Τόμπσον: Επιστροφή στο... παρελθόν (vid)

Τόμπσον: Επιστροφή στο... παρελθόν (vid)

Νίκος Καρφής
Τόμπσον: Επιστροφή στο... παρελθόν (vid)

bet365

O Kλέι Τόμπσον τα... διέλυσε όλα με τους Ρόκετς και το Gazzetta γράφει για τον σουτέρ των Γουόριορς που έστειλε μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση.

Ήταν η βραδιά του. Το έχει ανάγκη όλο αυτό ο Κλέι Τόμπσον για να νιώσει ξανά... ζωντανός ο σουτέρ των Γουόριορς. Εδώ και καιρό ψάχνει την χαμένη αυτοπεποίθηση του και απέναντι στους Ρόκετς μας θύμισε τον παλιό καλό Κλέι που όταν ήταν στη μέρα του, δεν είχε αντίπαλο

Ο Κλέι... σεληνιάστηκε κόντρα στους Ρόκετς και σταμάτησε στους 41 πόντους, ενώ είχε 10/13 τρίποντα σε μια παράσταση από αυτές που γιγαντώνουν τον μύθο του. Το Gazzetta γράφει για τον Τόμπσον που θέλει να ξαναθυμίσει τον παιχταρά που θαυμάσαμε πριν τους σοβαρούς τραυματισμούς. Η διάσημη ταινία με το υπέρ-αμάξι Delorean είχε τίτλο «Επιστροφή στο μέλλον», όμως ο Κλέι δείχνει να έρχεται από το παρελθόν με αυτή την εμφάνιση. Το παρελθόν του Κλέι το οποίο μας έχει χαρίσει αξέχαστες στιγμές

Η βραδιά που... φώναξε πως είναι εδώ

Κόντρα στους Ρόκετς έδειξε πως πατά καλά από τα πρώτα λεπτά. Και όταν ο Κλέι βρίσκεται σε καλή κατάσταση και μπει καλά σε ένα ματς ή βρει το χέρι του με σερί εύστοχα τρίποντα, τότε σίγουρα θα γράψει πολλά και η αντίπαλη άμυνα θα πρέπει να ανησυχεί. Κόντρα στο Χιούστον το κοντέρ έγραψε 41 πόντους και αυτή ήταν κορυφαία φετινή εμφάνιση του με διαφορά. Μάλιστα η προηγούμενη καλύτερη του ήταν οι 28 πόντοι, κάτι που μαρτυρά πολλά για το ξέσπασμα που είχε ανάγκη ο Κλέι.

Μάλιστα σε μια σεζόν που έχει το χειρότερο ποσοστό της καριέρας του στο τρίποντο, αφού σουτάρει με 33.2%, βρήκε την ευκαιρία να μετρήσει 10/13 απέναντι στο Χιούστον. Είναι τρομερά δύσκολο ένα τέτοιο ποσοστό για παίκτη και ίσως αυτή τη στιγμή μόνο από δύο παίκτες μπορούμε να του δούμε αυτό στο ΝΒΑ. Από τους splash brothers, Κάρι και Τόμπσον.

Όπως θα δείτε και από το παρακάτω γράφημα του Instat που δείχνει τα τρίποντα του κόντρα στους Ρόκετς, είχε το ασύλληπτο 7/7 τρίποντα από τις 45 μοίρες στα δεξιά!

Τα τρίποντα του με Ρόκετς

η

Θέλει να διαγράψει τη χειρότερη σεζόν της καριέρας του

Πριν από τρεις μέρες, ένα ποσοστό έλεγε πως ο σταρ των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς μετράει 181 πόντους στο σύνολο (15.08 πόντοι κατά μέσο όρο) ενώ έχει επιχειρήσει 185 σουτ εντός παιδιάς! Πολύ σκληρό για έναν σκόρερ και σουτέρ της κλάσης του Τόμπσον. Ίσως τον πείσμωσε, όμως έλεγε την αλήθεια για την δύσκολη σεζόν του Κλέι.

