MundoBasket 2023, Μαυροβούνιο - Αίγυπτος 89-74: Αθόρυβα αλλά με άνεση το 2/2

Χωρίς να αντιμετωπίσει πρόβλημα το Μαυροβούνιο των Βούτσεβιτς και Πέρι επικράτησε της Αιγύπτου με 89-74 και ντούμπλαρε τις νίκες του στον 4ο όμιλο του MundoBasket 2023. Αποστολή στη Μανίλα: Δημήτρης Οικονόμου,

Την ώρα που άπαντες είχαν στραμμένα τα βλέμματα στα ντέρμπι της ημέρας, το Μαυροβούνιο αθόρυβα αλλά κυνικά έκανε τη δουλειά και το 2/2 για τον τέταρτο όμιλο του MundoBasket, επικρατώντας με 89-74 της Αιγύπτου.

Με χαρακτηριστική άνεση απέναντι στους αδύναμους Αφρικανούς και με τέσσερις διψήφιους οι Μοντεγκρίνιανς έκαναν σπουδαίο βήμα για πρόκριση στην επόμενη φάση, στον όμιλο με τον οποίο διασταυρώνεται η Εθνική μας αν προκριθεί και εκείνη.

Ο Ιβάνοβιτς ήταν ο κορυφαίος με 15 πόντους (3/6 3π.), 2 ασίστ, 2 ριμπάουντ, αλλά όχι και πρώτος σκόρερ του Μαυροβουνίου, που είχε τον Βούτσεβιτς με 16 (7ρ.). Για τους Αιγύπτιους ο συγκινητικός Εχάμπ Αμίν πέτυχε 26 πόντους με 9/18 εντός παιδιάς.

Ο αγώνας: Μαυροβούνιο - Αίγυπτος

Με την εκκίνηση το Μαυροβούνιο έδειξε τα... δόντια του και τα «όπλα» του. Πρώτα ο Σιμόνοβιτς και έπειτα ο Βούτσεβιτς, θέλησαν να στείλουν το μήνυμα στους Αιγύπτιους πως τα πράγματα θα είναι δύσκολα για αυτούς. Έτσι το 4-7 του αρχικού διλέπτου μετατράπηκε γρήγορα σε 17-7, με πρωταγωνιστές τους παραπάνω δύο.

Οι Αιγύπτιοι έψαχναν μερικές λύσεις στα σουτ του Γκάρντνερ και τις εμπνεύσεις του Αμίν, που έγιναν διψήφιοι πριν το ημίχρονο, όμως ο Ιβάνοβιτς έφερε φρεσκάδα και ιδέες από τον πάγκο του Μπόσκοβιτς. Έτσι το Μαυροβούνιο άρχιζε να χτίζει ολοένα και μεγαλύτερες διαφορές, με τον Ράντοβιτς να γράφει το 41-26 (13'). Ο Αμίν ήταν αυτός που κράτησε «ζωντανούς» τους Αιγύπτιους, που πλησίασαν στους 11 (43-32, 17'), όμως ένα εντυπωσιακό κάρφωμα του Πέρι και το καλάθι του Πόποβιτς διαμόρφωσαν το 51-37.

Η διαφορά δεν άργησε να πλησιάσει και τις παρυφές των 20. Το μόνο που χρειαζόταν ήταν πέντε συνεχόμενοι πόντοι του Πέρι για το 60-41. Ο ρυθμός της αναμέτρησης ήταν αδύνατο να αλλάξει από τη στιγμή που οι Αφρικανοί δεν είχαν λύσεις αμυντικά αλλά σταμάτησαν να σουτάρουν και με την υποτυπώδη ευστοχία τους από το τρίποντο. Μόνο ο Αμίν απέμενε να προσπαθεί, όμως φυσικά δεν έφτανε κόντρα στο βάθος των αντιπάλων του, πολλώ δε μάλλον χωρίς τον Μάρεϊ που δεν αγωνίστηκε στο δεύτερο μέρος, μένοντας με λόγω τραυματισμού στον πάγκο. Ένα σερί 0-6 ήρθε να καμουφλάρει κάπως την εικόνα του τρίτου δεκαλέπτου (70-56).

Σταδιακά ο Ιβάνοβιτς έβαλε πλώρη για... πρώτος σκόρερ, φτάνοντας τους 15, όση και η διαφορά 7 λεπτά πριν το φινάλε. Το 81-67 με το οποίο μπήκαν οι δύο ομάδες στο τελευταίο τετράλεπτο δε γινόταν να αλλάξει και έτσι το Μαυροβούνιο ντούμπλαρε τις νίκες του στον τέταρτο όμιλο.

Τα δεκάλεπτα: 27-17, 51-37, 70-56, 89-74

Κατάταξη - Group D

Μαυροβούνιο 2-0
Λιθουανία 1-0
Μεξικό 0-1
Αίγυπτος 0-2

Οι επόμενοι αγώνες

27/08

Λιθουανία - Μεξικό (15:30)

29/08

Αίγυπτος - Μεξικό (11:45)
Μαυροβούνιο - Λιθουανία (15:30)

Το Mundobasket 2023 είναι στο Gazzetta.gr

Το Mundobasket 2023 και όλη η δράση από το μεγάλο μπασκετικό γεγονός με την εγκυρότητα του Gazzetta.gr! Αγωνιστικά νέα από την Εθνική Μπάσκετ και όλες τις ομάδες, πρόγραμμα και αποτελέσματα αγώνων σε συνεχή ροή ειδήσεων για να μη χάσετε στιγμή από τα όσα συμβαίνουν στο Mundobasket 2023!

@Photo credits: FIBA

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.