Πέλικανς - Κινγκς 129-93: Έκανε φύλλο και φτερό το Σακραμέντο, DNP ο Βεζένκοβ, έπαιξε ο Πετρούσεφ (vid)

Γιώργος Κούβαρης

bet365

Οι Σακραμέντο Κινγκς γνώρισαν βαριά ήττα στη Νέα Ορλεάνη από τους Πέλικανς με 129-93, σ' ένα ματς στο οποίο δεν αγωνίστηκε καθόλου ο Σάσα Βεζένκοβ.

Αν και μέχρι τα μέσα της δεύτερης περιόδου οι Κινγκς έμοιαζαν να ελέγχουν το ματς και να έχουν και προβάδισμα με 47-43, στη συνέχεια ήρθαν τα πάνω-κάτω.

Οι Νιου Όρλεανς Πέλικανς «βίδωσαν» με την άμυνά τους την ομάδα του Σακραμέντο και πραγματοποίησε ένα φοβερό 44-10 επιμέρους σκορ με το οποίο έμελλε και να «καθαρίσουν» το παιχνίδι. Σε αυτό έπαιξε τεράστιο ρόλο η άμυνα των γηπεδούχων οι οποίοι κράτησαν τον Ντε'Ααρον Φοξ στα 2/12 τρίποντα και συνολικά τους Κινγκς στο 38% εντός παιδιάς (33/87 σουτ).

Ουσιαστικά τίποτε δεν λειτούργησε σωστά για τους Κινγκς από τα μέσα της δεύτερης περιόδου και μετά. Ο Μπράντον Ίνγκραμ ήταν εκείνος που με 31 πόντους και 5/5 τρίποντα ηγήθηκε της ομάδας του στο σκοράρισμα ενώ ο Ζάιον Γουίλιαμσον ήταν κυριαρχικός με 26 πόντους έχοντας 12/16 δίποντα, 2/2 βολές, 5 ασίστ, 3 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα, 1 τάπα και μόλις 1 λάθος.

Ο Χέρμπερτ Τζόουνς πρόσθεσε 19 πόντους με 7/9 εντός παιδιάς, ενώ «γεμάτο» double double είχε ο Γιόνας Βαλαντσιούνας με 10 πόντους, 13 ριμπάουντ και 7 ασίστ.

Για τους Σακραμέντο Κινγκς, ο Σάσα Βεζένκοβ «έγραψε» DNP στη στατιστική του καθώς είχε πρόβλημα στον αντίχειρα και η συμμετοχή του στο ματς είχε οριστεί ως game time decision. Αντίθετα, ο Φιλίπ Πετρούσεφ, ο οποίος βρίσκεται στο στόχαστρο του Ολυμπιακού, πήρε τον λεγόμενο garbagge time όταν είχαν κριθεί τα πάντα. Συγκεκριμένα αγωνίστηκε 6 λεπτά και είχε 3 πόντους με 1/2 δίποντα και 1/2 βολές.

Τα δωδεκάλεπτα: 29-31, 66-53, 100-69, 129-93

@Photo credits: @PelicansNBA

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα