NBA Free agency: Τι ψάχνουν οι ομάδες στην αγορά

NBA Free agency: Τι ψάχνουν οι ομάδες στην αγορά

bet365

Σε λίγες ημέρες το... κυνήγι ξεκινάει στο ΝΒΑ. Η αγορά των ελεύθερων ανοίγει και οι ομάδες ετοιμάζονται για ενίσχυση και για... ξεφόρτωμα. Το gazzetta.gr αναλύει τι συμβαίνει στο ΝΒΑ. Ποια ομάδα θέλει ποιον παίκτη και τι προβλέπεται να γίνει.

Η φθηνή λύση. Μα εξαιρετικά ποιοτική. Η αγορά των ελεύθερων στο ΝΒΑ διαθέτει πάντα ευκαιρίες.

Μόνο που η φετινή σεζόν θα είναι διαφορετική. Η αγορά δεν πρόκειται να... εκραγεί. Όπως έγινε στα δύο προηγούμενα καλοκαίρια.

Τότε ήταν ελεύθερος ο ΛεΜπρόν Τζέιμς και ο Κέβιν Ντουράντ. Και ο Καουάι Λέοναρντ.

Φέτος, η... μαρκίζα δεν έχει κανένα τεράστιο όνομα.

Αλλά διαθέτει λύσεις που μπορούν να αποτελέσουν την... κόλλα σε πολλές ομάδες του ΝΒΑ. Το μυστικό που μπορεί να κάνει μία καλή ομάδα, διεκδικήτρια του τίτλου.

Ακόμη είναι άγνωστο πότε θα ανοίξει επίσημα η αγορά. Το μόνο σίγουρο είναι πως συμβεί λίγες ημέρες μετά τη διεξαγωγή του Draft, στις 18 Νοεμβρίου.

Και είναι δεδομένο πως η αγορά των ελεύθερων έχει άμεση σχέση με εκείνη των ανταλλαγών.

Μιλγουόκι Μπακς: Ο παράγοντας Αντετοκούνμπο και ο ΒανΦλιτ

Η απόφαση του Γιάννη Αντετοκούνμπο μπορεί να φέρει μία... χιονοστιβάδα εξελίξεων.

Αν ο Giannis πει «ναι» στην πρόωρη επέκταση των (σχεδόν) 250 εκατομμυρίων δολαρίων για πέντε έτη, αυτό σημαίνει πως μπόλικες ομάδες θα αλλάξουν τον σχεδιασμό τους.

Κάπως έτσι, ο Φρεντ ΒανΦλιτ μπορεί να μείνει στο Τορόντο. Ο γκαρντ των πρωταθλητών του 2019 είναι ένας από τους ελεύθερους αυτής της σεζόν.

Όμως θέλει πια να πληρωθεί. Με σχεδόν 80 εκατομμύρια δολάρια για τέσσερα χρόνια.

Αν ο Αντετοκούνμπο μείνει στο Μιλγουόκι, είναι βέβαιο πως και ο ΒανΦλίτ θα ανανεώσει στο Τορόντο.

Σε αντίθετη περίπτωση, ο γκαρντ των Καναδών θα αλλάξει φανέλα. Με επικρατέστερο προορισμό τη Νέα Υόρκη και τους Νικς.

Όχι πως η Ατλάντα και το Φίνιξ τον αφήνουν αδιάφορο. Βλέπετε, το Τορόντο θέλει να κάνει χώρο στο salary cup (το ποσό δηλαδή που έχουν δικαίωμα να ξοδέψουν για τους ετήσιους μισθούς, χωρίς να πληρώσουν φόρο), έτσι ώστε να μπορεί να προσελκύσει έναν σούπερ. Είτε τον Αντετοκούνμπο, είτε κάποιον άλλον.

Οι Μπακς είναι μία ομάδα που θα πρέπει να κινηθεί στη free agency. Έχει το βλέμμα της στραμμένο στον Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, ο οποίος μένει ελεύθερος από τους Κινγκς.

Με τους τελευταίους να ελπίζουν μόνο σε μία συμφωνία ανανέωσης, μόνο και μόνο για να τον παραχωρήσουν και να λάβουν ανταλλάγματα.

Την ίδια στιγμή, οι Μπακς θέλουν σαν... τρελοί την περίπτωση του Κρις Πολ. Που έχει ένα τεράστιο συμβόλαιο (85 εκ. για δύο χρόνια), άρα θέλει και ανταλλάγματα, ενώ τον θέλουν και οι Λέικερς.

O Ντανίλο Γκαλινάρι θέλει να πάρει πρωτάθλημα!

Εξαιρετική περίπτωση ο Ιταλός. Όχι μόνο επειδή τις δύο τελευταίες σεζόν έχει 41% στα σουτ τριών πόντων. Αλλά επειδή έχει αλλάξει και μυαλά.

Και όποια ομάδα τον αποκτήσει, θα κάνει διάνα. Γι' αυτό τον θέλουν και οι Μπακς. Όχι μόνο για τον όγκο του, αλλά επειδή ταιριάζει σε αυτό που ζητάει ο Μάικ Μπουντενχόλζερ: δυνατό κορμί και μακρινό σουτ.

Κάπου εδώ μπαίνει και το Μαϊάμι. Οι φιναλίστ επιχείρησαν να αποκτήσουν τον Ντανίλο και στο φινάλε των ανταλλαγών τον Φεβρουάριο. Αλλά θα πρέπει να κοιτάξουν και τα διαθέσιμα χρήματά τους.

Βέβαια, δεν αποκλείεται να υπογράψει ξανά με την Οκλαχόμα, μόνο και μόνο για να γίνει ανταλλαγή (sing and trade).

Ο παράγοντας Ντράγκιτς και ο Μοντρεζλ Χάρελ!

Περιζήτητος, μετά τα φετινά playoffs είναι και ο Γκόραν Ντράγκιτς! Μένει ελεύθερος από το Μαϊάμι, αλλά μοιάζει σχεδόν σίγουρο ότι θα ανανεώσει εκεί. Με ένα ποσό κοντά στα 17 εκατομμύρια δολάρια.

Η περίπτωση του Μοντρέλζ Χάρελ (18.6 πόντους, 7.1 ριμπάουντ, 1.7 ασίστ) δεν είναι ίδια. Ο καλύτερος αμυντικός της σεζόν αναζητεί το επόμενο συμβόλαιό του, με προίκα τις δύο τελευταίες σεζόν στο Λος Άντζελες, και θέλει να πληρωθεί. Είτε στους Κλίπερς, είτε αλλού.

Το Τορόντο, που βλέπει τους Ιμπάκα και Μαρκ Γκασόλ να μένουν ελεύθεροι, θέλει έναν αντικαταστάτη και ο Χάρελ ταιριάζει... γάντι.

Στο παιχνίδι για τον Χάρελ βρίσκεται και το Γκόλντεν Στέιτ που θέλει να πλαισιώσει τους Στεφ Κάρι, Κλέι Τόμπσον και Ντρέιμοντ Γκριν με ποιοτικές λύσεις.

Υπάρχει, όμως, και άλλος ένας ενδιαφερόμενος...

Το πείραμα της Ατλάντα...

Οι Χοκς έχουν μία μέτρια ομάδα, αλλά μπόλικα χρήματα για να δώσουν για συμβόλαια. Συνολικά έχουν 42 εκατομμύρια δολάρια προς διάθεση.

Και μέχρι στιγμής έχουν εκφράσει ενδιαφέρον τόσο για την απόκτηση του Χάρελ, Στόχος του general manager των Χοκς, Τράβις Σχλενκ είναι να στήσει μία αξιόλογη ομάδα γύρω από τον Τρέι Γιανγκ.

Ο νεανικός κορμός ήδη υπάρχει (Καπέλα, Ρέντις, Κόλινς), άρα θέλει να προσθέσει ποιοτικές... πινελιές.

Κανείς από τους ελεύθερους δεν μπορεί να εξαιρεθεί, αφού όλοι (Τζο Χάρις, Φρεντ ΦανΒλιτ, Ντανίλο Γκαλινάρι, Ντέιβις Μπέρτανς) «κολλάνε» στην Ατλάντα.

Στους Σίξερς είναι άλλα τα προβλήματα...

Νέος προπονητής (Ντοκ Ρίβερς), νέα προσπάθεια. Σα να λέμε «φτου και από την αρχή». Με το ίδιο ρόστερ; Δύσκολο.

