Αιόλου 68: Μια γαστρονομική όαση στο κέντρο της Αθήνας

Gazzetta team
Αιόλου 68: Μια γαστρονομική όαση στο κέντρο της Αθήνας
To εστιατόριο θαλασσινών που μας περιμένει για να φάμε το πρώτο ψάρι μετά την καραντίνα.

Η λήξη της καραντίνας σε συνδυασμό με την αύξηση της θερμοκρασίας μας έχει βάλει ήδη σε ρυθμούς καλοκαιριού. Τριγυρνάμε στο κέντρο και σκεφτόμαστε πού θα κάνουμε τις πρώτες μας βουτιές, από ποιο μπαλκόνι θα απολαύσουμε τα αιγαιοπελαγίτικα ηλιοβασιλέματα, πού θα φάμε τα πρώτα μας θαλασσινά.

Για τις βουτιές και τα μπαλκόνια με θέα λογικά θα χρειαστεί να βγείτε εκτός Αττικής ή έστω εκτός αθηναϊκού κέντρου. Για να γευτείτε, όμως, τα πρώτα σας θαλασσινά που θα μυρίζουν καλοκαίρι, δεν υπάρχει κανένας λόγος να απομακρυνθείτε από την Αθήνα. Το Αιόλου 68, το μαγαζί των Βασίλη Ακρίβου (ιδιοκτήτη μεταξύ άλλων και των Γίδι, Ψάριστον και Salty Bone στη Σαντορίνη), Γιώργου Ταρνάρη και Άγγελου Φραντζή (ιδιοκτήτη του Bar B.Q. στη Νέα Σμύρνη) στον ομώνυμο δρόμο και αριθμό, σας περιμένει για να σας προσφέρει τις πιο ψαγμένες θαλασσινές γεύσεις του φετινού καλοκαιριού.

Το Αιόλου 68 δεν αποτελεί όαση μόνο για τους γαστρονομικούς λόγους που θα αναφέρουμε στη συνέχεια, αλλά και για καθαρά χωροταξικούς. Μπορεί να βρίσκεται στην καρδιά της Αθήνας, ωστόσο όταν το εντοπίσεις σου δημιουργείται ένα αυθόρμητο ξάφνιασμα. Η αυλή του που σου υποδέχεται μετά την στοά της Αιόλου στο νούμερο 68, όπως λέει και το όνομά του, είναι ό,τι πρέπει για να ξεφύγεις από όλα όσα βασάνιζαν το μυαλό σου μέχρι να φτάσεις στο συγκεκριμένο σημείο.

Όσον αφορά το γαστρονομικό κομμάτι, αν έχεις ήδη επισκεφτεί το Ψάριστον είσαι ψυλλιασμένος για την γευστική εμπειρία που θα ζήσεις στο Αιόλου 68. Αν όχι, ετοιμάσου, μεταξύ άλλων, να γευτείς φαρφαλίνες με σαλσίτσια και μύδια, μπιφτέκια black angus με χέλι, πίτσα με τόνο σασίμι και ουρές πεσκανδρίτσας, το περίφημο «φιλέτο γοργόνας», αστακό δηλαδή με rib-eye και πολλούς ακόμα μεζέδες για να συνοδέψεις το ούζο ή το τσίπουρό σου.

Αιόλου 68: Αιόλου 68, Αθήνα. Τηλ: 210 3247925, Facebook, Instagram