«Βράζουν» στην Ισπανία για το γκολ του Μπαπέ: «Αλλάζουν το ποδόσφαιρο, αδικία» (vid)

Κώστας Τόπας
«Βράζουν» στην Ισπανία για το γκολ του Μπαπέ: «Αλλάζουν το ποδόσφαιρο, αδικία» (vid)

bet365

Απογοητευμένοι αλλά και εκνευρισμένοι είναι οι Ισπανοί, με το γκολ του Κιλιάν Μπαπέ και το γεγονός ότι μέτρησε, δίνοντας στην Γαλλία τον τίτλο του Nations League.

Η Γαλλία ήταν η μεγάλη νικήτρια του Nations League, καθώς επικράτησε της Ισπανίας με 2-1 στον τελικό που διεξήχθη στην Ιταλία.

Ο Κιλιάν Μπαπέ ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές των «Τρικολόρ», καθώς χάρη στο δικό του τέρμα, η Γαλλία έφτασε στην κατάκτηση ενός ακόμη τίτλου. Ωστόσο, προκλήθηκε μεγάλος ντόρος για το αν τελικά το γκολ του έπρεπε να μετρήσει ή όχι.

Οταν η μπάλα έφυγε από το πόδι του Ερναντές, ο Μπαπέ ήταν πιο μπροστά από τον Έρικ Γκαρσία, αλλά ο βοηθός δεν σήκωσε τη σημαία, περιμένοντας την εξέλιξη της φάση. Ο αμυντικός της Ισπανίας έκανε ηθελημένη επαφή με την μπάλα πριν εκείνη φτάσει στον αντίπαλο, γι’ αυτό και το οφσάιντ δεν μετράει εξαιτίας της κίνησης του Έρικ Γκαρθία να αποσοβήσει τον κίνδυνο για την ομάδα του.

Κάτι που δεν ήταν ωστόσο εύκολο να αποδεχτούν οι παίκτες του Λουίς Ενρίκε αλλά και ο ισπανικός Τύπος και δεν μπόρεσαν να κρύψουν απογοήτευσή τους με την εφαρμογή του συγκεκριμένου -άδικου για εκείνον- κανονισμού.

Η «Marca», μάλιστα αναφέρει χαρακτηριστικά στο πρωτοσέλιδό της: «Αλλάζουν το ποδόσφαιρο - Μια νέα και γελοία ερμηνεία του οφσάιντ VAR στοίχισε στην Ισπανία στον τελικό του UEFA Nations League. Ο διαιτητής έκρινε ότι ο Έρικ Γκαρσία είχε παρέμβει στο παιχνίδι στο νικητήριο γκολ του Κίλιαν Μπαπέ».

Από την άλλη η «Sport» χαρακτηρίζει άδικο το αποτέλεσμα βάσει εξέλιξης του παιχνιδιού: «Αδικία - Μια ωραία εμφάνιση από την Ισπανία στον τελικό του UEFA Nations League τελείωσε με αντιπαράθεση καθώς το αντίθετο νικητήριο γκολ του Κιλιάν Μπαπέ, μέτρησε κανονικά, παρά το γεγονός ότι φαινόταν οφσάιντ. Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε κυριάρχησε στο Μιλάνο».

ba

da

@Photo credits: Video Screen
 

UEFA NATIONS LEAGUE Τελευταία Νέα