ΝΒΑ: Ο Γιόκιτς «στέγνωσε» και συνεχίζει σε MVP mode! (pics & vids)

ΝΒΑ: Ο Γιόκιτς «στέγνωσε» και συνεχίζει σε MVP mode! (pics & vids)

ΝΒΑ: Ο Γιόκιτς «στέγνωσε» και συνεχίζει σε MVP mode! (pics & vids)

bet365

Ο Νίκολα Γιόκιτς παραδέχθηκε πέρσι πως το ιδανικό βάρος για να τα βάλει με τα «θηρία» του ΝΒΑ είναι 127 κιλά. Πλέον έχει... στεγνώσει, συνεχίζοντας σε MVP mode στη φούσκα του Ορλάντο και υποχρεώνοντας τον Γκρεγκ Πόποβιτς να τον βάλει στην εξίσωση με τον Λάρι Μπερντ.

Για να φτάσουμε εδώ, στο σημείο δηλαδή ο Νίκολα Γιόκιτς να λογίζεται ως ένας εκ των κορυφαίων μη Αμερικανών που αγωνίζονται στο ΝΒΑ κερδίζοντας εκ νέου το respect του Γκρεγκ Πόποβιτς, πρέπει να γυρίσουμε αρκετά χρόνια πίσω. Ο Σέρβος σταρ των Ντένβερ Νάγκετς είναι η επανάσταση στον κόσμο των ψηλών, ένας all around σέντερ που ντριμπλάρει, σουτάρει, πασάρει και κυρίως παίζει με μυαλό.

«Βγαίνει έξω και σουτάρει τρίποντα, ενώ παίρνει ριμπάουντ κάνοντας tip στον εαυτό του. Πρέπει να υπάρχει νόμος στο ΝΒΑ που να το απαγορεύει αυτό! Είναι μετενσάρκωση του Λάρι Μπερντ, είναι ο Μόουζες Μαλόουν! Μπορεί να μην πηδάει καθόλου αλλά μπορεί μπορεί να κάνει δύο-τρία συνεχόμενα tips στον εαυτό του και να πάρει τη μπάλα» ανέφερε ο Coach Pop για τον Γιόκιτς, ο οποίος δεν μπορούσε να κάνει... 10 push ups όταν ήλθε για πρώτη φορά στην Μέγκα Μπέμαξ, το 2012.

«Όταν ήμουν μικρός, ούτε καν με ένοιαζε το μπάσκετ. Προσωπικά δεν με ενθουσίαζε τόσο. Είμαι κακό παράδειγμα για τα νέα παιδιά, έκλαιγα όταν έπρεπε να πάω στην προπόνηση!» είχε παραδεχτεί σε παλαιότερη συνέντευξή του.

«Ο Νίκολα ήταν χάλια σε φυσική κατάσταση! Είχα μπροστά μου ένα παιδί που ζήτημα αν έκανε 3-4 προπονήσεις την εβδομάδα πριν έλθει στη Μέγκα Μπέμαξ. Του εξήγησα από την πρώτη στιγμή ότι πιστεύω πολύ στις δυνατότητές του και ότι έχει την προοπτική να κάνει σπουδαία πράγματα. Το μόνο που χρειαζόταν ήταν δουλειά. Ήταν τεράστια πρόκληση να δουλέψω μαζί του. Για την ακρίβεια, δεν έχω δει άλλον παίκτη στη ζωή μου να αντιλαμβάνεται τόσο γρήγορα τα συστήματα!

Είναι τόσο έξυπνος, έχει ασύλληπτο IQ που επιτρέπει στον προπονητή του να είναι δημιουργικός. Πραγματικά απόλαυσα το διάστημα που δουλέψαμε μαζί» επισημαίνει άλλοτε προπονητής της Μέγκα Μπέμαξ, Ντέγιαν Μιλόγεβιτς, ο οποίος ανέδειξε ουκ ολίγους παίκτες που έγιναν draft picks ή έπαιξαν στο ΝΒΑ: Νίκολα Γιόκιτς, Βασίλιε Μίτσιτς, Νέμανια Ντάνγκουμπιτς το 2014, Τίμοθι Λουαού – Καμπαρό, Ίβιτσα Ζούμπατς, Ράντε Ζάγκορατς το 2016, Βλάντο Τσάντσαρ, Όγκνιεν Γιάραμαζ, Άλφα Κάμπα το 2017 και Γκόγκα Μπιτάτζε το 2019!

Ο Πόποβιτς, λοιπόν ξεστόμισε τη μεγάλη κουβέντα για τον Γιόκιτς, ο οποίος πέρασε την περίοδο του lockdown στη Σερβία και εμφανίστηκε... μισός κι αγνώριστος κατά τη διάρκεια ενός event στην πατρίδα του. Ο ίδιος αστειεύτηκε όταν έφτασε στο Ορλάντο για την επανεκκίνηση του ΝΒΑ, τονίζοντας στους ρεπόρτερ: «Καταλαβαίνω πως οι φωτογραφίες δεν δείχνουν σωστά τις αλλαγές! Δεν έχασα τόσο πολύ βάρος στην καραντίνα. Μόνο 2-3 κιλά επιπλέον από τα 12 που είχα απολέσει νωρίτερα στη σεζόν λόγω δίαιτας και έξτρα προπόνησης».

Ο Σέρβος μετρούσε 20.2 πόντους με 53% στα σουτ εντός πεδιάς, 10.2 ριμπάουντ και 6.9 ασίστ μ.ό. πριν από τη διακοπή του ΝΒΑ για το Ντένβερ (43-22) και το ζήτημα είχε να κάνει με το πώς θα ανταποκρινόταν στα νέα δεδομένα έπειτα από τη μαζική απώλεια κιλών. Παρεμπιπτόντως, κατά τη διάρκεια της περσινής postseason όπου οι Νάγκετς αποκλείστηκαν στο Game 7 των ημιτελικών της Δύσης από τους Μπλέιζερς, είχε παραδεχθεί πως το ιδανικό βάρος ώστε να τα βάζει με τα αντίπαλα «θηρία» στη ρακέτα είναι 127 κιλά!

Στους τρεις αγώνες των Νάγκετς στη «φούσκα» κι έχοντας στο πλευρό του τον εκπληκτικό Μάικλ Πόρτερ Τζούνιορ, ο Γιόκιτς ενεργοποίησε το MVP mode! Το Ντένβερ έχει ρεκόρ 2-1 στο restart του ΝΒΑ και ο Σέρβος σημειώνει 24.6 πόντους, 7.6 ριμπάουντ και 9 ασίστ μ.ό. ανά παιχνίδι! Επίσης, έφτασε τους 31 αγώνες στην καριέρα του με 20+ πόντους και 10+ ασίστ, μόλις έναν λιγότερο από όλους τους υπόλοιπους 7-footers της σχετικής λίστας. Με το 30/12/11 απέναντι στους Θάντερ έφτασε τα 41 triple double!

Όταν του τέθηκε το ερώτημα για το πως θα αντιμετωπίσει τους αντίπαλους ψηλούς από τη στιγμή που έχασε κιλά, ο ίδιος ανέφερε: «Τι θα κάνω; Δεν ξέρω για να είμαι ειλικρινής! Απλώς είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ, στο Ορλάντο μαζί με την ομάδα. Ίσως θα τους σοκάρω όλους! Ίσως πάλι να μην είμαι τόσο καλός. Θα δούμε».

Οι επιδόσεις του Γιόκιτς στο restart του ΝΒΑ

Νάγκετς - Χιτ 105-125
19 πόντοι
4/6 βολές
6/11 δίποντα
1/5 τρίποντα
7 ριμπάουντ
6 ασίστ
1 κλέψιμο
1 κόψιμο
3 λάθη
σε 34'

Θάντερ - Νάγκετς 113-121
30 πόντοι
10/11 βολές
10/16 δίποντα
0/5 τρίποντα
12 ριμπάουντ
10 ασίστ
2 κλεψίματα
4 λάθη
σε 39'

Σπερς - Νάγκετς 126-132
25 πόντοι
2/2 βολές
7/12 δίποντα
3/5 τρίποντα
4 ριμπάουντ
11 ασίστ
1 κλέψιμο
5 λάθη
σε 32'

 

NBA Τελευταία Νέα