Στεφ Κάρι: Η ηγετική ομιλία και το «όποιος είναι έτοιμος για διακοπές, ας πάει» (vids)

Στεφ Κάρι: Η ηγετική ομιλία και το «όποιος είναι έτοιμος για διακοπές, ας πάει» (vids)

Ο Στεφ Κάρι πανηγυρίζει ένα από τα καλάθια του στο Game 7, Κινγκς - Γουόριορς.

bet365

Ο Στεφ Κάρι μιλάει σπάνια. Το έκανε πριν από το Game 7 απέναντι στους Σακραμέντο Κινγκς. Και τα λόγια του ήταν... μαχαίρια. Ζήτησε εμπιστοσύνη και την έλαβε. Σημειώνοντας 50 πόντους. Με τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς να συνεχίζουν στα play-offs.

Ο Στεφ Κάρι ανήκει σε μία διαφορετική κάστα αθλητών. Σπάνια μιλάει. Ο Ντρέιμοντ Γκριν έχει αναλάβει αυτό το ρόλο στους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς. Είναι η... φωνή των αποδυτηρίων. Και ο Κάρι αυτός που καταγράφει τα επιθετικά κεφάλαια στα κιτάπια των παρκέ. Δίχως να λέει κουβέντα.

Αν το κάνει θα είναι μία προσωπική κουβέντα με ένα συμπαίκτη του. Ένα σπάνιο φαινόμενο, μα όταν συμβαίνει, οι συμπαίκτες του τον ακούν ευλαβικά.

Το Game 7 απέναντι στους Σακραμέντο Κινγκς σήμαινε ότι οι πρωταθλητές παίζουν τη ζωή τους σε ένα ματς. Τον τίτλο τους. Την κληρονομιά. Η ήττα στο Game 6, το οποίο θα έπρεπε να ήταν ο τόπος του θριάμβου τους, αποδείχτηκε σημείο καταστροφής. Οι Κινγκς ισοφάρισαν και πήραν ξανά το πλεονέκτημα της έδρας.

Το ίδιο βράδυ ο Κάρι δεν μπορούσε να κοιμηθεί. Έβλεπε το ματς, ξανά και ξανά, στο μυαλό του. Μία γρήγορη ματιά στο κινητό του τηλέφωνο δεν θα βοηθούσε στη λύση του προβλήματος του ύπνου.

Διαπίστωσε, ωστόσο, ότι δεν ήταν ο μοναδικός που δεν μπορούσε να κοιμηθεί. Ο Ντρέιμοντ Γκριν του είχε στείλει ένα μήνυμα, θέλοντας να μοιραστεί το δικό του εκνευρισμό.

Τα μηνύματα που αντάλλαξαν ανέφεραν την απογοήτευση που αισθάνθηκαν, τον Μαλίκ Μονκ που τους αποκάλεσε «γέρους» και τη χαμένη αυτοσυγκέντρωση.

Ο Γκριν προσφέρθηκε να μιλήσει στο σύνολο, την επόμενη ημέρα. Μόνο που ο Κάρι αποφάσισε ότι εκείνη η στιγμή, εκείνη η φορά είναι η δική του.

Η ομάδα συγκεντρώθηκε στον 9ο όροφο του Chase Center, σε ένα μέρος, το οποίο ονομάζεται «Above the rim» (σ.σ.: Πάνω από τη στεφάνη, σε μία ελεύθερη μετάφραση). Με θέα τον Κόλπο του Σαν Φρανσίσκο.

«Δεν μιλάω συχνά. Αλλά αυτή τη φορά έχω κάτι να πω»

Και εκεί ο Κάρι ξεκίνησε την ομιλία του με την ατάκα: «Δεν μιλάω συχνά. Αλλά αυτή τη φορά έχω κάτι να πω».

Σύμφωνα με το Athletic, ο Κάρι είπε ότι πιστεύει στους συμπαίκτες του και πως έχουν ό,τι χρειάζεται για να πάρουν τη νίκη. Τους ζήτησε την εμπιστοσύνη, ως αντίτιμο. Και τους υποσχέθηκε τη νίκη, αν όλοι κάνουν αυτό που πρέπει.

Τους ζήτησε να βάλουν τα συναισθήματά τους στην άκρη, απευθυνόμενος κυρίως στους Τζόρνταν Πουλ και Τζόναθαν Κουμίνγκα (χωρίς να τους ονομάσει), αφού είναι αυτοί που έχουν δει το ρόλο και το χρόνο τους να αλλάζει δραστικά στα τελευταία ματς.

Μάλιστα, τους είπε ότι όποιος θέλει να μείνει στον κόσμο των συναισθημάτων του, ας μείνει και στο σπίτι του ενόψει του Game 7. Η ατάκα του, σύμφωνα με τους... μάρτυρες ανέφερε ότι όποιος είναι έτοιμος για διακοπές, ας μη μπει στο πούλμαν για το Σακραμέντο!

Το σαρδόνιο χαμόγελο του Κάρι

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Στιβ Κερ θέλησε να μιλήσει στους παίκτες του. Γνωρίζοντας τι είχε προηγηθεί. Δεν θέλησε να αναφερθεί στο παρελθόν. Μόνο στο παρόν. Απευθυνόμενος στον αποκαμωμένο Κάρι, ρώτησε πόσοι παίκτες είχαν σημειώσει 50 πόντους σε Game 7 πριν από τον Κάρι.

Οι συμπαίκτες του άρχισαν να φωνάζουν «μηδέν, μηδέν», φέροντας ένα σαρδόνιο χαμόγελο στο πρόσωπο του Κάρι. Ίσως γιατί έδωσε μία υπόσχεση και την τήρησε στο έπακρο.

@Photo credits: NBA/Getty Images
 

NBA Τελευταία Νέα