Όταν η Γερμανία έχασε στον τελικό από την Ελλάδα και ο Ντιρκ αποθεώθηκε! (pic & vid)

Αντωνία Σπανού
Όταν η Γερμανία έχασε στον τελικό από την Ελλάδα και ο Ντιρκ αποθεώθηκε! (pic & vid)

bet365

Με αφορμή το τελευταίο παιχνίδι του Ντιρκ Νοβίτσκι, το gazzetta.gr θυμάται την εκπληκτική στιγμή που όλο το γήπεδο χειροκρότησε τον MVP και ηττημένο Γερμανό στον τελικό του Eurobasket to 2005.

O Ντιρκ Νοβίτσκι είπε αντίο στο μπάσκετ και ολοκλήρωσε μια εξωπραγματική καριέρα. Έγραψε την δικιά του ιστορία στο ΝΒΑ, ως ένας εκ των κορυφαίων Ευρωπαίων που πέρασαν ποτέ από την απέναντι πλευρά του Ατλαντικού αν όχι ο κορυφαίος και φρόντισε ο μύθος του να έχει τα πιο γερά θεμέλια. Παράλληλα με αυτή την εκπληκτική πορεία, ήταν για πάρα πολλά χρόνια ο στυλοβάτης της Εθνικής ομάδας της Γερμανίας και εκείνος που την οδήγησε σε μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της.

Σήμερα που αφήνει πίσω του για πάντα τα παρκέ το gazzetta.gr θυμάται τον εκπληκτικό τελικό του Eurobasket του 2005, μεταξύ της Ελλάδας και της Γερμανίας, όπου η Εθνική μας με τρομερή διάθεση και εκπληκτικό μπάσκετ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στους Γερμανούς, με τον Ντιρκ Νοβίτσκι να παλεύει μόνος του μέσα στο παρκέ και στο τέλος να δέχεται το πιο επικό standing ovation από τους Ευρωπαίους φιλάθλους που αποθέωσαν έναν πραγματικό MVP.

Οι στιγμές μυθικές...

 

Τελευταία Νέα