Μαραντόνα: Οταν το όνειρο ήταν ακόμα στα λόγια

Αλέξανδρος Λοθάνο
Μαραντόνα: Οταν το όνειρο ήταν ακόμα στα λόγια

bet365

Ακόμα και η πρώτη τηλεοπτική του εμφάνιση, στην τρυφερή ηλικία των δέκα ετών, έχει τον δικό της μύθο, την δική της ξεχωριστή ιστορία.

Στο αρχικό βίντεο, ο πιτσιρικάς που έκανε αμέτρητα κοντρόλ της μπάλας με το κεφάλι, έλεγε «θέλω να παίξω σε ένα Μουντιάλ και να αναδειχθώ πρωταθλητής». Το είπε και το έκανε, θα σκεφτεί εύλογα κάποιος.

Χρόνια αργότερα, διέρρευσε το πλήρες βίντεο, στο οποίο ο Ντιεγκίτο έλεγε ότι «έχω δύο όνειρα, το πρώτο να παίξω σε ένα Μουντιάλ και το δεύτερο να αναδειχθώ πρωταθλητής με την οκτάβα (σ.σ. το φυτώριο) της Αρχεντίνος Τζούνιορς και ό, τι άλλο έρθει μετά».

Ποτέ, όμως, μην αφήνεις μια ασήμαντη λεπτομέρεια να σου χαλάσει μια όμορφη ιστορία. Ο Μαραντόνα, άλλωστε, έπαιξε σε Μουντιάλ (και όχι ένα) και αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής όχι μια, αλλά δύο φορές.

Το 1979, πεισμωμένος από το γεγονός ότι ο Σέζαρ Λουίς Μενότι δεν τον συμπεριέλαβε στην αποστολή της (παγκόσμιας πρωταθλήτριας) Αργεντινής ένα χρόνο νωρίτερα, οδήγησε την Κ20 της Αλμπισελέστε στην κορυφή του κόσμου στο Μουντιάλ της κατηγορίας στην Ιαπωνία, όπου αναδείχθηκε καλύτερος παίκτης και δεύτερος σκόρερ. Και, εφτά χρόνια αργότερα στο Μεξικό, παρουσίασε το μεγαλύτερο αριστούργημά του, κατακτώντας (σχεδόν) μόνος του το Μουντιάλ όντας, και πάλι, κορυφαίος παίκτης και δεύτερος σκόρερ. Άρα;

 

Τελευταία Νέα