ΛεΜπρόν: Έκανε είσοδο με το «8:46, Minneapolis» (pics)

ΛεΜπρόν: Έκανε είσοδο με το «8:46, Minneapolis» (pics)

Κάτια Πετροπούλου
ΛεΜπρόν: Έκανε είσοδο με το «8:46, Minneapolis» (pics)

bet365

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς έκανε αίσθηση με την μπλούζα που φόρεσε κατά την είσοδό του στο γήπεδο, για το παιχνίδι με τους Τζαζ.

Ο «Βασιλιάς» είναι μεταξύ των παικτών που έχει δηλώσει ότι θέλει δικαιοσύνη για τα θύματα της αστυνομικής βίας και πως θα κάνει ό,τι μπορεί, για να την φέρει.

Και μπορεί να μην έβγαλε το όνομά του για να βάλει κάποιο μήνυμα στην φανέλα των Λέικερς στην διάρκεια των αγώνων, ωστόσο φροντίζει να «περνάει» αλλιώς αυτά που θέλει.

Κατά την είσοδό του, λοιπόν, στο γήπεδο για το παιχνίδι με τους Τζαζ, ο ΛεΜπρόν φόρεσε ένα t-shirt, το οποίο στο αριστερό μέρος είχε ένα ρολόι με χρόνο 8:46 και από κάτω τη λέξη «Minneapolis».

Το 08:46 αναφέρεται στο χρόνο που είχε αστυνομικός το γόνατό του στο λαιμό του Τζορτζ Φλόιντ, στην πόλη των ΗΠΑ, προκαλώντας του έτσι ασφυξία, που τον οδήγησε στο θάνατο.

Μπορεί επίσημα η ώρα να έχει εξακριβωθεί στα 7 λεπτά και 46 δευτερόλεπτα, αλλά το 08:46 είναι ο χρόνος που έγινε σύμβολο στις διαδηλώσεις που έγιναν στις ΗΠΑ.

ΛεΜπρόν: «Ο κόσμος βλέπει»

Ο ηγέτης των Λέικερς σχολίασε και την κίνησή του αυτή, λέγοντας: «Κανένας δεν αξίζει να χάσει τη ζωή του, όταν αυτό θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί, από αυτό που είδα εγώ, αλλά και όλος ο κόσμος. Αυτό το μήνυμα είχε το t-shirt. Ο κόσμος βλέπει».

Μηνύματα και στα παπούτσια

Ο «King James» έχει και στα παπούτσια του τα ονόματα των ανθρώπων που έχουν πέσει θύματα αστυνομικής βίας, μαζί με διάφορα μηνύματα. Μεταξύ των ονομάτων, είναι αυτά του Τζορτζ Φλόιντ και της Μπριόνα Τέιλορ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 

NBA Τελευταία Νέα