MundoBasket 2023: Ο τελικός της 5ης θέσης

Δημήτρης Οικονόμου
Ρόκας Γιοκουμπάιτις MundoBasket 2023
Με ένα μεγάλο ευρωπαϊκό ντέρμπι θα κριθεί η 5η θέση του MundoBasket 2023, μεταξύ Λετονίας και Λιθουανίας. Αποστολή στη Μανίλα: Δημήτρης Οικονόμου.

Μετά τη φανταστική βραδιά στη Μανίλα, με τους δύο ημιτελικούς να... συγκλονίζουν, ήρθε η ώρα να γεμίσουν οι μπαταρίες ενόψει των παιχνιδιών που θα κρίνουν τα μετάλλια του MundoBasket 2023.

Αυτό θα συμβεί με τις θέσεις 5-8, που μπορεί να μην κρίνουν ευρωπαϊκά εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες (Σερβία, Γερμανία τα κατέκτησαν) αλλά παραμένουν ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις όσον αφορά την κατάταξη.

Η αρχή γίνεται στις 11:45 (Novasports Start, Live στο Gazzetta) ώρα Ελλάδας, όπου και θα μάθουμε αν Ιταλία ή Σλοβενία κατακτήσουν την 7η θέση. Θυμίζουμε πως απέναντι στη Λετονία οι Ιταλοί ξεκούρασαν τον Σιμόνε Φοντέκιο και μοιραία στερήθηκαν λύσεων, την ώρα που ο Ντόντσιτς είναι άγνωστο αν θα αγωνιστεί και σήμερα, για να αποχαιρετήσει τους Φιλιππινέζους που τον υποδέχτηκαν με θέρμη.

Η... μάχη της Βαλτικής για την 5η θέση

Για να ακολουθήσει το ντέρμπι της Βαλτικής μεταξύ της Λετονίας και την Λιθουανίας (15:30, Novasports Start, Live στο Gazzetta). Δύο από τις ευχάριστες εκπλήξεις της διοργάνωσης θα κοντραριστούν για τις θέσεις 5-6.

Οι Λετονοί του Μπάνκι θέλουν να επιβεβαιώσουν το μπάσκετ που έπαιξαν όλο αυτό το διάστημα και απέκλεισαν μεγαθήρια όπως τη Γαλλία, την Ισπανία αλλά σταμάτησαν στο σουτ του Μπέρτανς που βρήκε σίδερο απέναντι στη Γερμανία.

Ο σταρ της Λετονίας μάλιστα... ξεκουράστηκε, αφού δεν πλησίασε τα νούμερα που γράφει συνήθως όσον αφορά τον χρόνο συμμετοχής απέναντι στην Ιταλία, ενώ οι Λιθουανοί, συνεχίζοντας χωρίς τον Μπέντζιους θέλουν να... καπαρώσουν την τιμητική 5η θέση, που ένεκα των απουσιών τους φαντάζει ως μεγάλη επιτυχία.

Το Mundobasket 2023 είναι στο Gazzetta.gr

Το Mundobasket 2023 και όλη η δράση από το μεγάλο μπασκετικό γεγονός με την εγκυρότητα του Gazzetta.gr! Αγωνιστικά νέα από την Εθνική Μπάσκετ και όλες τις ομάδες, πρόγραμμα και αποτελέσματα αγώνων σε συνεχή ροή ειδήσεων για να μη χάσετε στιγμή από τα όσα συμβαίνουν στο Mundobasket 2023!

@Photo credits: FIBA