Όταν ο Ράτζα σκορπούσε τη «σιωπή» στο «Αλεξάνδρειο» (vids)

Όταν ο Ράτζα σκορπούσε τη «σιωπή» στο «Αλεξάνδρειο» (vids)

Γιώργος Κούβαρης
Όταν ο Ράτζα σκορπούσε τη «σιωπή» στο «Αλεξάνδρειο» (vids)

bet365

Πριν από ακριβώς 30 χρόνια, ο Άρης γνώριζε την εντός έδρας ήττα από την Γιουγκοπλάστικα (ΚΚ Σπλιτ) με 80-79 αλλά... δεν έχανε τη πρόκριση για το Final 4 της Σαραγόσα.

Ήταν 22 Μαρτίου 1990 όταν ο Άρης υποδέχονταν την ομάδα του Μπόζινταρ Μάλκοβιτς για την προτελευταία αγωνιστική των ομίλων.

Μέχρι σε εκείνο το ματς είχε 8-4 ρεκόρ και ήθελε μια νίκη για να εξασφαλίσει και μαθηματικά το εισιτήριο για το Final 4 της Σαραγόσα. Όμως όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων δεν χρειάστηκε καν. Και ούτε τα... έβαψαν (τελείως) μαύρα στο «Αλεξάνδρειο» μετά το καλάθι-μαχαιριά του Ντίνο Ράτζα στα τέσσερα δευτερόλεπτα πριν από το τέλος του αγώνα.

Το μόνο που... πλήρωσαν οι «κίτρινοι» σε αυτό το ματς ήταν ότι «έπεφταν» πάνω στην Μπαρτσελόνα καθώς θα έμεναν στην 4η θέση της κατάταξης, ενώ στο άλλο ζευγάρι του Final 4 θα έπαιζε η Γιουγκοπλάστικα με την Λιμόζ. Άλλωστε το τελευταιο ματς στο Τελ Αβίβ ήταν... τυπικής διαδικασίας και γι' αυτόν τον λόγο δεν είχε αγωνιστεί ο Νίκος Γκάλης. Απλούστατα ο Άρης είχε την Τρέισερ Μιλάνο στην ισοβαθμίας καθώς είχε νικήσει με 18 πόντους διαφορά στο «Αλεξάνδρειο» (95-77) ενώ είχε χάσει μόλις με 8 στο Μιλάνο (100-92).

Πάντως στο παιχνίδι με την Γιουγκοπλάστικα στο Αλεξάνδρειο, ο Ντίνο Ράτζα ήταν εκείνος που είχε δώσει την... χαριστική βολή στον Άρη με καλάθι στα 4'' πριν από το τέλος για το τελικό σκορ (79-80) και τη νίκη για την ομάδα του Μάλκοβιτς. Στην αμέσως προηγούμενη επίθεση του Άρη, ο Μάικ Τζόουνς που ήταν και ο καλύτερος των «κιτρίνων» σε εκείνο το ματς με 21 πόντους, ήταν και ο... μοιραίος καθώς αστόχησε σε ένα -φαινομενικά- εύκολο σουτ με το οποίο θα έδινε αέρα τριών πόντων.

Άρης (Ιωαννίδης): Γιαννάκης 14, Γκάλης 21, Τζόουνς 21, Λυπηρίδης 4, Βράνκοβιτς 11, Φιλίππου 8.

Γιουγκοπλάστικα (Μάλκοβιτς): Παβιτσεβιτς 12, Ιβάνοβιτς 9, Κούκοτς 16, Νάγκλιτς 9, Σόμπιν 12, Σρετένοβιτς, Περάσοβιτς 7, Σάβιτς, Ράτζα 15, Τάμπακ.

 

Τελευταία Νέα