Πολωνία, Μπαλτσερόφσκι: Απέδειξε πως έχει τον τρόπο και από το ποστ

Μπαλτσερόφσκι

bet365

Το Gazzetta με τη βοήθεια του Hudlinstat αναλύει την εμφάνιση του Αλεξάντερ Μπαλτσερόφσκι κόντρα στους Εσθονούς που έδωσε την πρόκριση στον τελικό του προ-Προολυμπιακού τουρνουά για την Πολωνία.

Οι φίλοι του Παναθηναϊκού τον έμαθαν κυρίως λόγω του μακρινού του σουτ. Ένα στοιχείο που ο Εργκίν Αταμάν θέλει από τους ψηλούς του και ο Αλεξάντερ Μπαλτσερόφσκι το προσφέρει σε αφθονία. Ο σέντερ της Πολωνίας δίνει τις δικές του «μάχες» για να κρατήσει τη χώρα του σε τροχιά Ολυμπιακών Αγώνων και απέχει ένα βήμα πλέον από το να το πετύχει, μιας και απέναντι στη Βοσνία θα διεκδικήσει την πρόκριση στο Προολυμπιακό της επόμενης σεζόν.

Για να συμβεί αυτό, οι Πολωνοί έπρεπε να επικρατήσουν στα ημιτελικά της Εσθονίας, με τον Μπαλτσερόφσκι να πετυχαίνει 18 πόντους, συνοδευόμενους από 7 ριμπάουντ, 2 ασίστ και ισάριθμα μπλοκ. Ωστόσο αυτό δεν είναι κάτι νέο, μιας και ο παίκτης του Παναθηναϊκού διατηρεί υψηλότατο USG% στην ομάδα της χώρας του και για αυτόν τον λόγο παράγει και μεγάλα νούμερα.

1
Το shot chart του Μπαλτσερόφσκι με την Εσθονία

Ωστόσο ο τρόπος απέναντι στους Εσθονούς ήταν διαφορετικός. Ο Μπαλτσερόφσκι αυτήν τη φορά δε βρήκε σκορ μέσω των μακρινών του σουτ, ούτε με το pick n’ roll. Όπως πιστοποιεί το hudlinstat, ερχόμενο να επιβεβαιώσει την εικόνα, ο σέντερ της Πολωνίας έπιασε δουλειά στο ποστ, κάτι που δε συνηθίζει αλλά απέδειξε ότι μπορεί να πράξει.

Κόντρα στην Εσθονία, λοιπόν, με αντιπάλους που δεν είχαν το μέγεθος και τον τρόπο να τον... σπρώξουν, ο 23χρονος πέτυχε 7 πόντους από το ποστ σε έξι κατοχές. Κανένας από τους δύο αυτούς αριθμούς δεν είναι μικρός, αν σκεφτεί κανείς πως στα υπόλοιπα τέσσερα παιχνίδια της Πολωνίας, πλην του χθεσινού, οι κατοχές του από το ποστ ήταν 9 το σύνολο. Όπως επίσης αν υπολογίσει κάποιος ότι άλλες τρεις φορές ο Μπαλτσερόφσκι οδηγήθηκε στη γραμμή, χωρίς να σκοράρει σε πρώτο χρόνο, αντιλαμβάνεται τη ζημιά που προξένησε στους Εσθονούς. Εξ ου και το 3/8 κάτω από τη ρακέτα είναι λίγο πλασματικό, μιας και μετράει τις τρεις φορές που οι αντίπαλοί του τον σταμάτησαν με φάουλ στο σουτ.

Το σκοράρισμα του Μπαλτσερόφσκι με την Εσθονία

  • Ποστ: 7 πόντοι / 6 κατοχές
  • Pick n’ roll: 4 πόντοι / 3 κατοχές
  • Κοψίματα: 3 πόντοι / 2 κατοχές
  • Τρανζίσιον: 3 πόντοι / 1 κατοχή

@Photo credits: FIBA
 

ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ Τελευταία Νέα