Προφανώς το φετινό ποσοστό στα τρίποντα του 32.3% δεν είναι Κλέι, δεν μπορεί να είναι Κλέι, δεν τον αντιπροσωπεύει. Είναι απλά μια... παραφωνία αν δει κανείς τι έχει κάνει τα προηγούμενα χρόνια του στους Γουόριορς, εκεί όπου ήταν κίνδυνος-θάνατος για κάθε άμυνα και δεν γινόταν να τον αφήσεις αμαρκάριστο ούτε δευτερόλεπτο. Τότε έβαζε και τα μαρκαρισμένα, τα... σκοτωμένα για κάθε παίκτη. Για τον Κλέι όλα έμοιαζαν απλά σε παλιότερες σεζόν. Από το 2012 μέχρι και το 2019, δεν έπεσε ποτέ κάτω από 40%. Μάλιστα τη σεζόν 2014-15, χρονιά τίτλου για τους Γουόριορς, σούταρε με 44%, όπως και τη σεζόν 2017-18.

Οι δύο σοβαροί τραυματισμοί που είχε στην καριέρα τον επηρέασαν και στο σουτ, κάτι που φαίνεται από τα νούμερα του από τη στιγμή που επέστρεψε. Πέρυσι στην πρώτη του γεμάτη σεζόν μετά από πολύ καιρό, είχε 38.5% στο τρίποντο, ενώ φέτος έπεσε στο 32.3% όπως εξηγήσαμε και παραπάνω.

Όταν ο Κλέι έγινε... εξωγήινος

Δεν θα πούμε ψέματα η χθεσινή του παράσταση μας θύμισε λιγάκι, όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό, αλλά μας το θύμισε. τα όσα είχε κάνει κόντρα στους Κινγκς, τότε που το κοντέρ έγραψε 52 πόντους.

Τότε ο Κλέι σε ένα δωδεκάλεπτο πέτυχε 37 πόντους. Με 13/13 σουτ, 9/9 τρίποντα και 2/2 βολές. Ο Κλέι ήταν στη... ζώνη. Είχε πάρει «φωτιά» και οι Κινγκς δεν θα μπορούσαν να τον σταματήσουν. Δεν το έκαναν. Στο τέλος του αγώνα είχε 52 πόντους με 11 τρίποντα, 5 ασίστ, 4 κλεψίματα και 2 μπλοκ!

Έκανε ρεκόρ με τα περισσότερα τρίποντα σε ένα δωδεκάλεπτο (9). Έκανε ρεκόρ με τα περισσότερα εύστοχα σουτ στο ίδιο διάστημα (13). Και ρεκόρ για τους περισσότερους πόντους σε δώδεκα αγωνιστικά λεπτά! Όχι και άσχημα. Οι Ουόριορς επικράτησαν των Κινγκς με 126-101 στις 23 Ιανουαρίου του 2015.

Πάμε σε άλλη μια special βραδιά του. Στο ρεκόρ καριέρας του στο ΝΒΑ. Απέναντι στους Πέισερς ο Κλέι είχε 60 πόντους παρακαλώ στις 6 Δεκέμβρη του 2016. Εξήντα πόντους. Εκείνο το βράδυ σούταρε με 8/14 τρίποντα και 21/33 και η Ιντιάνα του υποκλίθηκε. Ένας Τόμπσον σε όλη τη μεγαλοπρέπεια του, έδειξε τι μπορεί να κάνει αν βρει το... χέρι του.

Τέλος θα πάμε στις 29 Oκτώβρη του 2018 και στη μάχη των Γουόριορς με τους Μπουλς. Άλλη μια παράσταση του Κλέι που έσπασε ένα ρεκόρ. Πλέον θα είναι πολύ δύσκολο για τον οποιονδήποτε στο μέλλον, πλην Κάρι να το σπάσει. Κόντρα στο Σικάγο ο Τόμπσον σημείωσε 52 πόντους. Πως το έκανε αυτό; Bάζοντας 14 τρίποντα παρακαλώ σε μια επίδοση που γινόταν για πρώτη φορά σε ματς του ΝΒΑ. Ξεχωριστός παίκτης, ξεχωριστή στιγμή.

Cover photo: Χρήστος Ζωίδης

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα