#ΜένουμεΣπίτι και βλέπουμε 5 ταινίες μικρού μήκους (vids)

Δημήτρης Βέργος
#ΜένουμεΣπίτι και βλέπουμε 5 ταινίες μικρού μήκους (vids)
Το gazzetta.gr συνεχίζει να μένει σπίτι και βλέπει ταινίες μικρού μήκους με δυνατά μηνύματα.

Συνεχίζουμε να μένουμε σπίτι λοιπόν. Διαβάζοντας βιβλία, ακούγοντας μουσική, παίζοντας επιτραπέζια, βλέποντας ταινίες ή σειρές.

Τώρα που είπαμε για ταινίες, ενδιαφέρον παρουσιάζουν και αυτές της κατηγορίας μικρού μήκους. Είναι ταινίες που όσο μικρές είναι, αλλά τόσο μεγάλα είναι τα μηνύματα που έχουν.

Δεν χρειάζεται να πάμε εκτός συνόρων για να βρούμε μερικές αξιόλογες ταινίες μικρού μήκους γεμάτες νοήματα και δυνατές στιγμές. Ελληνικές ταινίες που μέσα σε 10 ή 20 λεπτά μιλούν στην ψυχή σου για κοινωνικά θέματα που τα έχουμε γύρω μας.

Όπως για παράδειγμα το «Pet Shop» του Μιχαήλ - Γαβριήλ Ζενέλη, μια ταινία μικρού μήκους που μιλάει για τις ίσες ευκαιρίες που δικαιούμαστε όλοι, με ένα αγόρι και ένα σκυλάκι να τα ενώνει η κοινή τους μοίρα. Η «Χειμερία Νάρκη» του Aλέξη Κουκιά-Παντελή για την Ελλάδα της κρίσης και των δανείων, όπου μια κοπέλα κινδυνεύει να απολυθεί λόγω της δεοντολογίας της. Ή το «Όσο μπορείς», μια ταινία μικρού μήκους από το Αρχείο Καβάφη, για την αλληλεγγύη ανεξαρτήτως χρώματος ή εθνικότητας.

Μια ακόμα ενδιαφέρουσα ελληνική ταινία μικρού μήκους είναι «Το κασκόλ» του Χρήστου Στάμου με ποδοσφαιρική χροιά για τη σχέση του πατέρα με τον γιό του, ο οποίος βιώνει την αποξένωση, όπως επίσης και το «Casus Belli» του Γιώργου Ζώη, μια ταινία μικρού μήκους που πραγματεύεται το πέρασμα από τη διαβίωση στην επιβίωση.

Pet Shop

Χειμερία Νάρκη

Όσο μπορείς

Το κασκόλ

Casus Belli