Ουέστμπρουκ: Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου

Ουέστμπρουκ: Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου

Αντωνία Σπανού
Ουέστμπρουκ: Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου

bet365

Ο Ράσελ Ουέστμπρουκ συνεχίζει σε ένα σκηνικό γνωστό για την καριέρα του, εκείνος λάμπει με τα triple double του και η ομάδα του χάνει.

Ο Ράσελ Ουέστμπρουκ είναι ένας παίκτης, που μπορεί μέσα στο παρκέ να κάνει πράγματα και θαύματα, αλλά ακούει μεγάλη κριτική. Αυτό συμβαίνει γιατί συνήθως οι καλές του εμφανίσεις, συνήθως δεν πάνε παράλληλα με μια καλή πορεία της ομάδας του.

Ο έμπειρος παίκτης το καλοκαίρι απαίτησε ανταλλαγή από τους Ρόκετς, βρέθηκε στους Ουίζαρντς για να πάρει πάνω του και πάλι ευθύνες που αγαπά, αλλά η έναρξη της σεζόν, δεν είναι καλή για τους «Μάγους». Πολλά έχουν συμβεί με την νέα αρχή του Ουέστμπρουκ, αλλά όλα μοιάζουν υπερβολικά πολύ με όσα έχουν γίνει στο παρελθόν.

Ο γκαρντ των «Μάγων» «έγραψε» ένα αρνητικό ρεκόρ στην καριέρα του μετά τα τρία πρώτα παιχνίδια του φετινού ΝΒΑ. Συγκεκριμένα έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του πρωταθλήματος, ο οποίος μέτρησε τρεις ήττες σε ισάριθμα ματς έχοντας πετύχει triple double.

Ο Ουέστμπρουκ πήρε μέρος στα τρία από τα τέσσερα πρώτα ματς των Ουίζαρντς τη φετινή σεζόν έχοντας διψήφιο αριθμό σε τρεις στατιστικές κατηγορίες. Απέναντι στη Φιλαντέλφια είχε 21 πόντους 15 ασίστ και 11 ριμπάουντ. Στο πρώτο ματς Ορλάντο μέτρησε 15 πόντους 15 ριμπάουντ και 12 τελικές πάσες (σ.σ. στο δεύτερο παιχνίδι με τους Μάτζικ δεν αγωνίστηκε καθόλου) ενώ κόντρα στους Μπουλς είχε 21 πόντους, 15 ριμπάουντ και άλλες 11 ασίστ.

Παρόλα αυτά οι Ουίζαρντς δεν μπόρεσαν να πανηγυρίσουν τη νίκη σε κανένα από αυτά τα παιχνίδια και τον ίδιο να κάνει ένα... διαφορετικό ρεκόρ.

Και δει ήταν το μοναδικό, αφού με 4 triple double στα τέσσερα ματς που έχει αγωνιστεί έγραψε ιστορία. Απέναντι στους Μπουλς είχε 22 πόντους, 10 ριμπάουντ και 11 ασίστ και έκανε κάτι που έχει καταφέρει μόνο ο Όσκαρ Ρόμπερτσον την περίοδο 1961-62. Να πετύχει δηλαδή triple double στους 4 πρώτους αγώνες που έδωσε σε μια χρονιά.

Όλα αυτά είναι ωραία και καλά, αλλά δεν δίνουν νίκες στους Ουίζαρντς. Στα πρώτα 8 ματς έχουν ρεκόρ 2-6 και ήδη η κριτική είναι μεγάλη. Μαζί με τον Μπιλ, ο Ουέστμπρουκ παλεύουν να αλλάξουν την κατάσταση, αλλά οι νίκες δεν έρχονται.

ΘΥΜΙΖΕΙ... ΘΑΝΤΕΡ, ΔΕΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΡΙΤΙΚΗ

Ο Ουέστμπρουκ την ίδια κριτική βιώνει σχεδόν σε όλη την καριέρα του. Θέλει την μπάλα, γεμίζει την στατιστική του, αλλά στο τέλος της ημέρας δεν καταφέρνει να κάνει το κάτι παραπάνω. Οι ομάδες που πρωταγωνιστεί δεν κερδίζουν και όσο αυτό συνδυάζεται με τα μεγάλα νούμερα του η κριτική πέφτει πάνω του.

Στους Θάντερ, όταν έμεινε ο μοναδικός πρωταγωνιστής, τίναξε την στατιστική στον αέρα, πήρε τον τίτλο του MVP, αλλά κάπου εκεί τελειώνουν οι επιτυχίες του. Αδυνατεί να πάει την ομάδα του ένα βήμα παρακάτω και αυτό φαίνεται σε κάθε συνθήκη. Τα νούμερα του άλλαξαν πέρυσι και μοιράστηκαν οι μπάλες με τον Χάρντεν, αλλά έδειξε ότι αυτό δεν του είναι αρκετό. Ήθελε τα νούμερα, ήθελε την καλή στατιστική, ήθελε τα ηνία της ομάδας του και αυτό έχει πλέον.

Το κακό για εκείνον είναι ότι αν δεν καταφέρει να το συνδυάσει με κάποια επιτυχία, θα συνεχίσει να δέχεται προσωπική κριτική. Η καριέρα του Ουέστμπρουκ μοιάζει να είναι.. ίδια και δείχνει οι επιλογές του να μην τον αφήνουν να ξεφύγει.

Μένει να δούμε αν μπορεί ακόμα να αλλάξει τα δεδομένα και μαζί την μοίρα της ομάδας που τον εμπιστεύτηκε.

 

NBA Τελευταία Νέα