Οι Σίξερς μπορεί να λένε οτι δεν πρόκειται να πειράξουν την... εξέλιξη που έχει γίνει γίνει στην πόλη της αδερφικής αγάπης, αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι.

Το μεγάλο ερωτηματικό είναι ο Μπεν Σίμονς. Στη «φούσκα» αγωνίστηκε στο «4». Αν αυτό συμβεί και την επόμενη σεζόν, οι Σίξερς θέλουν πλέι μέικερ.

Την ίδια στιγμή, δεν αποκλείται να βγάλουν στην αγορά τον Αλ Χόρφορντ, όπως και τον Τζος Ρίτσαρντσον που μπαίνει στον τελευταίο χρόνο της συμφωνίας του.

Οι Πέλικανς και ο Μπράντον Ίνγκραμ

Η περίπτωσή του Μπράντον Ίνγκραμ είναι μάλλον εύκολη. Οι Πέλικανς έχουν τον τελευταίο λόγο. Τη δυνατότητα να ματσάρουν την υψηλότερη πρόταση που θα έρθει στα χέρια του Ίνγκραμ και να τον κρατήσουν.

Μαζί με τον Ζάιον Γουίλιαμσον και τον νέο προπονητή της ομάδας, Τζεφ Βαν Γκάντι.

Ο... πονοκέφαλος στη Νέα Ορλεάνη ακούει στο όνομα του Τζρου Χόλιντεϊ. Και αυτός μπαίνει στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίο του. Και το ερώτημα που προκύπτει είναι: μένει ή φεύγει;

Αυτοί που θέλουν παραπάνω χρήματα...

Ναι, υπάρχει και αυτή η κατηγορία. Γιατί να μην το κάνουν άλλωστε, όταν η κάνουλα (ακόμη και στα χρόνια του κορονοϊού) ρέει πράσινα χαρτονομίσματα;

Για παράδειγμα, ο Τζέρεμι Γκραντ θα αφήσει το συμβόλαιο των 9.3 εκατομμυρίων δολαρίων με τους Νάγκετς, προκειμένου να βάλει τη τζίφρα του σε ένα νέο. Με μεγαλύτερες απολαβές.

Το ίδιο (αλλά σε μεγαλύτερη κλίμακα) θα κάνει ο Άντονι Ντέιβις με τους Λος Άντζελες Λέικερς.

Αύξηση από τους πρωταθλητές θέλει και ο Ραζόν Ρόντο. Και ακόμη και αν οι Λέικερς αρνηθούν να κρατήσουν τον παίκτη που τους βοήθησε στη «φούσκα», είναι σίγουρο πως άλλες ομάδες θα θελήσουν να σπαταλήσουν μερικά χρήματα.

Οι ελεύθεροι βετεράνοι...

Σε αυτή την κατηγορία βρίσκουμε τον Καρμέλο Άντονι. Στο Πόρτλαντ απέδειξε πως μπορεί ακόμη να προσφέρει (15.4 πόντους, 6.3 ριμπάουντ). Υπάρχει μία έντονη φημολογία για την επιστροφή του στη Νέα Υόρκη, αλλά τίποτα δεν είναι σίγουρο.

Ο ΝτεΜάρκους Κάζινς είναι απ' τους πιο άτυχους αθλητές τον τελευταίο καιρό. Οι απανωτοί τραυματισμοί τον έχουν εμποδίσει να πάρει μεγάλα συμβόλαια. Οι Λέικερς έχουν την πρόθεση να τον προσεγγίσουν εκ νέου, αλλά θα είναι δύσκολο να πάρει κάτι παραπάνω από την ελάχιστη αμοιβή.

Ο Αϊζάια Τόμας έχει περάσει από διάφορες ομάδες, μετά την ανταλλαγή του από τους Σέλτικς στους Καβαλίερς, αλλά πουθενά δεν στέριωσε. Ο ίδιος αναφέρει οτι είναι πια υγιής και θέλει να αρχίσει ξανά.

Το θέμα είναι ποια ομάδα θα ρισκάρει για ένα ελεύθερο με βεβαρημένο ιατρικό παρελθόν.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα