Χιτ - Ράπτορς: Αν βιαστήκατε να τους ξεγράψετε, ξανασκεφτείτε το! (pics)

Νίκος Καρφής
Χιτ - Ράπτορς: Αν βιαστήκατε να τους ξεγράψετε, ξανασκεφτείτε το! (pics)

bet365

Xιτ και Ράπτορς ξεκίνησαν με πολλά προβλήματα τη σεζόν, όμως πλέον δείχνουν πως θα έχουν και φέτος σημαντικό ρόλο στα playoffs. Το gazzetta.gr αναλύει.

Xιτ και Ράπτορς αποτελούν 2 από τις παραδοσιακές δυνάμεις της Ανατολής τα τελευταία χρόνια.

Οι Ράπτορς πήραν το πρωτάθλημα το 2019, ενώ οι Χιτ έπαιξαν πέρυσι στους τελικούς, εκεί που έχασαν από τους Λέικερς, με τους τραυματισμούς των Αντεμπάγιο και Ντράγκιτς να παίζουν τον ρόλο τους.

Η φετινή σεζόν άρχισε με αρκετά προβλήματα και δέχθηκαν αμφισβήτηση για την εικόνα που παρουσίαζαν στο παρκέ.

Αυτό όμως τον τελευταίο καιρό έχει αλλάξει και όπως δείχνουν θα είναι για άλλη μια σεζόν στα playoffs και θα δημιουργήσουν θέματα σε όποιον τους υποτιμήσει.

Ο Μπάτλερ κάνει τη διαφορά

Το Μαϊάμι ξεκίνησε μουδιασμένα της σεζόν, όντας από τις χειρότερες ομάδες της Ανατολής σύμφωνα με το ρεκόρ.

Οι Χιτ έφτασαν να έχουν 3-9 ρεκόρ χωρις τον Jimmy Buckets, δείχνοντας πόσο εξαρτώνται από τον ηγέτη τους.

Όμως από τη στιγμή που έχει συνεχή παρουσία στα ματς τους, το πράγμα άλλαξε και άρχισαν οι νίκες.

Ο Τζίμι κάνει πολλά πράγματα πάνω στο παρκέ και συνεισφέρει σε πολλούς τομείς. Μην ξεχνάτε πως έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της ομάδας με 2 σερί triple double, ενώ πέρασε στην 2η θέση σε όλη την ιστορία της ομάδας σε αυτόν τον τομέα.

Αυτή τη στιγμή οι Χιτ βρίσκονται μια ανάσα από την 8η θέση και έχουν ρεκόρ 14-17, ενώ μετρούν 3 σερί νίκες και το παιχνίδι τους έχει στρώσει.

Μεγάλη σεζόν κάνει ο Αντεμπάγιο ξανά, αφού είναι κορυφαίος των Χιτ σε πόντους, ριμπάουντ και μπλοκ.

Χίρο, Ναν, Ντράγκιτς, Ολίνικ και Ρόμπινσον προσφέρουν σημαντικές λύσεις, ωστόσο φαίνεται πως λείπει αρκετά ο 3andD specialist, Κράουντερ.

Οι Χιτ βελτιώνονται συνεχώς, βρίσκουν τρόπο να παίρνουν τα ματς και μόνο με θαύμα θα χάσουν τα playoffs. Πέρυσι πήγαν τελικούς, φέτος;

Aπό το 2-8 στο 16-15 οι Ράπτορς

Οι Καναδοί απογοήτευσαν πολύ κόσμο στο ξεκίνημα της σεζόν, μα περισσότερο από όλους τους εαυτούς τους και τους φιλάθλους τους.

Ξεκίνησαν με 2-8 ρεκόρ και αρκετοί φοβήθηκαν μην χάσουν από νωρίς το τρένο των playoffs.

Ωστόσο η δουλειά που κάνει η ομάδα με τον Νερς στον πάγκο, φάνηκε στη συνέχεια της σεζόν, αφού πλέον οι Ράπτορς ανέβηκαν στην 5η θέση της Ανατολής με ρεκόρ 16-15.

Υπάρχουν μερικά μυστικά στην αλλαγή της ψυχολογίας των Ράπτορς.

Ο ΒανΒλίτ κάνει φοβερή δουλειά και αξίζει να σταθούμε και στα 23 μπλοκ που έχει κανει μέσα στη σεζόν. Είναι η καλύτερη επίδοση της καριέρας του και ακόμα έχει παίξει μόλις 31 ματς. Σκεφτείτε και το μέγεθος του Φρεντ για να καταλάβετε πόσο σπουδαίο είναι αυτό που κάνει.

Άλλωστε έχει δείξει πως μπορεί να γίνει ένας εξαιρετικός περιφερειακός αμυντικός, παίζοντας έξυπνα πάνω στον προσωπικό του αντίπαλο και κάνοντας αρκετά κλεψίματα.

Πάμε και στον Κάιλ Λάουρι που έχει 70% εντός πεδιάς στις προσπάθειες κοντά στο καλάθι, δημιουργώντας πολλά ρήγματα.

Ο Μπουσέρ είναι η ευχάριστη εκπληξη της σεζόν, ένα από τα φαβορί για το βραβείο του πιο βελτιωμένου παίκτη, ενώ επίσης είναι το Νο.5 σε offensive rating και το Νο.12 σε defensive rating.

Tέλος ο Σιάκαμ που ήταν κάκιστος στα playoffs του 2020, θυμίζει και πάλι τον παλιό καλό εαυτό του με 20.5 πόντους και 7.7 ριμπάουντ μέσο όρο. Σίγουρα θα πρέπει να βελτιωθεί λιγάκι στα τρίποντα, όπυ σουτάρει με 30%.

 

NBA Τελευταία Νέα