Εμπίντ: Αποφασίζει μετά το τέλος της σεζόν για ΗΠΑ ή Γαλλία

Εμπίντ: Αποφασίζει μετά το τέλος της σεζόν για ΗΠΑ ή Γαλλία

bet365

Ο Τζοέλ Εμπίντ δεν έχει καταλήξει, ακόμα, σε ποια Εθνική ομάδα θα αγωνιστεί. Αναμένεται να το κάνει το καλόκαιρι.

ΗΠΑ ή Γαλλία; Ο Τζοέλ Εμπίντ θα κληθεί να απαντήσει στο δίλημμα, μετά την ολοκλήρωση της σεζόν στο NBA. Ο 28χρονος σέντερ έχει αποκτήσει το δικαίωμα να αγωνιστεί σε μία από τις δύο Εθνικές ομάδες, αφού τον Ιούλιο του 2022 απέκτησε γαλλική υπηκοότητα, ενώ τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους έγινε και πολίτης των ΗΠΑ.

Πάντως, ο ίδιος είναι γεννημένος στο Καμερούν, αλλά δεν έχει αγωνιστεί με τη φανέλα της. Το 2017 ήταν στις προεπιλογές του AfroBasket, χωρίς να αγωνιστεί, αφού η διοργάνωση έγινε κατά τη διάρκεια της σεζόν.

«Με έχουν ρωτήσει ξανά, αλλά θα αποφασίσω στο τέλος της σεζόν», ήταν τα λόγια του σχετικά με το θέμα. Πάντως, η Γαλλία έχει ήδη προκριθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023, ενώ και οι ΗΠΑ βρίσκονται ένα βήμα προτού εξασφαλίσουν τη δική τους συμμετοχή.

Όπως και να έχει, αν ο Εμπίντ διαλέξει μία από τις δύο ομάδες, βάζει υποψηφιότητα να εμφανιστεί και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024 (Η Γαλλία θα είναι εκεί 100% ως διοργανώτρια, οι ΗΠΑ πρέπει να προκριθούν είτε μέσα από το Παγκόσμιο, είτε από το ΠροΟλυμπιακό τουρνουά).

 

NBA Τελευταία Νέα