επιστροφή των φιλάθλων στο 100% της χωρητικότητας, έχοντας, μάλιστα, πρωτοστατήσει με το πείραμά τους τον περασμένο Μάρτιο, όταν και επέτρεψαν σε 5.000 φιλάθλους να παρακολουθήσουν παιχνίδι χωρίς μάσκες.

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ MUNDIAL Τελευταία Νέα