Μπελενένσες: Απορρίφθηκε το αίτημά της για να επαναληφθεί ο αγώνας με την Μπενφίκα (vids)

Κώστας Τόπας
Το αίτημα επανάληψης από την Μπελενένσες για την αναμέτρηση με την Μπενφίκα απορρίφθηκε κι έτσι οι «Αετοί» κατακτούν το πολυπόθητο τρίποντο.

Τον περασμένο μήνα η Μπελενένσες λόγω 14 κρουσμάτων κορονοϊού ξεκίνησε το ματς με τη Μπενφίκα για την 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος με εννέα ποδοσφαιριστές εκ των οποίων οι δύο γκολκίπερ. Το ματς ωστόσο ξεκίνησε κανονικά και στο ημίχρονο οι «Αετοί» δεν έδειξαν οίκτο και σκόραραν επτά φορές

Με την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου, ο πρόεδρος της Μπελενένσες, Ρουί Πέδρο Σοάρες, ήταν ράκος με τον διασυρμό της ομάδας του και ξέσπασε σε κλάματα κατά την είσοδο του στα αποδυτήρια. Μάλιστα μίλησε για ντροπιαστική στιγμή στο πρωτάθλημα, τονίζοντας παράλληλα ότι είχαν ζητήσει την αναβολή του αγώνα.

Τελικά, έπρεπε να φτάσει στο 48ο λεπτό ο αγώνας, ώστε ο διαιτητής τη λήξη αφού οι ποδοσφαιριστές των γηπεδούχων δήλωσαν τραυματίες.

Την Τρίτη (21/12) εξετάστηκε το αίτημα επανάληψης της αναμέτρησης, μετά από αίτημα της Μπελενένσες, ωστόσο αυτό απορρίφθηκε από τις υπόλοιπες ομάδες στο διοικητικό συμβούλιο. Οι μοναδικές ομάδες που συμφώνησαν ήταν η ίδια η Μπελενένσες αλλά και η Σπόρτινγκ Λισαβόνας, ενώ απείχαν από την ψηφοφορία η Μπράγκα και η Ακαντέμικα.

Ετσι, η Μπενφίκα είναι η μεγάλη νικήτρια της υπόθεσης, κατακτώντας τους τρεις βαθμούς.