Ο Ενρίκε μεταμορφώνει τους παίκτες της Μπαρτσελόνα στην εθνική Ισπανίας και στέλνει… μηνύματα στον Κούμαν

Newsroom
Ο Ενρίκε μεταμορφώνει τους παίκτες της Μπαρτσελόνα στην εθνική Ισπανίας και στέλνει… μηνύματα στον Κούμαν

bet365

Οι σπουδαίες εμφανίσεις των ποδοσφαιριστών της Μπαρτσελόνα με την εθνική Ισπανίας έχουν φέρει προβληματισμό στην Βαρκελώνη και ψάχνουν για το τι κάνει λάθος ο Κούμαν...

Συνήθως η διοίκηση της Μπαρτσελόνα γκρινιάζει για το γεγονός ότι οι ποδοσφαιριστές της αναγκάζονται να δώσουν αρκετούς αγώνες με την εθνική ομάδα.

Αυτή τη φορά, μετά τον τελικό του UEFA Nations League, αποθέωναν τους ποδοσφαιριστές τους στα σόσιαλ.

Κάτι που δεν θα έπρεπε να φαίνεται περίεργο, αλλά μάλλον είναι αν αναλογιστεί κανείς το timing.

Με MVP στην διοργάνωση τον Σέρχιο Μπουσκέτς, τον Γκάβι να κάνει εκπληκτικές εμφανίσεις και τον Ερικ Γκαρσία, παρά το… άγγιγμα της μπάλας στο γκολ του Μπαπέ που σήκωσε μεγάλη συζήτηση, να είναι «κέρβερος» στα μετόπισθεν, η Μπαρτσελόνα θα έπρεπε περισσότερο να προβληματιστεί γιατί οι ποδοσφαιριστές της τα πάνε φέτος καλύτερα με τον Λουίς Ενρίκε απ’ ότι με τον Ρόναλντ Κούμαν

Αυτός είναι και ο προβληματισμός που θέτει η Mundo Deportivo, καθώς η τριάδα αυτή έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις με την «φούρια ρόχας», αλλά με την Μπαρτσελόνα τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά

MVP ο... φευγάτος Μπουσκέτς

Και δεν υπάρχει πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα από τον Μπουσκέτς, ο οποίος εμφανίζει τάσεις φυγής και ήδη φέρεται να έχει σκοτωθεί με τον Κούμαν, ενώ τα έχει «πάρει» και με τον Πικέ για το θέμα των περικοπών.

Δεν διανύει την καλύτερη σεζόν της καριέρας του με τους Καταλανούς, αλλά όταν φοράει την φανέλα της εθνικής ομάδας κάνει εξαιρετικές εμφανίσεις και αυτή η «μεταμόρφωσή» του, του έφερε και το βραβείο του MVP από την UEFA στο Nations League, αν και υπήρχαν… Μπαπέ, Μπενζεμά και Ντε Μπρόινε στη λίστα.

Μπουσκέτς

Ο Γκάβι και η ρήτρα που εκτοξεύτηκε

Την ίδια ώρα, ο Γκάβι έχει καταφέρει με τις εμφανίσεις του με την εθνική Ισπανίας να μιλούν όλοι γι’ αυτόν.

Ηδη έχει ανέβει σημαντικά το κασέ του, στα 17 του χρόνια, με τον Λουίς Ενρίκε να τον εμπιστεύεται απόλυτα, ενώ στο ισπανικό πρωτάθλημα έχει μόνο 275 λεπτά συμμετοχής σε 7 αγωνιστικές, με τον Κούμαν να μην τον έχει αφήσει ούτε σε ένα ματς ολόκληρο 90λεπτο.

Παρά την εμμονή του Ολλανδού τεχνικού, η Μπαρτσελόνα βλέποντας τις εμφανίσεις του με την εθνική Ισπανίας, αποφάσισε να ανεβάσει την ρήτρα του στα 50 εκατ. ευρώ.

Ο Ερικ Γκαρσία και ο Σέρτζι Ρομπέρτο

Στην περίπτωση του Ερικ Γκαρσία, το άγγιγμα της μπάλας στο γκολ της ισοφάρισης του Μπαπέ τον «πρόδωσε» ωστόσο έκανε πολύ καλές εμφανίσεις, την ώρα που στην Μπαρτσελόνα έχει παίξει 4 ματς (σε όλα βασικός), αλλά σε αυτά τα παιχνίδια η ομάδα έχει δεχτεί ισάριθμα τέρματα. Σε δύο παιχνίδια ο Κούμαν αποφάσισε να μην τον βάλει. Στο ένα έμεινε στο 0-0 με την Κάντιθ και στο άλλο ηττήθηκε με 2-0 από την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Ο Ενρίκε όμως έδωσε ώθηση και σε έναν άλλο ποδοσφαιριστή της Μπαρτσελόνα. Στον Σέρτζι Ρομπέρτο, ο οποίος διανύει μια πολύ άσχημη σεζόν. Παρά το γεγονός ότι δεν τον χρησιμοποίησε στον τελικό, του έδωσε την φανέλα με το Νο10 προσπαθώντας να τον ανεβάσει ψυχολογικά, την ώρα που στην Μπαρτσελόνα ο Κούμαν στα 6 ματς που τον είχε στην διάθεσή του, τον είχε βασικό μόνο στα δύο, ενώ ο περισσότερος χρόνος συμμετοχής που είχε, ήταν 74 λεπτά στο ματς με την Χετάφε. Σε κανένα άλλο παιχνίδι δεν έχει παίξει πάνω από ένα ημίχρονο.

Αναπόφευκτα λοιπόν στην Βαρκελώνη κάνουν… συγκρίσεις του πως χειρίζεται o Ενρίκε τους παίκτες της Μπαρτσελόνα και πως ο Κούμαν. Αν κρίνει κανείς από τα αποτελέσματα, καταλαβαίνει γιατί υπάρχει αυτή η «μεταμόρφωση» και θεωρούν πως ο Κούμαν ίσως θα έπρεπε να πάρει το… μάθημα από τον ομοσπονδιακό προπονητή ώστε να τονώσει την ψυχολογία των παικτών του και βελτιώσει την βαθμολογική θέση της ομάδας του. Και παράλληλα ίσως σώσει και την δουλειά του…

 

Τελευταία Νέα