Τόμιτς: «Παίκτης σαν τον Τζόρνταν δεν θα ξαναγεννηθεί»

Τόμιτς: «Παίκτης σαν τον Τζόρνταν δεν θα ξαναγεννηθεί»

Gazzetta team
Τόμιτς: «Παίκτης σαν τον Τζόρνταν δεν θα ξαναγεννηθεί»

bet365

Ο Μίλαν Τόμιτς σχολίασε το… συναπάντημα με τον Μάικλ Τζόρνταν στο Παρίσι, το 1997.

Ο Τόμιτς φιλοξενήθηκε στο OPEN κι αναφέρθηκε στον αγώνα του Ολυμπιακού με τους Σικάγο Μπουλς, στο πλαίσιο του McDonald's Open.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Είχαμε μία μεγάλη ευκαιρία τότε. Περιμέναμε το τουρνουά, θα παίζαμε απέναντι στους πρωταθλητές του ΝΒΑ. Όταν ακούσαμε ότι θα παίξουμε εκεί, όλοι είπαμε για τον Μάικλ Τζόρνταν. Θέλαμε να παίξουμε μαζί τους στον τελικό. Ήταν μία απίστευτη εμπειρία, δεν θα την ξεχάσω ποτέ. Ήταν αντίπαλός μου ένας από τους καλύτερους αθλητές όλων των εποχών».

Εν συνεχεία αναφέρθηκε στη φάση που… προκάλεσε τον Τζόρνταν: «Ήταν μία αστεία φάση στο παιχνίδι. Είχα την μπάλα στα χέρια μου και με μάρκαρε ο Τζόρνταν. Στην επόμενη φάση τον προκάλεσα ως αστείο να παίξουμε "ένας εναντίον ενός". Τον αντιμετωπίσαμε με μεγάλο σεβασμό. Τέτοιος παίκτης δεν θα ξαναγεννηθεί. Είναι ο καλύτερος παίκτης όλων των εποχών. Δεν ήταν μόνο το ταλέντο, είχε και το μυαλό να είναι πιο μπροστά απ'όλους τους αντιπάλους. Είχε και τα αθλητικά προσόντα, έκανε τον κόσμο να αγαπήσει το μπάσκετ.

Είναι δύσκολος ο δρόμος για να φτάσεις ψηλά. Στην αρχή υπήρχε αμφισβήτηση για το αν θα μπορούσε να πετύχει στους Μπουλς. Κάθε παίκτης πρέπει να αποδείξει ότι αξίζει. Αυτό ισχύει και για τον Τζόρνταν. Θέλει κόπο και θυσίες για να φτάσεις ψηλά. Δεν τον κατηγορώ αν ήταν σκληρός με τους συμπαίκτες του. Το έκανε για καλό, για να κερδίσει η ομάδα. Έπρεπε να το κάνει, ήταν ο ηγέτης. Είχε κερδίσει τόσα ματς μόνος του, με καλάθια που ήρθαν αφού ξεπέρασε τρεις παίκτες. Για να μείνεις στην κορυφή θέλει... κότσια».

Σε ό,τι αφορά το μέλλον του, είπε: «Να τελειώσει το κομμάτι με την πανδημία και θα δούμε εμείς τι θα κάνουμε με τις ομάδες. Περιμένουμε την ανακοίνωση της Euroleague. Καμία ομάδα δεν έχει κάνει κίνηση. Αρχές Ιουνίου θα υπάρχουν προτάσεις».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα