Παναθηναϊκός και ΟΠΑΠ γιορτάζουν τα 50 χρόνια από τον άθλο του Wembley

Παναθηναϊκός και ΟΠΑΠ γιορτάζουν τα 50 χρόνια από τον άθλο του Wembley
Δείτε το ιστορικό ταξίδι της ομάδας μέσα από την ειδική ψηφιακή έκθεση με χορηγό τον ΟΠΑΠ.

Την ιστορική επέτειο των 50 χρόνων από τον άθλο του Wembley γιορτάζουν σήμερα ο Παναθηναϊκός και ο μεγάλος χορηγός του ΟΠΑΠ. Στις 2 Ιουνίου 1971, ο Παναθηναϊκός, υπό την καθοδήγηση του Φέρεντς Πούσκας, συμμετείχε στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ευρώπης, με αντίπαλο τον Άγιαξ.

Η θρυλική πορεία των «Πράσινων» τη σεζόν 1970-71 και η τότε ΟΠΑΠ εποχή αναβιώνουν μέσα από μια ειδική ψηφιακή έκθεση με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, την οποία οι φίλοι του Παναθηναϊκού μπορούν να απολαύσουν πατώντας εδώ.

ωωχχω

Πρόκειται για μια πρωτοποριακή για τα ελληνικά αθλητικά δρώμενα ψηφιακή έκθεση, η οποία ταξιδεύει τους επισκέπτες πίσω στο 1971 και τιμά τους πρωταγωνιστές.

Για πρώτη φορά στα χρονικά οι φίλαθλοι έχουν τη δυνατότητα να δουν έγχρωμο - μέσα από ειδική επεξεργασία - σπάνιο φωτογραφικό υλικό από το αρχείο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Επίσης, σε αυτή την ψηφιακή εγκυκλοπαίδεια υπάρχουν δεκάδες βίντεο με εξιστορήσεις των πρωταγωνιστών, οι οποίοι μοιράζονται τις αναμνήσεις τους και κάνουν αποκαλύψεις.

δασσ

Χορηγός της ψηφιακής έκθεσης και των επετειακών δράσεων για το «Έτος Wembley» είναι ο ΟΠΑΠ, που διαχρονικά αποτελεί τον μεγαλύτερο υποστηρικτή του ελληνικού αθλητισμού.

Ταινία - αφιέρωμα «50 χρόνια Wembley 1971 – 2021»

Οι σημαντικές στιγμές του Παναθηναϊκού θα ζωντανέψουν απόψε και στη μικρή οθόνη, μέσα από την ταινία - αφιέρωμα «50 χρόνια Wembley 1971 – 2021». Θα προβληθεί στις 20:00 στην ΕΡΤ3 και θα είναι επίσης διαθέσιμη στο ErtFlix.

 

Τελευταία Νέα