MundoBasket 2023, Νέα Ζηλάνδια - Αίγυπτος 88-86: Στοπ στο όνειρο των «Φαραώ» για απευθείας πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Δημήτρης Οικονόμου
Λι Άφα
Η Νέα Ζηλανδία αποδείχθηκε πολύ ανώτερη της Αιγύπτου και δεν της επέτρεψε να διεκδικήσει το απευθείας εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, επικρατώντας με 88-86. Αποστολή στη Μανίλα: Δημήτρης Οικονόμου.

Η Αίγυπτος γνώρισε εξ αρχής πως είχε δύσκολο έργο απέναντι στη Νέα Ζηλανδία και τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα αφού το Νότιο Σουδάν έχτισε διαφορά 20 πόντων στο δικό του παιχνίδι με την Ανγκόλα. Έτσι εκείνοι ήταν που τελικά πανηγύρισαν την πρόκριση στο Παρίσι.

Ο αγώνας: Νέα Ζηλανδία - Αίγυπτος

Οι Αιγύπτιοι έπρεπε να κάνουν ίδιο ή και καλύτερο αποτέλεσμα για να πάρουν το εισιτήριο στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Όμως οι σκληροί Νεοζηλανζοί επικράτησαν (88-86) στην τελευταία αγωνιστική των αγώνων κατάταξης του MundoBasket 2023 και έτσι τους στέρησαν την ευκαιρία της απευθείας πρόκρισης.

Μετά το πρώτο δεκάλεπτο η διαφορά άνοιξε εντελώς, με τον Ντιλέινι να πιάνει δουλειά κάτω από τη ρακέτα αλλά και από το τρίποντο. Ο ΛιΆφα συνέχισε τις εξαιρετικές του εμφανίσεις και οι Νεοζηλανδοί πήραν προβάδισμα 12 πόντων από το ημίχρονο.

Μαθαίνοντας και τα νέα και από το στρατόπεδο του Σουδάν, η Αίγυπτος προσπάθησε να παίξει πολύ, έστω για την τιμή των όπλων, ισοφαρίζοντας μάλιστα το παιχνίδι στους 86 πόντους, ένα λεπτό πριν το φινάλε του. Ο Γκέντι όμως αστόχησε στο σουτ του προσπεράσματος, 2'' πριν το φινάλε και έτσι η Νέα Ζηλανδία επικράτησε με 88-86.

Πρώτος σκόρερ ο ΛιΆφα με τον Ντιλέινι που είχαν 27, ενώ ο Αμίν πέτυχε 19 για τους Αιγύπτιους, όσους και ο Ελ Γκέντι.

Τα δεκάλεπτα: 22-25, 47-35, 68-61, 88-86

Το Mundobasket 2023 είναι στο Gazzetta.gr

Το Mundobasket 2023 και όλη η δράση από το μεγάλο μπασκετικό γεγονός με την εγκυρότητα του Gazzetta.gr! Αγωνιστικά νέα από την Εθνική Μπάσκετ και όλες τις ομάδες, πρόγραμμα και αποτελέσματα αγώνων σε συνεχή ροή ειδήσεων για να μη χάσετε στιγμή από τα όσα συμβαίνουν στο Mundobasket 2023!

@Photo credits: FIBA