ΝΒΑ: Η εποχή του tanking πέθανε! Ή μήπως όχι;

ΝΒΑ: Η εποχή του tanking πέθανε! Ή μήπως όχι;

bet365

Η έναρξη των playoffs απέχει λιγότερο από ένα μήνα, και 24 από τις 30 ομάδες κυνηγούν ακόμη ένα στόχο μέσα στη σεζόν! Ο σημαντικός ρόλος του play-in τουρνουά που αναμένεται να γίνει... μόνιμο!

Η τέχνη του tanking στο ΝΒΑ αλλάζει. Δεν εγκαταλείφθηκε, απλώς αλλάζει. Για το φινάλε της σεζόν απομένει μία ντουζίνα αγώνων για κάθε ομάδα.

Και 24 από τις 30 συναγωνίζονται για κάτι. Μικρό ή μεγάλο. Την πρώτη θέση σε μία περιφέρεια, την είσοδο στα playoffs, την παραμονή στις θέσεις του play-in tournament.

Σύμφωνα με τον Εντ Γουάς, αντιπρόεδρος της μπασκετικής στρατηγικής του ΝΒΑ, αυτός είναι ο υψηλότερος αριθμός ενδιαφερόμενων ομάδων σε αυτό το χρονικό σημείο!

Μία απόδειξη πως – παρά τις γκρίνιες – το κίνητρο που δίνει το τουρνουά κατάταξης, αλλάζει την προοπτική για μία ομάδα που είναι στο όριο να τα παρατήσει και να παραδοθεί σε μία ανεπανάληπτη oρμή να χάνει!

Ήδη στην Ανατολή υπάρχουν τρεις ομάδες που προσπαθούν να μπουν στο play-in, ενώ στη Δύση οι... ενδιαφερόμενοι αυξάνονται σε έξι!

Αυτή τη στιγμή οι ομάδες που δεν έχουν κανέναν στόχο είναι μόλις έξι: Κλίβελαντ Καβαλίερς, Ντιτρόιτ Πίστονς, Ορλάντο Μάτζικ (στην Ανατολή), Χιούστον Ρόκετς, Μινεσότα Τίμπεργουλβς και Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ (στη Δύση).

Αυτές οι έξι ομάδες είναι αυτές που δεν προσπαθούν να κρατήσουν τα προσχήματα με φανατικό τρόπο. Μολονότι μία σημαντική απόφαση άλλαξε τoν σχεδιασμό για κάθε επίδοξη ομάδα που κάνει tanking.

Στο κυνήγι ενός καλού Draft!

Η αλλαγή στον αριθμό των πιθανοτήτων που έχει κάθε ομάδα να λάβει την πρώτη επιλογή στο Draft.

Παλιότερα, ο πρώτος είχε 25%, ο δεύτερος 19.9% και ο τρίτος 15.6%. Πλέον, οι τρεις χειρότερες ομάδες μοιράζονται το ίδιο ποσοστό: 14%!

Και κάπως έτσι, τα προηγούμενα χρόνια, οι Πέλικανς έλαβαν το Νο1 και τον Ζάιον Ουίλιαμσον και ας ήταν η 7η χειρότερη ομάδα. Οι Τίμπεργουλβς κέρδισαν την πρώτη επιλογή του 2020, μολονότι ήταν ο οργανισμός με το 3ο χειρότερο ρεκόρ.

Εξαίρεση στον κανόνα του «το tanking αλλάζει» αποτελεί η Οκλαχόμα. Όχι μόνο επειδή κάνει το... πείραμα των πιτσιρικάδων, αλλά επειδή φαίνεται να καθυστερεί την επιστροφή του Λου Ντορτ και του Γκίλτζιους Αλεξάντερ. Ή τουλάχιστον αυτό πιστεύουν οι αντίπαλοι general manager του Σαμ Πρέστι.

Στο... tanking το έριξαν και οι Χιούστον Ρόκετς. Όλες οι κινήσεις τους, με αρχή όλων την ανταλλαγή του Τζέιμς Χάρντεν οδηγούν προς τα εκεί.

Βέβαια, η ομάδα του Τέξας έχει έναν εξαιρετικό λόγο να είναι τόσο κακή: Αν πάρουν οποιαδήποτε επιλογή στον 1ο γύρο, πέρα από την πρώτη τετράδα, τότε αυτή θα καταλήξει στην Οκλαχόμα. Τα απομεινάρια της ανταλλαγής του Ράσελ Ουέστμπρουκ που πλέον δεν ανήκει στους Ρόκετς!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άαρον «Showtime» Τέιλορ: «Χρειαζόμουν 26 χρόνια στη φυλακή για να αλλάξω» (vids)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα