Επίσημο: Αρχίζουν ξανά τα playoffs στο ΝΒΑ (pic)

Gazzetta team
Επίσημο: Αρχίζουν ξανά τα playoffs στο ΝΒΑ (pic)

bet365

Το ΝΒΑ ανακοίνωσε επισήμως πως όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές αποφάσισαν την επανέναρξη των playoffs του ΝΒΑ το Σάββατο 29 Αυγούστου.

Οι Μπακς πήραν μια ιστορική απόφαση το βράδυ της Τετάρτης (26/8), από τη στιγμή που δεν κατέβηκαν να παίξουν στο Game 5 με το Ορλάντο όπου με νίκη θα προκρίνονταν στα ημιτελικά της Ανατολής.

Η απόφαση του Μιλγουόκι να εκφράσει με αυτό τον τρόπο τη στήριξη του στη μάχη κατά της αστυνομικής βίας και τους αγώνες για κοινωνική ισότητα προκάλεσε ντόμινο αντιδράσεων στο ΝΒΑ και τον αμερικανικό αθλητισμό.

Οι αγώνες αναβλήθηκαν προσωρινά και όπως ενημέρωσε επισήμως η λίγκα, η επανέναρξη των playoffs θα γίνει το Σάββατο 29 Αυγούστου.

Το NBA και η Ένωση Παικτών (NBPA) εξέδωσαν κοινή δήλωση:

Το πρωτάθλημα μαζί με τους παίκτες θα εργαστούν για να εκπληρώσουν τις ακόλουθες δεσμεύσεις:

1. Το NBA και οι παίκτες του συμφώνησαν να δημιουργήσουν αμέσως έναν συνασπισμό κοινωνικής δικαιοσύνης, με εκπροσώπους παικτών, προπονητών και κυβερνητών, που θα επικεντρωθεί σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, όπως η αύξηση της πρόσβασης στην ψηφοφορία, η προώθηση της συμμετοχής των πολιτών και η ουσιαστική μεταρρύθμιση της αστυνομίας και της ποινικής δικαιοσύνης.

2. Σε κάθε πόλη όπου υπάρχει ομάδα ΝΒΑ και κατέχει και ελέγχει την ιδιοκτησία του γηπέδου, οι διοικούντες της ομάδας θα συνεχίσουν να συνεργάζονται με αξιωματούχους τοπικών εκλογών για να μετατρέψουν το γήπεδο σε τόπο ψηφοφορίας για τις γενικές εκλογές του 2020 (3/11), ώστε να επιτρέπεται μια ασφαλής προσωπική επιλογή ψηφοφορίας για κοινότητες ευάλωτες στον κορονοϊό.

3. Το πρωτάθλημα θα συνεργαστεί με τους παίκτες και τους συνεργάτες του δικτύου μας για να δημιουργήσει και να συμπεριλάβει διαφημιστικά σποτ σε κάθε παιχνίδι των playoffs του ΝΒΑ αφιερωμένο στην προώθηση μεγαλύτερης συμμετοχής των πολιτών στις εθνικές και τοπικές εκλογές και στην ευαισθητοποίηση σχετικά με την πρόσβαση και τις ευκαιρίες των ψηφοφόρων.

Αυτές οι δεσμεύσεις έρχονται μετά από μήνες στενής συνεργασίας γύρω από το σχεδιασμό ενός ασφαλούς και υγιούς περιβάλλοντος για την επανεκκίνηση της σεζόν του NBA, παρέχοντας μια πλατφόρμα για την προώθηση της κοινωνικής δικαιοσύνης, καθώς και τη δημιουργία ενός Ιδρύματος NBA επικεντρωμένο στην οικονομική ενδυνάμωση της “Μαύρης Κοινότητας”.

Ανυπομονούμε για την επανέναρξη των playoffs και συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε – στο Ορλάντο και σε όλες τις πόλεις των 30 ομάδων του ΝΒΑ – για να πιέσουμε για ουσιαστική και βιώσιμη αλλαγή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σίλβερ: «Στηρίζω ολόψυχα τις κινήσεις των NBAers»! (pic)

ΝΒΑ: Απεργούν οι υπάλληλοι της λίγκας ως ένδειξη αλληλεγγύης στους παίκτες (pic)

 

NBA Τελευταία Νέα