Release Athens 2019: Ο Iggy Pop έδωσε άλλο νόημα στη λέξη «συναυλία» (pics & vids)

Θοδωρής Βασίλης
Release Athens 2019: Ο Iggy Pop έδωσε άλλο νόημα στη λέξη «συναυλία» (pics & vids)
Ο Iggy Pop ξεσήκωσε τον κόσμο την δεύτερη ημέρα του Release Athens αφήνοντας με ανοικτό το στόμα όσους ήρθαν να τον δουν δείχνοντας γιατί είναι θρύλος. Γράφει ο Θοδωρής Βασίλης.

Αν ο Iggy ετών 72, μπορεί να βγάλει ένα live, χορεύοντας ασταμάτητα για 1,5 ώρα, τότε άλλοι καλλιτέχνες πολύ νεότεροι του, δεν θα πρέπει να κατεβαίνουν από τη σκηνή πριν το 2ωρο τουλάχιστον!

Διότι ο Iggy, είτε είναι ένα φαινόμενο της φύσης, είτε ο χρόνος του έχει φερθεί πολύ καλά. Και δεν αφήνει κανέναν παραπονεμένο. Ούτε τον χρόνο, που του δείχνει τα δόντια του, σε κάθε live, ούτε όλους εμάς που «ευλαβικά» τον παρακολουθούμε κάθε φορά που μας επισκέπτεται.

Και είναι αυτά τα «ακομπλεξάριστα» live που απευθύνονται σε όλους. Από τους ψαγμένους παλιοροκάδες που χόρευαν ασταμάτητα με Stooges, μέχρι τα πιτσιρίκια που αναγνώριζαν τα κομμάτια από τις πρώτες νότες. Κορυφαίες στιγμές, το άνοιγμα με "I wanna be your dog", που νόμιζες ότι η Πλατεία Νερού μετακινείται και χάνει το κέντρο βάρους της προς το μέρος της σκηνής, μέχρι το φόρο τιμής στον David Bowie που ήταν τόσο αυθεντικό, όσο δεν μπόρεσε ποτέ να είναι το Velvet Goldmine.

Όταν ανακοινώθηκε το όνομα του Iggy Pop στο φετινό Release Festival, δεν σας κρύβω ότι το σκέφτηκα λίγο. Ενέδωσα, σκεπτόμενος ότι ίσως να είναι και η τελευταία φορά που θα τον έβλεπα. Αλλά διάολε! Ποια τελευταία φορά! Ο άνθρωπος δίνει άλλο νόημα στη έννοια συναυλία!

Και το έδειξε στον τρόπο με τον οποίο απέφυγε τα μπουκάλια που εκτοξεύτηκαν στη σκηνή, δείχνοντας στον κόσμο το μεσαίο του δάχτυλο, ενώ η κίνησή του να βγάλει την ζώνη από το παντελόνι προκάλεσε πανζουρλισμό αφού δεν ήταν λίγοι εκείνοι που περίμεναν πως θα κάνει στριπτίζ αποκαλύπτοντας τον εσωτερικό του κόσμο. Τελικά το στριπτίζ έμεινε στην ζώνη με τον Iggy να αποζημιώνει κατά κάποιο τρόπο τους φαν όταν και κατέβηκε κάτω από τη σκηνή και χαιρέτησε όσους βρίσκονταν μπροστά στην αρένα.

Crowd surfing πάντως δεν έκανε, όχι ότι μας χάλασε βέβαια.

Και ναι ο Iggy έκλεψε τα φώτα, αλλά πριν τον θρύλο της punk είχαμε τους James οι οποίοι είναι αγαπημένοι του ελληνικού κοινού (αλλά στο τέλος με την συχνότητα που τους βλέπουμε θα γίνουν χειρότεροι και από τους Scorpions).

Ο Tim Booth και η παρέα του βγήκαν στις 20.30 κι έπαιξαν κομμάτια από τον καινούργιο τους δίσκο το Living In Extraordinary Times. Εκεί όμως που ο κόσμος ξεσηκώθηκε ήταν στα παλιά και τα γνωστά "Getting away with It" και "Sometimes", με τον frontman των James να παίζει ιδιαίτερα με το κοινό που τόσο πολύ έχει αγκαλιάσει την μπάντα. Βέβαια αυτό δεν τον εμπόδισε να κάνει την παρατήρηση του για το γεγονός ότι η πλειοψηφία ήταν με το κινητό ανά χείρας αντί να απολαύσει και να ζήσει την συναυλία.

Η δεύτερη ημέρα του Release Athens Festival άνοιξε με The Dark Rags, για να ακολουθήσουν οι The Noise Figures. Την σκυτάλη πήραν οι Shame για τους οποίους είχαμε ακούσει τα καλύτερα, αλλά δυστυχώς προλάβαμε μόνο το κλείσιμο τους.

Για εισιτήρια, τρόπο μετάβασης στην Πλατεία Νερού και περισσότερες πληροφορίες για τις επόμενες συναυλίες:

Website: Release Athens - official site

Facebook: Release Athens Festival

Instagram: release_athens

Youtube: Release Athens

Twitter: Release Athens