Εθνική Eλλάδας: Στους βασικούς στόχους ο Μανόλο Χιμένεθ!

Εθνική Eλλάδας: Στους βασικούς στόχους ο Μανόλο Χιμένεθ!

Δημήτρης Τομαράς
Εθνική Eλλάδας: Στους βασικούς στόχους ο Μανόλο Χιμένεθ!

bet365

Ο άλλοτε τεχνικός της ΑΕΚ είναι ο βασικός στόχος των στελεχών της ΕΠΟ για το τιμόνι της Εθνικής ομάδας, χωρίς να αποτελεί και τον μοναδικό υποψήφιο.

Ο 57χρονος προπονητής - που έχει εργαστεί στην ΑΕΚ και έχει πάρει πρωτάθλημα και Κύπελλο στην Ελλάδα - είναι στο προσκήνιο για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Εθνικής μας ομάδας. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κρούση προς τον Μανόλο Χιμένεθ (προφανώς αναφερόμαστε στις τελευταίες ημέρες) όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα προκύψει εξέλιξη προς αυτήν την κατεύθυνση. Ο 57χρονος Ισπανός τεχνικός είναι ο βασικός στόχος των στελεχών της ΕΠΟ, χωρίς ασφαλώς να αποτελεί και τον μοναδικό υποψήφιο για τη διαδοχή του Τζον Φαν'τ Σχιπ.

Ο Χιμένεθ, ο οποίος εκτός από την ΑΕΚ έχει εργαστεί σε Ισπανία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι ο βασικός υποψήφιος μεταξύ των ξένων προπονητών στη διαδικασία της «προεπιλογής», καθώς ακόμα δεν έχον γίνει επαφές και συζητήσεις (πολύ περισσότερο δεν έχουν γίνει διαπραγματεύσεις) με αλλοδαπούς τεχνικούς. Ο προσανατολισμός της ΕΠΟ είναι προς την πρόσληψη ξένου προπονητή καθώς ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Παναγιώτης Δημητρίου, έκανε λόγο χθες για προπονητές από Ισπανία, Ιταλία και Πορτογαλία. Ο Χιμένεθ είναι έμπειρος, «ελεύθερος», γνωρίζει (αν όχι αναλυτικά, σίγουρα καλύτερα από πολλούς άλλους) τον «χάρτη» του ελληνικού ποδοσφαίρου και αρκετούς από τους Ελληνες παίκτες που αγωνίζονται στο εξωτερικό, η αλήθεια είναι πως συγκεντρώνει αρκετά από τα στοιχεία που θα ήθελαν στην ΕΠΟ...

Στη σημερινή (Τρίτη, 30/11) σύσκεψη του Δημητρίου με τον Τάκη Φύσσα και τον Κώστα Κωνσταντινίδη έπεσαν στο τραπέζι τα πρώτα ονόματα και ουσιαστικά από σήμερα αρχίζει η κούρσα διαδοχής του Φαν'τ Σχιπ, ο οποίος αποφάσισε να ανακοινώσει το «τέλος» του από την Εθνική ομάδα, χωρίς ακόμα να έχει ληφθεί οριστική απόφαση από την Ομοσπονδία και δίχως να του έχει ανακοινωθεί το παραμικρό.

Πότε θα ολοκληρωθεί αυτή η κούρσα διαδοχής δεν το γνωρίζουμε, αλλά ασφαλώς το γεγονός ότι οι επόμενες υποχρεώσεις της Εθνικής Ελλάδας είναι τον Μάρτιο δεν συνεπάγεται ότι η Εθνική ομάδα θα μείνει χωρίς προπονητή για τους επόμενους τέσσερις μήνες! Πιθανότατα εντός του Ιανουαρίου θα γνωρίζουμε τον διάδοχο του Φαν' τ Σχιπ εκτός κι αν γίνει η έκπληξη και αυτός κλείσει εντός του 2021!

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα