Η νοοτροπία του Ουέστμπρουκ είναι ξεπερασμένη και το ανύπαρκτο ενδιαφέρον το πιστοποιεί (pics & vid)

Αντωνία Σπανού
Ο Ράσελ Ουέστμπρουκ με περίσσια αυτοπεποίθηση ζήτησε ανταλλαγή από τους Ρόκετς, αλλά οι ομάδες του γυρνούν την πλάτη και αυτό είναι σίγουρα πλήγμα στην αυτοπεποίθηση του.

Ήταν 12 ημέρες πριν, όταν ο Ράσελ Ουέστμπρουκ επέλεξε να ρίξει την πρώτη «βόμβα» και ζήτησε ανταλλαγή από τους Ρόκετς. Στο Χιούστον βρέθηκε μόλις πέρυσι, αφού άφησε την Οκλαχόμα και βρέθηκε στο πλευρό του καλού του φίλου, του Τζέιμς Χάρντεν, με σκοπό οι δυο τους να κάνουν την ομάδα τους ανταγωνιστική για τον τίτλο.

Πολλά ερωτηματικά υπήρξαν από το άκουσμα της έναρξης αυτής της συνεργασίας, αλλά οι δυο τους διαβεβαίωσαν τον μπασκετικό κόσμο ότι η φιλία τους είναι πιο δυνατή και οι δυο τους θα συνεργαστούν άριστα στο παρκέ.

Η περίεργη περσινή σεζόν έφτασε στο τέλος της, οι Ρόκετς είχαν ακόμα μια αποτυχία στο ενεργητικό τους και οι αλλαγές... όχι το καλοκαίρι, αλλά το φθινόπωρο ήταν μεγάλες, με νέο προπονητή και νέο GM. Κάπου εκεί ο Ουέστμπρουκ αποφάσισε ότι η συνεργασία αυτή δεν είναι καλή και ζήτησε να φύγει, με τα δημοσιεύματα λίγο μετά να αναφέρουν, πως το ίδιο ζήτησε και ο φίλος του και ηγέτης του Χιούστον, Τζέιμς Χάρντεν.

Αυτές τις δύο αποφάσεις ακολούθησε ένα καταιγισμός από δημοσιεύματα. Αρχικά, ήταν ότι Χάρντεν και Ουέστμπρουκ είναι απογοητευμένοι, ακολούθησε ότι οι δύο σταρ δεν μιλάνε, μετά ο ένας ευχήθηκε στον άλλον και έδειξαν ότι μιλάνε, η ομάδα αντέδρασε και αρχικά «πάγωσε», αλλά γρήγορα άλλαξε τα δεδομένα και έκανε ξεκάθαρο ότι είναι δύο παίκτες με συμβόλαιο και δεν θα τρελαθεί να τους ανταλλάξει και κάπως έτσι φτάσαμε πιο κοντά στην πραγματικότητα.

Ουέστμπρουκ και Χάρντεν βγήκαν στην αγορά, αλλά η ζήτηση ειδικά για τον πρώτο είναι ελάχιστη.

ΠΟΛΛΟΙ ΡΩΤΗΣΑΝ, ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ

Μάλλον ο Ράσελ Ουέστμπρουκ είχε σκεφτεί διαφορετικά αυτή την απόφαση του και κάπως διαφορετική είναι η πραγματικότητα. Ο παίκτης έχει ένα πολύ μεγάλο συμβόλαιο, έχει συνηθίσει να βλέπει το όνομα του να πρωταγωνιστεί στα ατομικά στατιστικά, αλλά οι ομάδες φαίνεται να έχουν ξεπεράσει αυτή την... φάση.

Ο Ουέσμπρουκ θέλει να έχει και πάλι όλες τις αποφάσεις στο παρκέ και αυτό δίπλα στον Χάρντεν δεν γίνεται.

Ο Ράσελ φαίνεται πως δεν ένιωσε ποτέ άνετα στο περιβάλλον του Χιούστον και δεν μπήκε στην κουλτούρα του, ενώ είναι σημαντικό για εκείνον να επιστρέψει στην θέση floor general και να τρέχει το παιχνίδι της ομάδας του όντας ο απόλυτος και μοναδικός πρωταγωνιστής. Όμως, οι ομάδες πλέον τον έμαθαν και είναι πασιφανές ότι διστάζουν να κάνουν δικό τους έναν παίκτη, που εκτός το ότι στοιχίζει πανάκριβα, βάζει τον εαυτό του και τους αριθμούς του πάνω από την ομάδα.

