Νικς: Πώς επιχείρησαν να αρπάξουν τον Μάικλ Τζόρνταν από τα χέρια των Μπουλς!

Νικς: Πώς επιχείρησαν να αρπάξουν τον Μάικλ Τζόρνταν από τα χέρια των Μπουλς!

bet365

Η ιστορία είναι εκπληκτική. Και πέρα για πέρα αληθινή. Για μερικές ημέρες, οι Νιου Γιορκ Νικς πίστευαν ότι μπορούσαν να πείσουν τον Μάικλ Τζόρνταν να πετάξει τη φανέλα των Σικάγο Μπουλς και να φορέσει τη δική τους!

Η σχέση του Μάικλ Τζόρνταν με τους Νιου Γιορκ Νικς είναι ξεχωριστή. Κάθε φορά που πατούσε το... θαυματουργό παρκέ του Madison Square Garden έμοιαζε «δαιμονισμένος». Οι παραστάσεις που έχει δώσει σε εκείνο το γήπεδο είναι ιδιαίτερες.

Μερικές απ' αυτές έχουν αλλάξει την ιστορία των Νικς. Το εμπόδιο της ομάδας του Πάτρικ Γιούινγκ και του Πατ Ράιλι για τη διεκδίκηση ενός πρωταθλήματος, ήταν οι Μπουλς και ο Τζόρνταν. Και ο MJ φρόντιζε να σταματάει τους Νικς.

Μόνο που το καλοκαίρι του 1996, η ομάδα της Νέας Υόρκης θέλησε να ακολουθήσει το δόγμα «αν δεν μπορείς να τον νικήσεις, τότε πήγαινε μαζί του». Για την ακρίβεια, οι Νικερμπάκερς θέλησαν να φέρουν κοντά τους τον Τζόρνταν.

Σε μία μυστική κίνηση, που δημοσίευσε το ESPN, χρησιμοποιώντας μαρτυρίες δεκάδων αθλητών, μάνατζερ και general manager.

Εκείνο το καλοκαίρι ήταν το πρώτο, όπου ο Μάικλ Τζόρνταν έμενε ελεύθερος. Είχε υπογράψει ένα 8ετές συμβόλαιο (τη σεζόν 1988-1989) με τις υψηλότερες απολαβές του να είναι (μόλις) 3.850.000 δολάρια!

Η περίοδος προμηνύονταν... θεοπάλαβη, αφού πέρα από τον Τζόρνταν, και άλλα μεγαθήρια της εποχής γινόντουσαν free agents. Οι Νικς στόχευσαν στον Άλαν Χιούστον και μετά στον Ρέτζι Μίλερ. Πρώτα, όμως, ήθελαν να μιλήσουν στον Τζόρνταν.

Και να το κάνουν αυτό, θα έπρεπε πρώτα να μιλήσουν με τον ατζέντη του, Ντέιβιντ Φαλκ! Η προετοιμασία των Νικς ήταν άψογη. Ξεφορτώθηκαν συμβόλαια, πήραν σε αντάλλαγμα μικρότερα και κατάφεραν να εξοικονομήσουν κάτι λιγότερο από $10 εκατομμύρια για ένα χρόνο!

Ο... λάθος αριθμός!

Η επαφή με τον Φαλκ έγινε, αλλά εκείνος ήθελε πρώτα να μιλήσει με τον Τζέρι Ράισντορφ, ιδιοκτήτη των Μπουλς. Ο διάλογος ανάμεσα στους δύο ήταν επικός. Με τον Φαλκ να αφήνει να εννοηθεί πως αν η προσφορά των Μπουλς δεν άρεσε στον Τζόρνταν, τότε θα άλλαζε φανέλα.

«Αυτό που μου λες, είναι το πιο ηλίθιο πράγμα. Μου λες πως αν πω λάθος αριθμό, τότε ο Μάικλ θα φύγει», αποκρίθηκε ο Ράισντορφ. Με τον Φαλκ να επιμένει και να ζητάει από τον ζάμπλουτο ιδιοκτήτη των Μπουλς να του πει τον πρώτο αριθμό της προσφοράς που θεωρεί δίκαιη για τον Air. «Αρχίζει με 2», ρώτησε ο Ράινσντορφ, για να λάβει την απάντηση: «Όχι, δεν αρχίζει με 2»!

Ο Φλακ οργάνωσε συναντήσεις με εκπροσώπους ομάδων για όλους τους πελάτες του. Και είχε διάφορους που έκαναν... μπαμ εκείνη την εποχή: Αλόνζο Μόρνινγκ, Ντικέμπε Μουτόμπο, Τζουάν Χάουαρντ, Κένι Άντερσον...

Το απρόοπτο της κρίσιμης στιγμής!

Το πλάνο των Νικς κατέστρωσαν ο πρόεδρος των Νικς, Ντέιβ Τσέκετς και ο general manager της ομάδας, Έρνι Κράνφελντ.

Μόνο που στις τελικές συνομιλίες βρέθηκε μόνο ο Κράνφελντ, αφού ο Τσέκετς έπρεπε να επιστρέψει εσπευσμένα στη Νέα Υόρκη, έπειτα από μία επική κλωτσοπατινάδα σε έναν αγώνα πυγμαχίας στο Madison Square Garden που έφερε ανθρώπους να παίζουν ξύλο από το ρινγκ μέχρι την έξοδο του σταδίου!

Ο Κράνφελντ είπε στον Φαλκ ότι το salary cap των Νικς είναι στα... πόδια του Τζόρνταν. Δεν θα τον έκανε τον πιο ακριβοπληρωμένο, σε καμία περίπτωση. Μόλις την προηγούμενη σεζόν, ο Πάτρικ Γιούινγκ είχε αυτή την τιμή με αμοιβή $18.7 εκατομμυρίων!

Και τα σχεδόν 10 που πρόσφεραν οι Νικς ήταν... ψίχουλα. Χώρια που έβαλαν και διορία 24 ωρών στον ατζέντη του Τζόρνταν, για να απαντήσει, αφού δεν ήθελαν να περιμένουν και στο τέλος να μείνουν με άδεια χέρια.

Ο Φαλκ αντιπρότεινε αν οι Νικς μπορούσαν να βελτιώσουν την πρόταση τους. Όμως η ομάδα της Νέας Υόρκης δεν μπορούσε να υποσχεθεί τίποτα... κάτω από το τραπέζι, αφού το ΝΒΑ είχε σταματήσει αρκετές υπογραφές συμβολαίων όταν εμφανίζονταν παρατυπίες.

Ο... σωστός αριθμός!

Όταν ο Φαλκ μίλησε ξανά με τον Ράινσντορφ, άκουσε αυτό που ήθελε: την πρόταση που αρχίζει με τον αριθμό 3. Ο Φαλκ δικαιολογήθηκε - γνωρίζοντας πως ο ιδιοκτήτης των Μπουλς γνώριζε για την προσφορά των Νικς - πως δεν ήταν θέμα πίεσης ή εκβιασμού, αλλά το να λάβει ο Τζόρνταν αυτό που άξιζε.

Ένα συμβόλαιο $30.140.000, το υψηλότερο (εκείνη την εποχή και για τα επόμενα χρόνια) στον επαγγελματικό αθλητισμό των ΗΠΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

O Τζόρνταν θα παρουσιάσει τον Κόμπι Μπράιαντ στο Hall Of Fame

Ρέτζι Μίλερ: «Αν μου ζητούσε ο Τζόρνταν να πάω στους Μπουλς, θα του έλεγα "άντε γ@μ@σου"»! (pic)

 

NBA Τελευταία Νέα