Σκαριόλο: Στις ΗΠΑ εντυπωσιάστηκαν από έναν προπονητή που έχει στη... ζώνη του 1.500 ματς!

Σκαριόλο: Στις ΗΠΑ εντυπωσιάστηκαν από έναν προπονητή που έχει στη... ζώνη του 1.500 ματς!

Μιχάλης Γκιουλένογλου
Σκαριόλο: Στις ΗΠΑ εντυπωσιάστηκαν από έναν προπονητή που έχει στη... ζώνη του 1.500 ματς!

bet365

Η τέλεια εβδομάδα. Όχι πως τον Σέρτζιο Σκαριόλο τον μέλλει. Ξεκίνησε με 2 νίκες στα προκριματικά του EuroBasket και συνέχισε με μία νίκη στον πάγκο των Τορόντο Ράπτορς! Στις ΗΠΑ τρελάθηκαν με τον Ιταλό προπονητή. Όχι όμως και ο ίδιος. Είναι συνηθισμένος, βλέπετε.

Το βιογραφικό του Σέρτζιο Σκαριόλο είναι ζηλευτό. Δεν ταιριάζει σε έναν... ταπεινό βοηθό, αλλά τον Ιταλό προπονητή δεν τον ενδιαφέρουν οι τίτλοι... ευγένειας. Μόνο οι νίκες. Η απουσία του Νικ Νερς και άλλων πέντε βοηθών του (βάλτε σε αυτούς και τον Κρις Φιντς που πήγε στη Μινεσότα) έφεραν τον Σκαριόλο στη θέση του πρώτου - ίσως και μοναδικού - προπονητή των Ράπτορς.

Με μπόλικη τύχη! Βλέπετε, ο Σκαριόλο απουσίασε μερικές ημέρες, προκειμένου να βρεθεί στη φούσκα της Πολωνίας για τις αναμετρήσεις της Εθνικής Ισπανίας. Η επιστροφή του, απαιτούσε καραντίνα μερικών ημερών. Και τι τύχη! Επέστρεψε πάνω στην ώρα για να καλύψει ένα πελώριο κενό.

«Έπρεπε να αντιδρούμε όλη την ώρα σε κάτι διαφορετικό, αλλά στο τέλος της ημέρας πήραμε τη νίκη. Οπότε ποιος νοιάζεται;», είπε ο Σκαριόλο. Αναφερόμενος στις ξαφνικές απουσίες από τον πάγκο, αλλά και στο γεγονός ότι η αλλαγή προγράμματος υποχρέωσε την ομάδα να δει το βίντεο με την αντίπαλό της, λίγη ώρα πριν το ματς!

Ο 59χρονος προπονητής μίλησε, μέσω zoom, με τον Νερς, για να καταστρώσουν το πλάνο. Όχι πως ο Σκαριόλο, με μία καριέρα γεμάτη τίτλους, το χρειάζεται. Αλλά έπρεπε να γίνει. «Δεν αισθάνθηκα τόσο διαφορετικά, έχοντας κοουτσάρει 1.500 ματς στην καριέρα μου. Ήμασταν έτοιμοι να μπούμε στο παιχνίδι, επειδή όλο πρόσφεραν από κάτι και αυτό πρέπει να συμβαίνει σε ένα ομαδικό άθλημα, όπως το μπάσκετ», τόνισε.

Πάντως, ο Σκαριόλο πήρε το δώρο του από τα χέρια του Κάιλ Λάουρι: την μπάλα του αγώνα.

Ο Ιταλός προπονητής έγινε ο δεύτερος βοηθός τη φετινή σεζόν που αναλαμβάνει ρόλο πρώτου προπονητή, μετά την Μπέκι Χάμον των Σαν Αντόνιο Σπερς.

 

NBA Τελευταία Νέα