H CONCACAF απέκλεισε για τρία χρόνια τον αντιπρόεδρο του Σουρινάμ γιατί τα λεφτά που μοίραζε στους αντιπάλους

Κώστας Ευθυμιάδης
H CONCACAF απέκλεισε για τρία χρόνια τον αντιπρόεδρο του Σουρινάμ γιατί τα λεφτά που μοίραζε στους αντιπάλους

bet365

Ο Ρόνι Μπρουνσβάικ έπαιξε σε διεθνές επίσημο ματς με την ομάδα του στα 60 του χρόνια, αλλά κατάφερε να τιμωρηθεί με τρία χρόνια αποκλεισμό.

Ο αντιπρόεδρος του Σουρινάμ πριν μία εβδομάδα είχε βγει στο προσκήνιο για θετικό λόγο.

Στα 60 του χρόνια έγινε ο γηραιότερος ποδοσφαιριστής που έπαιξε σε επίσημο διεθνές ματς, φορώντας την φανέλα της ομάδας που του ανήκει, της Μένγκο Ταπόε.

Ωστόσο, η συμμετοχή του, του βγήκε λίγο… ξινή καθώς η CONCACAF τον απέκλεισε για τρία χρόνια από τα γήπεδα! Ο λόγος; Κυκλοφόρησε βίντεο που τον δείχνει, παρά την ήττα της ομάδας του με 6-0, να μοιράζει χρήματα στους παίκτες της αντίπαλης ομάδας μετά το τέλος του αγώνα!

«Μετά την αξιολόγηση των ενεργειών που επισημάνθηκαν σε ένα βίντεο, που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά το παιχνίδι της CONCACAF, ανάμεσα στην Ιντερ Μένγκο Ταπόε και την Ολύμπια, αλλά και μετά από τις γραπτές δηλώσεις που παρείχαν και οι δύο σύλλογοι, η πειθαρχική επιτροπή, διαπίστωσε ότι έχουν παραβιασθεί σοβαρά οι κανόνες ακεραιότητας», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση της CONCACAF.

«Ως αποτέλεσμα αυτών των παραβιάσεων των κανόνων, αποφασίστηκε ότι στον κ. Ρόνι Μπρουνσβάικ, απαγορεύεται για τρία χρόνια οποιαδήποτε συμμετοχή με οποιαδήποτε ιδιότητα σε διοργανώσεις της CONCACAF. Οι δύο σύλλογοι, αποκλείσθηκαν από την τρέχουσα διοργάνωση και η ποινή έχει με άμεση ισχύ».

Παράλληλα, η CONCACAF, διαβεβαίωσε «ότι θα συνεχίσει να ερευνά αυτήν την υπόθεση, καθώς και τα άλλα εμπλεκόμενα άτομα, και διατηρεί το δικαίωμα να υποβάλει τυχόν πρόσθετα αποδεικτικά στοιχεία στην πειθαρχική επιτροπή, τα οποία θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε άλλες πιθανές κυρώσεις».

Ο Μπρουνβάϊκ, ο οποίος είναι και ιδιοκτήτης της ομάδας, έχει βεβαρυμμένο ποινικό παρελθόν, δεδομένου ότι έχει καταδικασθεί ερήμην από την Δικαιοσύνη της Ολλανδίας και της Γαλλίας για διακίνηση ναρκωτικών.

 

Τελευταία Νέα