Θρύλοι: Μόνο οι Τζόρνταν και ΛεΜπρον τέτοια πορεία στα 35 τους! (pic)

Αντωνία Σπανού
Θρύλοι: Μόνο οι Τζόρνταν και ΛεΜπρον τέτοια πορεία στα 35 τους! (pic)

bet365

ΛεΜπρον Τζέιμς και Μάικλ Τζόρνταν είναι οι δύο μοναδικοί παίκτες της ιστορίας με τρομερές επιδόσεις στα 35 τους χρόνια.

Για κάποιον λόγο συγκεκριμένοι παίκτες είναι... διαφορετικοί από τους υπόλοιπους. Μπορεί να βλέπουμε και να θεωρούμε κάποια πράγματα δεδομένα, αλλά σίγουρα δεν είναι έτσι. Αυτά που κάνει ο ΛεΜπρον Τζέιμς στα 35 του είναι σχεδόν μοναδικά. Ο «Βασιλιάς» πήγε στο Λος Άντζελες και τους Λέικερς και μετά από μια πλήρως αποτυχημένη σεζόν, συνήλθε και πλέον είναι στους Τελικούς του ΝΒΑ, μπροστά στην πρόκληση να κατακτήσει τον τίτλο.

Γυρνώντας τον χρόνο πίσω και βλέποντας τι έχουν κάνει οι κορυφαίοι των κορυφαίων στα 35 τους, γίνεται εύκολα αντιληπτό, ότι μόνο δύο ξεχωρίζουν. Μεταξύ των Λάρι Μπερντ, Σακίλ, Τσάμπερλεϊν, ΛεΜπρον και Τζόρνταν, οι δύο τελευταίοι έχουν καταφέρει να ξεφύγουν από τους υπόλοιπους και όπως καταγράφει και το fadeawayworld.net, είναι και αυτοί που... παλεύουν για τον τίτλο του κορυφαίου.

  • Ουίλτ Τσάμπερλεϊν

Ο Τσάμπερλεϊν είναι από τους κορυφαίους στην ιστορία του ΝΒΑ, αλλά όσο καλός αθλητής και αν ήταν δεν κατάφερε να είναι ο ίδιος στα 35 του. Έκανε career low με 14.8 πόντους ανά παιχνίδι, αν και μάζευε 19.2 ριμπάουντ. Σταμάτησε την καριέρα του έναν χρόνο αργότερα.

  • Σακίλ Ο' Νιλ

Ο Σακίλ ήταν γνωστός για την αστείρευτη δύναμη του και πόσο κυριαρχικός ήταν στην λίγκα. Στα 35 του όμως και ο Σακίλ δεν έμοιαζε με τον αθλητή που άπαντες γνώριζαν. Οι Χιτ τον αντάλλαξαν στους Σανς και είχε μόλις 13.6 πόντους μέσα όρο εκείνη την σεζόν, πολύ πιο χαμηλά από το 23.7 που είχε μέχρι τότε στην καριέρα του. Έμεινε πάντως μέχρι και τα 38 του.

  • Λάρι Μπερντ

Ακόμα ένας παίκτης που έκανε τεράστια καριέρα και θεωρείται ένας από τους καλύτερους που πέρασαν ποτέ από το άθλημα. Στα 35 του έπαιξε μόλις 45 παιχνίδια και έπειτα αποφάσισε να αποσυρθεί αν και δεν ήταν κακός με 20.2 πόντους, 9.6 ριμπάουντ και 6.8 ασίστ.

  • ΛεΜπρον Τζέιμς

Ο ΛεΜπρον δεν είναι ένας συνηθισμένος παίκτης και το αποδεικνύει κάθε μέρα στο παρκέ. Έχει φτάσει 9 φορές σε Τελικούς και κατάφερε και πήγε ακόμα μια σε ηλικία 35 ετών. Είναι πρώτος σε ασίστ σε ολόκληρη λίγκα, ήταν υποψήφιος για MVP και οδήγησε τους Λέικερς στους Τελικούς μετά από 10 χρόνια. Το πιο εντυπωσιακό από εκείνον ίσως να είναι ότι φαίνεται μέσα στο παρκέ να είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Δεν κάνει κάποια ιδιαίτερη διαχείριση και φαίνεται ικανός να παίξει 3 ή 4 χρόνια με χαρακτηριστική άνεση.

  • Μάικλ Τζόρνταν

Ο καλύτερος όλων των εποχών, όχι γιατί το λέμε εμείς, αλλά γιατί έχει κάνει πράγματα και θαύματα στο παρκέ. Ο MJ αποσύρθηκε στα 35 του, για δεύτερη φορά στην καριέρα του, αφού κέρδισε το 6ο του πρωτάθλημα ΝΒΑ και έκανε το δεύτερο three peat του. Ηταν MVP, MVP Τελικών, MVP All Star και στην καλύτερη ομάδα του ΝΒΑ. Ήταν πρώτος σκόρερ και μπήκε και στην καλύτερη αμυντική ομάδα του πρωταθλήματος. Είχε 28.7 πόντους μέσο όρο, 5.8 ριμπάουντ, 3.5 ασίστ και 1.7 κλεψίματα ανά παιχνίδι, ενώ σούταρε με 46.5 %, έχοντας παίξει 82 παιχνίδια και 38.8 λεπτά. GOAT.

Διαβάστε ακόμα:

 

NBA Τελευταία Νέα