Ντιέγκο Κόστα: Κατηγορείται ως «εγκέφαλος» σε οικονομικό και στοιχηματικό σκάνδαλο

Ντιέγκο Κόστα: Κατηγορείται ως «εγκέφαλος» σε οικονομικό και στοιχηματικό σκάνδαλο

bet365

Η Αστυνομία ερευνά μια υπόθεση παράνομων στοιχιματισμών, στην οποία εμπλέκεται κι ο Ντιέγκο Κόστα!

Σ' ένα φερόμενο σκάνδαλο παράνομου στοιχηματισμού εμπλέκεται ο άλλοτε επιθετικός της Τσέλσι και της Ατλέτικο Μαδρίτης, Ντιέγκο Κόστα. Μάλιστα είναι στο επίκεντρο της υπόθεσης που είναι υπό έρευνα των Αρχών.

Προς το παρόν, δεν είναι επιβεβαιωμένη η ταυτότητα όλων όσων εμπλέκονται στο φερόμενο σκάνδαλο. Ωστόσο, κατονομάστηκε ο Ντιέγκο Κόστα.

Οι Αρχές της Βραζιλίας ερευνούν το πώς νομιμοποιήθηκαν έσοδα από παράνομες δραστηριότητες που αφορούν την ιστοσελίδα στοιχηματισμού, Esportenet.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας του Sergipe, απ' όπου κατάγεται ο Ντιέγκο Κόστα αναφέρει στην ανακοίνωσή της:

«Το πρωί της Τετάρτης η αστυνομία του Sergipe ξεκίνησε τη δεύτερη φάση μιας επιχείρησης με την κωδική ονομασία "Distraction" με στόχο να συλλέξει αποδεικτικά στοιχεία στην έρευνα σχετικά με τις φερόμενες πρακτικές εκμετάλλευσης τυχερών παιχνιδιών, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και ανταλλαγής ξένου νομίσματος που αφορούν τον ιστότοπο Esportenet, τους ιδιοκτήτες του, τους χρηματοπιστωτικούς φορείς και τον χρηματοδότη.

Στην πρώτη φάση της επιχείρησης, η οποία ξεκίνησε φέτος στις 3 Μαρτίου, κατασχέθηκαν έγγραφα, ηλεκτρονικός εξοπλισμός και το ποσό των 13.129.217 δολαρίων.

Με βάση τα στοιχεία που συλλέχθηκαν, εντοπίστηκαν άλλες πλατφόρμες στοιχημάτων που χρησιμοποιούνται από τον όμιλο και μεμονωμένες εταιρείες με νομικά πρόσωπα για τη φερόμενη νομιμοποίηση εσόδων από τις παραπάνω παράνομες δραστηριότητες.

Επαληθεύτηκε ότι χρησιμοποιήθηκαν ξένα νομίσματα που βοήθησαν την εγκληματική οργάνωση να προβεί σε απάτη που αφορά το συνάλλαγμα, καθώς και η συμμετοχή ενός ποδοσφαιριστή που φέρεται να είναι ο χρηματοδότης του εγκληματικού σχήματος.

Σε αυτό το στάδιο, η έρευνα επικεντρώνεται στην απάτη σε συνάλλαγμα, με ιδιαίτερη έμφαση στους συναλλάγματα και τον χρηματοδότη του στοιχηματικού ιστότοπου.

Εκτελούνται επίσης εντάλματα κατάσχεσης περιουσίας που ανήκουν σε όσους εμπλέκονται στο εγκληματικό σχέδιο».

@ photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Τελευταία Νέα