Μαραντόνα: Μεγάλωσε απότομα, από κάθε άποψη

Αλέξανδρος Λοθάνο
Μαραντόνα: Μεγάλωσε απότομα, από κάθε άποψη

bet365

Οι φίλαθλοι της Αρχεντίνος Τζούνιορς απολάμβαναν τόσο τα 90λεπτα των αγώνων, όσο και το 15λεπτο διάλειμμα ανάμεσα στα ημίχρονα. Ο λόγος;

Ένας 12χρονος πιτσιρικάς που έμπαινε στον αγωνιστικό χώρο για να τους ψυχαγωγεί, έκανε μαγικά με την μπάλα στα πόδια και ονειρευόταν να γίνει σαν τον Ριβελίνιο ή τον Τζορτζ Μπεστ. Ο πιτσιρικάς μεγάλωσε (λίγο) και, δέκα ημέρες πριν από τα 16α του γενέθλια, έκανε ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα της Αρχεντίνος, όντας ο νεαρότερος παίκτης που έπαιξε ποτέ στην πρώτη κατηγορία του αργεντίνικου ποδοσφαίρου. Το ρεκόρ του έμελλε να το σπάσει ο (για λίγο καιρό) γαμπρός του, Σέρχιο Αγουέρο, 27 ολόκληρα χρόνια αργότερα, σε ηλικία 15 ετών και 35 ημερών με την Ιντεπεντιέντε.

Φορούσε την φανέλα με το «16» και, στην πρώτη του ενέργεια, έκανε «ποδιά» στον Χουάν Ντομίνγκο Καμπρέρα της Ταγιέρες ντε Κόρντομπα. «Προσπάθησα να τον πιέσω, αλλά δεν μου έδωσε καμία πιθανότητα. Μου έκανε την «ποδιά» και, μόλις γύρισα να τον ψάξω, ήταν ήδη πολύ μακριά από εμένα» θυμάται ο Καμπρέρα για την πρώτη του εμπειρία από τον Μαραντόνα, ο οποίος πέτυχε το πρώτο του γκολ κόντρα στην Σαν Λορέντσο στις 14 Νοεμβρίου, δύο εβδομάδες μετά τα 16α του γενέθλια. Μεγάλωσε απότομα, από κάθε άποψη.

 

Τελευταία Νέα