Όταν ο Μπιλ Ράσελ έκανε ρεκόρ ριμπάουντ σε τελικούς ΝΒΑ! (vid)

Όταν ο Μπιλ Ράσελ έκανε ρεκόρ ριμπάουντ σε τελικούς ΝΒΑ! (vid)

Γιώργος Κούβαρης
Όταν ο Μπιλ Ράσελ έκανε ρεκόρ ριμπάουντ σε τελικούς ΝΒΑ! (vid)

bet365

Πριν από ακριβώς 60 χρόνια ο Μπιλ Ράσελ σημείωνε για πρώτη φορά στην καριέρα του ρεκόρ ριμπάουντ σε τελικούς, «κατεβάζοντας» 40 «σκουπίδια»!

Συγκεκριμένα ήταν 29 Μαρτίου 1960 και το δεύτερο ματς των τελικών του ΝΒΑ μεταξύ των Μπόστον Σέλτικς και των Σεντ Λούις Χοκς.

Οι Χοκς μπορεί να έκαναν το «break» της έδρας και να κέρδιζαν μέσα στο «Boston Garden» με σκορ 113-103 (Πετίτ 35, Λόβελετ 21 - Σάρμαν 30, Ράσελ 21) αλλά ο θρυλικός Μπιλ Ράσελ έμελλε να κάνει ρεκόρ ριμπάουντ σε ματς για τους τελικούς του ΝΒΑ.

Ο τότε σέντερ των Σέλτικς είχε «κατεβάσει» 40 ριμπάουντ σε εκείνο το παιχνίδι και έγραφε με χρυσά γράμματα το όνομά του στα βιβλία του ΝΒΑ. Έκτοτε το μόνο που κατάφερε ήταν να το ισοφαρίσει δύο χρόνια αργότερα και πιο συγκεκριμένα στους τελικούς με τους Λος Άντζελες Λέικερς.

Μέχρι στιγμής ο συγκεκριμένος αριθμός παραμένει... στοιχειωμένος, αφού κανείς άλλος δεν μπόρεσε να πάρει τα ίδια ή περισσότερα ριμπάουντ σε αναμέτρηση για τους τελικούς. Για την... ιστορία, τα 40 ριμπάουντ ισοδυναμούν με την 8η καλύτερη επίδοση, συμπεριλαμβανομένης και της κανονικής περιόδου.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα