Σαν σήμερα:Το τελευταίο γκολ του Ντιέγκο με την Αργεντινή κόντρα στην Ελλάδα! (vid)

Σαν σήμερα:Το τελευταίο γκολ του Ντιέγκο με την Αργεντινή κόντρα στην Ελλάδα! (vid)

Σαν σήμερα:Το τελευταίο γκολ του Ντιέγκο με την Αργεντινή κόντρα στην Ελλάδα! (vid)

bet365

Σαν σήμερα το 1994 στο Φόξμπορο της Βοστώνης ο Ντιέγκο Μαραντόνα πετυχαίνει το τελευταίο του γκολ με την Αργεντινή κόντρα στην Εθνική Ελλάδος.

Η Αργεντινή ταξιδεύει στο Μουντιάλ του 1994 μετά από μια δύσκολη κι επίπονη προκριματική φάση με εντός έδρας συντριβές από την Κολομβία (το ιστορικό 5-0 της παρέας του Ασπρίγια και του Βαλντεράμα μέσα στο Μονουμεντάλ) και μπαράζ κόντρα στην Αυστραλία. Ακόμα και με αυτές τι δυσκολίες η «αλμπιτσελέστε» είχε ένα διαστημικό ρόστερ για τα δεδομένα της εποχής με ποδοσφαιριστές όπως οι Μπατιστούτα, Κανίγια, Ορτέγκα, Ρεδόνδο, Μπάλμπο, Σιμεόνε, Τσαμότ, Σενσίνι, Γκοϊκοετσέα, αλλά και τον Ντιέγκο. Σε αντίθεση μάλιστα με τα δύο προηγούμενα Μουντιάλ, το ευχάριστο για την Αργεντινή ήταν ότι είχε μάθει να ζει χωρίς τον Μαραντόνα, άλλωστε χωρίς τον ίδιο ένα χρόνο πριν είχε κατακτήσει το Copa America (ο τελευταίος σημαντικός τίτλος!)

Η πρεμιέρα για την ομάδα του Άλφιο Μπαζίλε ήταν κόντρα στην Ελλάδα στο Foxboro Stadium μπροστά σε 54.000 θεατές. Η επιστροφή του Ντιέγκο σε Παγκόσμιο Κύπελλο ξυπνούσε ξανά συναισθήματα αναμονής και ενθουσιασμού. Θα μπορούσε ο Ντιεγκίτο να κάνει ξανά τα μαγικά του, θα έπαιρνε από το χέρι του ένα έθνος που ζητούσε να πάρει πίσω αυτό που της έκλεψαν τέσσερα χρόνια νωρίτερα στο Ολίμπικο της Ρώμης;

Το ντεμπούτο της Αργεντινής ήταν μία υπέροχη παράσταση. 2-0 στο ημίχρονο με δύο γκολ του Μπατιστούτα που έκανε πλάκα στην ελληνική άμυνα. Οι «γκαούτσος» έστελναν μήνυμα τίτλου από την πρεμιέρα. Ο Ντιέγκο μπορεί να μην ήταν ο total ποδοσφαιριστής του 1986 που έπαιρνε την μπάλα στα πόδια του σε κάθε ευκαιρία, αλλά προσπαθούσε να καλύψει την όποια αγωνιστική του αποχή παίζοντας έξυπνα. Εξακολουθούσε να υπαγορεύει το ρυθμό του παιχνιδιού, αν και με λιγότερες πινελιές.

Με την συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού η αναγέννηση του Ντιέγκο είχε ολοκληρωθεί. Οι Αργεντίνοι αλλάζουν έξι πάσες με την πρώτη έξω από την μεγάλη περιοχή της Ελλάδας. Τελικός αποδέκτης ο Μαραντόνα ο οποίος με το γνωστό του απαράμιλλο στυλ χαϊδεύει την μπάλα με έναν ιδιαίτερο τρόπο, σχεδόν ερωτικό, στέλνει την μπάλα εκεί που ερωτοτροπούν οι αράχνες. Ο Μήνου δεν κουνήθηκε καν. Παρά το γεγονός πως τέσσερις παίκτες της Ελλάδας τον είχαν περικυκλώσει ο Ντιέγκο έδειξε λίγη από την μεγαλοφυΐα του. Μετά το γκολ ο Μαραντόνα τρέχει στην κάμερα και με ανοικτό το στόμα και διογκωμένα τα μάτια του, βγάζει μια απίστευτη κραυγή. Ήταν σαν μια νέα έκδοση της Κραυγής του Έντβαρτ Μουνκ.

Το πλάνο αυτό με τα χρόνια απέκτησε διαστάσεις θρύλου κι έγινε εμβληματικό μπαίνοντας στις κορυφαίες στιγμές του Ντιέγκο δίπλα στο Χέρι του Θεού και στο γκολ του αιώνα. Ο Μαραντόνα έγινε αλλαγή στο 83ο λεπτό γνωρίζοντας την αποθέωση από όλο τον κόσμο. Η Αργεντινή επικράτησε της Ελλάδας με 4-0 με τον Μπατιστούτα να πετυχαίνει χατ τρικ. Το τραύμα των προκριματικών φαινόταν να είχε ξεχαστεί και τα φώτα της δημοσιότητας είχαν πέσει πάνω στον Ντιέγκο έστω και αν αυτή ήταν η τελευταία φορά που θα βλέπαμε την διάνοια του ζωντανά.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα