Nτίβατς: Η τεράστια… γκέλα με Ντόντσιτς και ο Παπαγιάννης που δεν βγήκε! (pics & vids)

Nτίβατς: Η τεράστια… γκέλα με Ντόντσιτς και ο Παπαγιάννης που δεν βγήκε! (pics & vids)

Νίκος Καρφής
Nτίβατς: Η τεράστια… γκέλα με Ντόντσιτς και ο Παπαγιάννης που δεν βγήκε! (pics & vids)

bet365

Ο Βλάντε Ντίβατς αποτελεί παρελθόν από τους Κινγκς και το gazzetta.gr γράφει για τις κινήσεις του που έκανε ως GM και αντιπρόεδρος της ομάδας. Πως εμπλέκονται Ντόντσιτς και Παπαγιάννης.

Τον νέο τους GM ψάχνουν πλέον οι Κινγκς, αφού ο Βλάντε Ντίβατς αποτελεί παρελθον.

«Ήταν τιμή και προνόμιο να είμαι general manager στους Kινγκς. Θέλω να ευχαριστήσω τον Vivek για την ευκαιρία και να αναγνωρίσω όλους τους εκπληκτικούς συναδέλφους που είχα την χαρά να δουλεύω μαζί στην διάρκεια της θητείας μου. Το Σακραμέντο και οι Κινγκς θα έχουν πάντα μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μου και τους εύχομαι τα καλύτερα», ήταν τα λόγια του Βλάντε.

Ο θρύλος του σερβικού μπάσκετ πήρε πολλές αποφάσεις για το Σακραμέντο από το 2015 μέχρι σήμερα και το gazzetta.gr στέκεται στα έργα του ως GM, αλλά και στον Γιώργο Παπαγιάννη και τον Λούκα Ντόντσιτς.

Οι επιλογές των Κινγκς στo draft

Φυσικά ο Ντίβατς έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για τις επιλογές των Κινγκς στα draft από το 2015 μέχρι σήμερα. Και η αλήθεια είναι πως θα μπορούσε να τα πάει πολύ καλύτερα. Από το 2015, οι Κινγκς είχαν την ευκαιρία να διαλέξουν στην πρώτη δεκάδα σε 5 περιπτώσεις. Συνολικά πήραν 11 παίκτες, όμως σε εκείνες τις 5 έπρεπε να κάνουν καλύτερες επιλογές.

Το 2015 πήραν τον Κόλεϊ-Στάιν στο Νο.6. Έναν τίμιο ψηλό με περιορισμένες δυνατότητες. Και γύρισαν στην πλάτη σε παίκτες όπως ο Ντέβιν Μπούκερ και ο Μάιλς Τέρνερ. Ένα χρόνο μετά πήραν τον Μαρκίς Κρις στο Νο.8, ενώ μέσω ανταλλαγής απέκτησαν τον Γιώργο Παπαγιάννη που είχε επιλεγει στο 13. Τι άφησαν; Πασκάλ Σιάκαμ, Ντομάντας Σαμπόνις και Κάρις ΛεΒέρτ!.

Το 2017 επέλεξαν και πάλι ψηλό, αποκτώντας τον Ζακ Κόλινς στο «10» και τον έστειλαν στο Πόρτλαντ. Ντόνοβαν Μίτσελ, Μπαμ Αντεμπάγιο, Κάιλ Κούζμα και Τζον Κόλινς ήταν διαθέσιμοι, αλλά δεν κρίθηκαν αρκετοί. Πάντως στο Νο.5 πήραν τον Φοξ, μια από τις λίγες πολύ καλές αποφάσεις των τελευταίων ετών.

Το 2018 είχαν την μεγαλύτερη ευκαιρία των τελευταίων χρόνων, αφού διάλεγαν 2οι. Όμως πήραν τον Μάρβιν Μπάγκλεϊ και άφησαν παιχταράδες. Θα μπορούσαν να είχαν πάρει έναν εκ των Λούκα Ντόντσιτς, Τρέι Γιανγκ, Τζάρεν Τζάκσον ή Σάι Γκίλτζιους-Αλεξάντερ.

Η τεράστια γκέλα με τον Ντόντσιτς

Στεκόμαστε στο draft του 2018 γιατί οι Κινγκς έχουν κάνει ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα της ιστορίας τους. Έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν τον Λούκα Ντόντσιτς και να πάρουν ένα παιδί που μπορεί να τους αλλάξει την ιστορία. Κι όμως του… γυρνούν την πλάτη.

Όταν ο Ντίβατς ρωτήθηκε για αυτό, είπε «Ήταν απόφαση μου. Ακόμα πιστεύω πως ο Μάρβιν έχει μεγάλη προοπτική. Χρειαζόμουν όμως περισσότερο χρόνο για να το αποδείξω. Νιώθω σίγουρος πως ο Μπάγκλεϊ θα αποδείξει σε όλους ότι κάνουν λάθος στην εναντίον του κριτική τους. Σε αυτή τη λίγκα, όμως, πρέπει να φέρεις αποτελέσματα εδώ και τώρα. Ο κόσμος δεν έχει υπομονή και είμαι “οκ” με αυτό”».

Φέτος ο Μπάγκλεϊ έπαιξε σε μόλις 13 ματς, αφού ταλαιπωρείται συχνά από τραυματισμούς.

Ο ρεπόρτερ του ESPN, Τιμ ΜακΜαχόν είχε μιλήσει για ένας από τους λόγους που ο Ντίβατς δεν διάλεξε τον Λούκα. «Έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι ο Ντίβατς γνώριζε τον πατέρα του. Για την ακρίβεια δεν τον συμπαθεί καθόλου. Και θεώρησε ότι θα ήταν, όπως ο πατέρας, έτσι και ο γιος. Όμως όχι. Ο Λούκα είναι διαφορετικός τύπος. Τα έκανες μαντάρα με αυτό Βλάντε».

Μια άλλη φήμη που ακούγεται, είναι πως δεν ήθελε να… επισκιάσει τον Mπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, κάτι που θα γινόταν, αν έφερνε τον Λούκα Ντόντσιτς στο Σακραμέντο.

Η περίπτωση Παπαγιάννη

Ο Γιώργος Παπαγιάννης ακόμα και κατέχει το κορυφαίο νούμερο που έχει επιλεγεί Έλληνας στο draft, αφού τον είχαν πάρει οι Κινγκς (μέσω Σανς) στο Νο.13. Το Σακραμέντο και ο Ντίβατς πίστεψε στο ταλέντο του Big Papa και τον είδε να κάνει ντεμπούτο τον Νοέμβρη του 2015 σε ένα ματς με τους Μπακς, όπου είχε 2 πόντους και 1 ριμπάουντ σε 6 λεπτά.

Ο Γιώργος πέρασε αρκετό χρόνο και στην θυγατρική της ομάδας, τους Bighorns, τη διετία που βρέθηκε στους Κινγκς. Την πρώτη του σεζόν έγραψε 22 συμμετοχές με τη φανέλα του Σακραμέντο, έχοντας 5.6 πόντους και 3.9 ριμπάουντ, ενώ την επόμενη αγωνίστηκε σε 16 ματς με 2.1 πόντους και 2.3 ριμπάουντ.

Δεν πήρε τον χρόνο που θα ήθελε, δεν κατάφερε να δικαιώσει τις προσδοκίες και στις 8 Φλεβάρη του 2018, αποτέλεσε παρελθόν από τους… βασιλιάδες. Στη συνέχεια έπαιξε για λίγο στους Μπλέιζερς του Λίλαρντ και τα τελευταία 2 χρόνια αγωνίζεται στον Παναθηναϊκό.

To Σακραμέντο έδωσε πολλές παραπάνω ευκαιρίας στον Κόλεϊ-Στάιν, ο οποίος όμως ποτέ δεν έγινε ο παίκτης που θα φανταζόντουσαν όταν τον διάλεγαν. Mην ξεχνάμε πως μέχρι το 2017 έπαιζε στην ομάδα και ο Ντεμάρκους Κάζινς, ένας εκ των ποιοτικότερων ψηλών της λίγκας τα τελευταία χρόνια που ωστόσο έχει χτυπηθεί από σοβαρούς τραυματισμούς. Στους Κινγκς πάντως ήταν ένα... κτήνος!

Άλλαξε τρεις προπονητές και προκοπή δεν είδε

H αλήθεια είναι πως οι Κινγκς είναι ένας οργανισμός που… ψάχνεται εδώ και πολλά χρόνια, αδυνατώντας να βρει τον δρόμο προς την επιτυχία. Πολλές φορές και ειδικά στο draft, έχουν… πυροβολήσει μόνοι τους τα πόδια τους με τις επιλογές που έχουν κάνει, ενώ είναι διαθέσιμα αρκετά σπουδαία prospects.

Ένα μεγάλο πρόβλημα έχει να κάνει και με το γεγονός πως ο Ντίβατς και το front office των Κινγκς, άλλαζε συχνά προπονητή και μπέρδευε τους παίκτες.

Από το 2015 μέχρι και το 2016, στον πάγκο κάθισε ο θρυλικός Τζορτζ Καρλ με απολογισμό 44 νίκες και 68 ήττες. Τον διαδέχθηκε ο Γιέργκερ που βρέθηκε στο Σακραμέντο από το 2016 μέχρι το 2019. Μέτρησε 148 ήττες και 98 νίκες μέχρι να δώσει τη θέση του στον Λουκ Ουόλτον. Φέτος το Σακραμέντο τελείωσε με ρεκόρ 31-41 και δεν μπόρεσε να μπει στα playoffs.

Αγνοούν τα playoffs από το 2006

Οι Κινγκς έχουν ξεχάσει τι σημαίνει να ζει την εμπειρία των playoffs και αν δεν κάνουν κάτι για να αλλάξουν αυτή την κατάσταση, θα αργήσουν πολύ να δούνε άσπρη μέρα. Το 2006 είχαν αποκλειστεί εύκολα από τους Σπερς στον πρώτο γύρο και έκτοτε μόνο μια φορά έχουν μπει στην πρώτη δεκάδα. Η κορυφαία τους σεζόν έγινε πέρυσι, τότε που πάλεψαν αρκετά, αλλά έμειναν εκτός postseason με ρεκόρ 39-43.

Ήταν υπέροχο το ξεκίνημα των 2000s, όπου πήγαν 1 φορά σε τελικούς Δύσης και 3 σε ημιτελικούς, αλλά δεν μπορείς να ζεις για πάντα με τις αναμνήσεις. Οι Κρις Ουέμπερ, Βλάντε Ντίβατς, Μάικ Μπίμπι, Χέντο Τούρκογλου και Νταγκ Κρίστι είχαν συνθέσει μια εξαιρετική ομάδα, όμως στο Σακραμέντο θα πρέπει να βρουν νέους ήρωες που θα τους οδηγήσουν και πάλι στη δόξα.

 

NBA Τελευταία Νέα