Οι Θάντερ και η Οκλαχόμα του είχαν δώσει απόλυτη ελευθερία, όλοι θυμούνται τα κωμικοτραγικά περιστατικά όπου πάλευε με συμπαίκτες για ένα ριμπάουντ, ώστε να μην χαλάσει το σερί των triple double, αλλά έτσι καμία ομάδα δεν μπορεί να πάει σε παραπάνω επίπεδο. Ο Ουέστμπρουκ έκανε πίσω φέτος, δεν του άρεσε, αλλά και αυτό που του αρέσει, δεν είναι θελκτικό πλέον στο ΝΒΑ.

Πολλές ομάδες έχουν γραφτεί ως ενδιαφερόμενες για εκείνον, αλλά στο τέλος, φαίνεται ότι η ζήτηση είναι ελάχιστη. Χόρνετς, Νικς, Κλίπερς, Μπακς, Ουίζαρντς, Πίστονς, όλες οι ομάδες γράφονται με ένα ένα «ναι μεν, αλλά...» και δίχως από κανέναν να δίνεται συνέχεια. Καμία ομάδα δεν μπήκε δυναμικά στον χορό της απόκτησης του και όλοι βάζουν στην ζυγαριά δεδομένα, που μοιάζουν να καταλήγουν πάντα περισσότερα τα αρνητικά.

Φυσικά, για ακόμα μια σεζόν οι αριθμοί του δεν ήταν κακοί, αντίθετα, είχε 27.2 πόντους, 7.9 ριμπάουντ και 7 ασίστ ανά παιχνίδι, με το ταλέντο του να είναι αδιαμφισβήτητα μεγάλο, αλλά όλο το πακέτο που ονομάζεται Ράσελ Ουέστμπρουκ, δείχνει να μην είναι καθόλου εμπορικό.

ΔΥΣΚΟΛΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΓΩΙΣΜΟ ΤΟΥ, ΑΛΛΑ ΙΣΩΣ ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ

Ο Ουέστμπρουκ την ημέρα που ζήτησε ανταλλαγή και ήξερε ότι θα προκαλέσει «έκρηξη» στα μίντια, αποφάσισε να ανεβάσει μια φωτογραφία του στην οποία πίνει χαλαρός το κρασί του. Κανείς δεν μπορεί να μπει στο μυαλό του, αν ο ίδιος δεν πει τι σκεφτόταν, αλλά σίγουρα έδειξε ότι απολαμβάνει την ήρεμη ζωή του, όντας σίγουρος για τις αποφάσεις του.

Ο Ράσελ νιώθει καλά με τον εαυτό του και την αυτοπεποίθηση του και το έχει αποδείξει, αλλά πλέον αρχίζει να συνειδητοποιεί ότι αυτό που έχει στο μυαλό του ή αυτό που πιστεύει, δεν είναι το ίδιο δυνατό όπως μερικά χρόνια πριν.

Το ΝΒΑ δείχνει ότι ο ένας και μοναδικός πρωταγωνιστής είναι... ξεπερασμένος, οι ομάδες δημιουργούν σύνολα με αρκετούς σταρ και ο Ουέστμπρουκ βλέπει αυτό που είναι να μην έχει την ίδια... πέραση πια. Κανείς δεν ξέρει αν το είχε καταλάβει πριν την φετινή σεζόν, αλλά τώρα φαίνεται να το καταλαβαίνει με την πιο σκληρή έννοια. Είναι προφανές ότι ο παίκτης των Ρόκετς δεν νοιάζεται για έναν τίτλο, όπως ο Χάρντεν, αλλά νοιάζεται εκείνος να περνά καλά. Και όταν λέμε να περνά καλά, εννοούμε να του γίνονται όλα τα χατίρια μέσα στο παρκέ.

Με την πιο σκληρό τρόπο κατάλαβε ότι οι ομάδες δεν έχουν την διάθεση να του κάνουν αυτά τα χατίρια που έχει φανταστεί, η νοοτροπία στις περισσότερες ομάδες έχει αλλάξει και ο Ουέστμπρουκ έχει έρθει η ώρα να αλλάξει και ο ίδιος.

Αν δεν έχουμε κάποια συγκλονιστική εξέλιξη, με τους Νικς να έχουν μείνει στο παιχνίδι, φαίνεται πως ο Ράσελ θα μείνει στους Ρόκετς και το καλύτερο για εκείνον θα είναι να μην μείνει με... μούτρα. Οι Ρόκετς έχουν κάνει ξεκάθαρο ότι αν δεν πάρουν προσφορές που θα τους ικανοποιούν, δεν πρόκειται να τους δώσουν και τα πράγματα φαίνεται πως θα μείνουν ως έχουν.

Ο Ουέστμπρουκ έχει την ευκαιρία να αλλάξει την άποψη που έχει η λίγκα για εκείνον, τώρα που κατάλαβε τι χρειάζεται να κάνει και όσο πιο γρήγορα το κάνει τόσο το καλύτερο για εκείνον και την ομάδα με την οποία έχει συμβόλαιο.