Η ιστορική φωτογραφία στο Summit της FIBA (pics)

Gazzetta team
Η ιστορική φωτογραφία στο Summit της FIBA (pics)

bet365

Οι Άνταμ Σίλβερ, Γιάο Μίνγκ και Πάτρικ Μπάουμαν βρέθηκαν στο FIBA World Basketabll Summit και έβγαλαν μια ξεχωριστή φωτογραφία.

Στο FIBA World Basketabll Summit και το Σι'Αν της Κίνας βρέθηκε ο γενικός γραμματέας της FIBA, Πάτρικ Μπάουμαν, ο κομισάριος του ΝΒΑ, Ανταμ Σίλβερ και ο Γιάο Μινγκ, πρόεδρος της κινέζικης ομοσπονδίας μπάσκετ και είχαμε μια σπουδαία συνάντηση.

Κατά τη διάρκεια του συνεδριακού του FIBA World Basketabll Summit οι τρεις τους μίλησαν για την σημασία των Εθνικών ομάδων, ενώ βγήκε και η απαραίτητη φωτογραφία.

Ο Μπάουμαν ανέφερε πως όταν αγωνίζονται οι Εθνικές ομάδες, ο πληθυσμός των φιλάθλων που συγκεντρώνεται δεν συντίθεται μόνο από τους υπάρχοντες λάτρεις του μπάσκετ, αλλά δημιουργείται μία μεγάλη ευκαιρία για να προσελκυθούν και νέοι φίλαθλοι.

Από την πλευρά του ο κομισάριος του ΝΒΑ, τόνισε πως το μπάσκετ είναι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο άθλημα στον κόσμο και πως ένα παιχνίδι Εθνικής ομάδας γεννά μία τεράστια ευκαιρία ενότητας του κόσμου, όσο τίποτα άλλο. Πρόσθεσε πως δεν υπάρχει καλύτερη σκηνή για τους παίκτες από αυτή που θα στηθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019.

Σε ερώτηση που του έγινε για μία μελλοντική συνεργασία του ΝΒΑ με το κινέζικο πρωτάθλημα, ή άλλες λίγκες, απάντησε ότι καλωσορίζει τον ανταγωνισμό και πως θα επιθυμούσε ολοένα και περισσότερες λίγκες να αναπτυχθούν, καθώς έτσι ωφελείται ο σκοπός του αθλήματος που δεν είναι άλλος από την ανάπτυξη και τη γιγάντωση του μπάσκετ σε παγκόσμιο επίπεδο.

Τέλος ο Γιάο είπε πως στην Κίνα, περισσότερο από οπουδήποτε αλλού, είναι αποστολή για κάθε αθλητή να φέρει στη χώρα δόξα φορώντας τη φανέλα της Εθνικής ομάδας και να εκπροσωπήσει περήφανα τη χώρα του στα γήπεδα του μπάσκετ.

Το ίδιο έκανε και αυτός, φορώντας τη φανέλα της εθνικής της πατρίδας του.

 

Τελευταία Νέα