Ζόρντι Φερνάντεθ: «Ο Ντόντσιτς είναι το κεφάλι του φιδιού»

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Canada
Το Gazzetta ήταν το μοναδικό ελληνικό Μέσο που βρέθηκε στην προπόνηση του Καναδά πριν τον προημιτελικό με τους Σλοβένους και μίλησε με τον προπονητή του. Αποστολή-Μανίλα: Κωνσταντίνος Μελάγιες

Ο Καναδάς έχει παρουσιάσει μία αρκετά καλή εικόνα στο Mundobasket μέχρι τώρα επιβεβαιώνοντας τη φήμη της καλής ομάδας με μπόλικη δόση ατομικού ταλέντου. Για αυτό φυσικά και βρίσκεται στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης, για αυτό φυσικά και πολλοί τη θεωρούν πως θα φύγει με ένα μετάλλιο από τις Φιλιππίνες.

Ο προπονητής του Καναδά Ζόρντι Φερνάντεζ γνωρίζει καλά από το υψηλό επίπεδο και τι χρειάζεται αφού είναι ο βασικός βοηθός προπονητής των Σακραμέντο Κινγκς και στις ΗΠΑ θεωρούν πως σύντομα θα έχει ευκαιρία να γίνει και head coach σε ομάδα του ΝΒΑ.

Το Gazzetta ήταν το μοναδικό ελληνικό Μέσο που βρέθηκε στην προπόνηση του Καναδά και μίλησε μαζί του λίγες ώρες πριν το παιχνίδι με τη Σλοβενία (15:30), αρνήθηκε ευγενικά να απαντήσει για τον Σάσα Βεζένκοβ αφού προέχει η απογευματινή κρίσιμη αναμέτρηση.

Στην ερώτηση του Gazzetta για τον Λούκα Ντόντσιτς και το πλάνο που έχει στο μυαλό του γiα να τον περιορίσει απάντησε, «είναι πρόκληση για μας το σημερινό παιχνίδι. Η Σλοβενία είναι μία ομάδα που παίζει χρόνια μαζί και φυσικά έχει έναν σούπερσταρ στο ρόστερ της. Ο Ντόντσιτς είναι ο καλύτερος Ευρωπαίος παίκτης και ένας από τους καλύτερους παίκτες στο ΝΒΑ. Θα χρειαστεί να ανέβουμε ένα… βουνό για να τα καταφέρουμε όμως έχουμε τα κατάλληλα εργαλεία για να τον περιορίσουμε και απλά πρέπει να παίξουμε με το δικό μας στυλ. Δεν είναι εύκολο να τον σταματήσεις και σίγουρα έχουμε το κίνητρο για να το κάνουμε. Μας ενθουσιάζει η αποστολή να τον περιορίσουμε. Δεν είναι μόνο ο Λούκα όμως, είναι όλη η ομάδα τους. Το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα. Σίγουρα ο Ντόντσιτς είναι το κεφάλι του φιδιού, αλλά δεν θα μπορούσε να τα καταφέρει μόνος του».

«Ο Σέι Γκίλτζιους είναι ο MVP του Mundobasket»

Ο Καναδάς έχει κατοχυρώσει ήδη το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, όμως θέλουν και το μετάλλιο. Ο Ισπανός προπονητής εξήγησε πως «οι παίκτες μου κι εγώ θέλουμε να φτάσουμε μέχρι το τέλος του και να κατακτήσουμε το χρυσό μετάλλιο. Δεν είναι εύκολο. Από την αρχή κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Λέγαμε πως αν κάνουμε οκτώ διαδοχικές νίκες θα το πετύχουμε. Χάσαμε από την Βραζιλία, μάθαμε από αυτή την ήττα και δεν μας στοίχισε. Μένουν τρία ματς, αλλά ασχολούμαστε μόνο με την Σλοβενία».

Τέλος, ο Ζόρντι Φερνάντεθ αναφέρθηκε και στον βαθμό που οι παίκτες του ρόστερ του από το ΝΒΑ, έχουν καταφέρει να προσαρμοστούν στους κανονισμούς της FIBA, «η αλήθεια είναι πως ορισμένοι δυσκολεύονται. Θα έλεγα πως ο Κέλι Ολίνικ τα έχει καταφέρει απόλυτα γιατί πανέξυπνος και βετεράνος. Επίσης ο Σέι Γκίλτζιους για τον οποίο όλοι πιστεύετε πως είναι απλά ένας ικανότατος σκόρερ, αλλά σας βεβαιώνω πως πρόκειται για έναν πολύ έξυπνο παίκτη. Δεν μπορείς να έχεις τέτοια απόδοση αν δεν έχεις προσαρμοστεί πλήρως στα δεδομένα. Για μένα είναι σούπερ σταρ και ο MVP του Mundobasket».

Το Mundobasket 2023 είναι στο Gazzetta.gr

Το Mundobasket 2023 και όλη η δράση από το μεγάλο μπασκετικό γεγονός με την εγκυρότητα του Gazzetta.gr! Αγωνιστικά νέα από την Εθνική Μπάσκετ και όλες τις ομάδες, πρόγραμμα και αποτελέσματα αγώνων σε συνεχή ροή ειδήσεων για να μη χάσετε στιγμή από τα όσα συμβαίνουν στο Mundobasket 2023!