Κούρουκς στο Gazzetta: «Ελπίζω στον Προμηθέα να μου δώσουν 2-3 μέρες άδεια γιατί δεν υπάρχουν πτήσεις»

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Κούρουκς
Ο νέος γκαρντ του Προμηθέα, Άρτουρς Κούρουκς μετά την εκπληκτική του εμφάνιση (20π. με 6/10τρ.) και την 5η θέση στο Mundobasket, μίλησε στο Gazzetta. Αποστολή-Μανίλα: Κωνσταντίνος Μελάγιες

Το ελληνικό πρωτάθλημα πέραν της Εθνικής ομάδας της χώρας μας, εκπροσωπήθηκε στο Mundobasket από δύο επιπλέον ομάδες πέραν του Ολυμπιακού (Φαλ, Μιλουτίνοφ) και του Παναθηναϊκού (Λεσόρ, Ερνανγκόμεθ). Ο Άρης πρόσφερε στην Ανγκόλα τον Σίλβιο ΝτεΣόουζα, η ΑΕΚ τον Μιντάουγκας Κουζμίνσκας και ο Προμηθέας στην Λετονία τον Άρτουρς Κούρουκς.

Οι Λετονοί ήταν από τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις της διοργάνωσης όχι μόνο επειδή κατέκτησαν την πέμπτη θέση στο Mundobasket, αλλά γιατί έπαιξαν πραγματικά θελκτικό μπάσκετ με άριστη κυκλοφορία της μπάλας και μεγάλη ευστοχία από τη γραμμή των 6.75.

Ο νέος γκαρντ του Προμηθέα (20π. με 6/10τρ.) μίλησε στο Gazzetta μετά το τέλος του ταξιδιού της Λετονίας στις Φιλιππίνες και αφού ξεκίνησε εκφράζοντας την επιθυμία να μάθει γρήγορα ελληνικά προχώρησε στην ουσία.

Όταν πήγες στην πρώτη μέρα της καλοκαιρινής προετοιμασίας πίστευες πως θα φτάνατε τόσο μακριά;

«Θα ήταν ψέμα να πω πως δεν πίστευα, όμως σε καμία περίπτωση δεν φανταζόμουν πόσο υψηλού επιπέδου μπάσκετ θα παίζαμε κι είμαι περήφανος για αυτό».

Το τελευταίο σας φιλικό πριν ξεκινήσει το Mundobasket ήταν με τους Λιθουανούς και είχατε ηττηθεί με 35 πόντους διαφορά, όσους δηλαδή νικήσατε σήμερα.

«Σίγουρα ήταν ένα επιπλέον κίνητρο για μας. Το συζητήσαμε μεταξύ μας και μάλιστα στο γκρουπ που είχαμε κάποιο πόσταρε εκείνο το αποτέλεσμα. Δεν είχαμε σκοπό πάντως να… σπάσουμε αυτή τη διαφορά, αλλά έτυχε με την εξέλιξη του αγώνα».

Είσαστε η τρίτη καλύτερη ευρωπαϊκή ομάδα στη διοργάνωση, αισθάνεσαι πως αυτομάτως οι απαιτήσεις θα ανέβουν για το Eurobasket 2025 το οποίο φιλοξενείτε;

«Εννοείται πως θέλουμε να πρωταγωνιστήσουμε. Μην ξεχνάμε πως ήρθαμε εδώ χωρίς κάποιους πολύ καλούς παίκτες. Αν τα παιδιά αυτά έχουν υγεία τότε θα παρουσιάσουμε ακόμη καλύτερο πρόσωπο στο μέλλον και ίσως να φτάσουμε πιο ψηλά».

«Ο Προμηθέας με εμπιστεύεται και το αισθάνομαι»

Ξέρω πως αυτή τη στιγμή δεν το σκέφτεσαι, αλλά είσαι έτοιμος να πας στην Πάτρα και να γνωρίζεις τους νέους συμπαίκτες και τους προπονητές στον Προμηθέα;

«Έχει πλάκα γιατί ενώ ο κόουτς μου έδωσε κάποιες μέρες να ξεκουραστώ, δεν υπάρχουν οι πτήσεις για να επιστρέψουμε στη Λετονία. Οπότε θα πρέπει να πετάξω για Ελλάδας την επόμενη μέρα που θα προσγειωθούμε στη Ρίγα. Μακάρι ο προπονητής μου να μου δώσει λίγες επιπλέον μέρες άδεια. Είμαι ενθουσιασμένος και ανυπομονώ να κάνω στον Προμηθέα όσα έκανα και σήμερα».

Πιστεύεις μέσα από τη διαδικασία του ελληνικού πρωταθλήματος και του BCL θα έχεις την ευκαιρία να δείξεις τι αξίζεις; Και το λέω αυτό γιατί στην Μπασκόνια είχες περιορισμένο χρόνο και ρόλο…

«Χωρίς αμφιβολία. Αισθάνομαι ήδη πως στον Προμηθέα με εμπιστεύονται. Μίλησα με τον προπονητή μου και μου είπε ορισμένα πράγματα και χαίρομαι που θα μου δώσει αυτόν τον ρόλο. Ελπίζω να ανταποκριθώ στις προσδοκίες και κυρίως για μένα, για να δείξω στον κόσμο τις ικανότητες μου στο υψηλό επίπεδο».

Το Mundobasket 2023 είναι στο Gazzetta.gr

Το Mundobasket 2023 και όλη η δράση από το μεγάλο μπασκετικό γεγονός με την εγκυρότητα του Gazzetta.gr! Αγωνιστικά νέα από την Εθνική Μπάσκετ και όλες τις ομάδες, πρόγραμμα και αποτελέσματα αγώνων σε συνεχή ροή ειδήσεων για να μη χάσετε στιγμή από τα όσα συμβαίνουν στο Mundobasket 2023!