Τα γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο που «σημάδεψαν» την εθνική Πορτογαλίας (vids)

Τα γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο που «σημάδεψαν» την εθνική Πορτογαλίας (vids)

Κώστας Ευθυμιάδης
Τα γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο που «σημάδεψαν» την εθνική Πορτογαλίας (vids)

bet365

Από το πρώτο του τέρμα κόντρα στην Ελλάδα, ως το ρεκόρ των 111 τερμάτων, ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει αφήσει για πάντα το ποδοσφαιρικό του «αποτύπωμα» στην εθνική Πορτογαλίας.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έγραψε (και) χθες ιστορία, αυτή τη φορά με την φανέλα της εθνικής Πορτογαλίας.

Με τα δύο του γκολ κόντρα στην Ιρλανδία, έσωσε το ματς για την εθνική του ομάδα (2-1), αλλά παράλληλα έγραψε και ιστορία καθώς έγινε ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών σε εθνικά συγκροτήματα.

Από τα 111 γκολ υπάρχουν αρκετά που «σημάδεψαν» θετικά την καριέρα του, αλλά και την εθνική του ομάδα. Το Gazzetta θυμάται τα σημαντικότερα.

Πρώτο γκολ κόντρα στην Ελλάδα

Το πρώτο του τέρμα με την φανέλα της εθνικής, ήρθε κόντρα στην εθνική μας ομάδα. Σε εκείνο το αλησμόνητο Euro του 2004 όταν στην πρεμιέρα το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κέρδισε 2-1 τους οικοδεσπότες, με τον Ρονάλντο να μειώνει σε 2-1, αλλά αυτό το γκολ να μην είναι αρκετό για την ομάδα του.

Πρώτο γκολ σε Μουντιάλ κόντρα στο Ιράν

Το πρώτο του γκολ σε Μουντιάλ ήρθε το 2006 κόντρα στο Ιράν. Η Πορτογαλία είχε ήδη προβάδισμα με 1-0, αλλά δυσκολευόταν απέναντι στους μαχητικούς Ιρανούς. Ο CR7 ωστόσο λύτρωσε την Πορτογαλία με εύστοχο χτύπημα πέναλτι.

«Οδηγός» ως τα ημιτελικά του Euro 2012

Σε έναν όμιλο «φωτιά» το 2012 στο Euro, η Πορτογαλία αντιμετώπιζε την Ολλανδία και ήθελε ένα θετικό αποτέλεσμα για να περάσει στην επόμενη φάση. Οι Ολλανδοί άνοιξαν το σκορ με τον Φαν ντερ Φάαρτ στο 11’, αλλά ο Κριστιάνο πήρε πάνω του την ομάδα. Ισοφάρισε στο 28’ και στο 74’ σφράγισε την πρόκριση στους «8».

Εκεί κόντρα στην Τσεχία, ένα δικό του γκολ έστειλε την Πορτογαλία στα ημιτελικά (1-0), όπου αποκλείστηκαν στα πέναλτι από την Ισπανία. Εκεί δεν πρόλαβε να εκτελέσει το τελευταίο πέναλτι…

Σωτήρας με Ουγγαρία και… Ευρωπαϊκό

Στο Euro του 2016 η Πορτογαλία με δύο ισοπαλίες έπαιζε με την Ουγγαρία την τελευταία αγωνιστική στους ομίλους. Οι Ούγγροι προηγήθηκαν με 2-1 και 3-2, αλλά ο Ρονάλντο είχε την λύση. Ισοφάρισε στο 50’ σε 2-2 και στη συνέχεια στο 62’ σε 3-3, για να στείλει την εθνική του ομάδα ως τρίτη στον όμιλο, στα προημιτελικά. Τελικά κατέκτησε και το Ευρωπαϊκό…

Το ιστορικό χατ τρικ με την Ισπανία

Μουντιάλ 2018 και η Πορτογαλία αντιμετωπίζει την Ισπανία την πρώτη αγωνιστική στην φάση των ομίλων. O CR7 άνοιξε το σκορ με πέναλτι στο 4’, αλλά η Ισπανία ισοφάρισε με τον Κόστα. Ο Ρονάλντο έδωσε ξανά προβάδισμα στους Πορτογάλους και ο Ντιέγκο Κόστα με τον Νάτσο γύρισαν το ματς. Ο άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Με μια εκτέλεση φάουλ αριστούργημα, έκανε το 3-3 στο 88’ σώζοντας την παρτίδα.

Την επόμενη αγωνιστική σκόραρε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης κόντρα στο Μαρόκο και ουσιαστικά έστειλε την ομάδα του στην επόμενη φάση αν και την τελευταία αγωνιστική… λαχτάρησε από το Ιράν και τον Καρίμ Ανσαριφάρντ…

Τα πέναλτι πρόκρισης κόντρα στη Γαλλία

Στο τελευταίο Euro o Ρονάλντο σφράγισε την αγχωτική νίκη στην πρεμιέρα κόντρα στην Ουγγαρία με δύο τέρματα (87’ και 90+2, ενώ στο 84’ άνοιξε το σκορ ο Γκερέιρο). Το ματς με την Γαλλία την τελευταία αγωνιστική ήταν κομβικό μετά την 4αρα που δέχτηκε η Πορτογαλία κόντρα στην Γερμανία.

Οι κάτοχοι του τίτλου βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 2-1 και την ίδια ώρα η Ουγγαρία κέρδιζε 2-1 την Γερμανία. Ο Ρονάλντο είχε σκοράρει ήδη με πέναλτι, αλλά χρειάστηκε και ένα... δεύτερο για να ισοφαρίσει και να κρατήσει την ομάδα του ζωντανή για την πρόκριση. Τελικά και η Γερμανία ισοφάρισε στο 84’ τους Ούγγρους και πέρασε ως τρίτη στον όμιλο του «θανάτου», για να αποκλειστεί ωστόσο στους «16» από το Βέλγιο.

Το γκολ που έγραψε ιστορία

Χθες κόντρα στην Ιρλανδία για άλλη μια φορά έδωσε τη λύση. Οι Πορτογάλοι βρέθηκαν πίσω στο σκορ, αλλά ο Ρονάλντο ήταν εκεί για να γράψει ιστορία με τον καλύτερο τρόπο. Ισοφάρισε στο 89’ και στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων σημείωσε το γκολ υπ’ αριθμόν 111 με την φανέλα της εθνικής του ομάδας, ολοκληρώνοντας την ανατροπή στο ματς.

 

Τελευταία Νέα