Θα «καούμε» ξανά: Έρχεται νέα σειρά στο Netflix που θυμίζει Dark (vid)

Νίκος Ράλλης
Θα «καούμε» ξανά: Έρχεται νέα σειρά στο Netflix που θυμίζει Dark (vid)
Το Εquinox έρχεται και υπόσχεται πως θα μας... τσουρουφλίσει τον εγκέφαλο! Πάλι.

Ακόμη δεν έχουμε συνέλθει από το εξαιρετικό «κάψιμο» του Dark, και μια νέα σειρά, από τη Δανία αυτήν τη φορά, που θυμίζει πάρα πολύ τη μεγάλη επιτυχία των Baran bo Odar και Jantje Fries, έρχεται στο Netflix!

Είναι το Equinox, που υπόσχεται μυστήριο και... τσουρούφλισμα εγκεφάλου, ενώ, όπως μπορείτε να δείτε στο trailer που κυκλοφόρησε, η αισθητική φέρνει στον νου το Dark.

To Εquinox εξελίσσεται στη σκανδιναβική χώρα και κάνει συνεχείς εναλλαγές με το τώρα και το 1999, όταν ξεκίνησαν όλα. Άρα μιλάμε πάλι για ταξίδι στον χρόνο... Ή κάτι τέτοιο.

Πρωταγωνιστεί η Danica Curcic, που την έχουμε δει στην τηλεοπτική «Ομίχλη», και τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Søren Balle. Δημιουργός της σειράς, η οποία βασίζεται στο podcast Equinox 1985, είναι η Tea Lindeburg.

Σε ό,τι έχει να κάνει με την πλοκή, η Άστριντ είναι μόλις εννέα ετών, όταν μαθητές και μαθήτριες, που ετοιμάζονται να αποφοιτήσουν, εξαφανίζονται μυστηριωδώς, χωρίς να αφήσουν πίσω τους κανένα ίχνος. Η Άστριντ είναι αδελφή μιας από τις μαθήτριες και τρομακτικά οράματα την ταλαιπωρούν μετά την εξαφάνιση της. Το 2020 οι εφιάλτες επιστρέφουν και αρχίζουν να τη στοιχειώνουν ξανά. Όταν ένας από τους μαθητές που είχε επιβιώσει το 1999, πεθαίνει ξαφνικά, η Άστριντ αποφασίζει να ανακαλύψει τι συνέβη στην αδελφή της και στους υπόλοιπους και ανακαλύπτει μία σκοτεινή αλήθεια...

Πρεμιέρα για τη σειρά στις 30 Δεκεμβρίου. Ιδού το trailer: