Στεφ Κάρι: Ρο(Κάρι) με την αγαπημένη του κίνηση (vid)

Στεφ Κάρι: Ρο(Κάρι) με την αγαπημένη του κίνηση (vid)

Στεφ Κάρι: Ρο(Κάρι) με την αγαπημένη του κίνηση (vid)

bet365

Ο Στεφ Κάρι πραγματοποίησε μυθική εμφάνιση στη νίκη των Γουόριορς επί των Κινγκς σταματώντας το αρνητικό σερί, από ένα σημείο που... λατρεύει να πρωταγωνιστεί!

Τρίτη ξημερώματα και κάθε θέση του Chase Center είναι κενή. Οι φίλοι στις κερκίδες με τα μπλε και κίτρινα ζητωκραυγάζουν! Στο κέντρο του παρκέ μία φιγούρα να κρατάει τα αυτιά της σε μία κίνηση... αναζήτησης περαιτέρω ενθουσιασμού.

Ο Στεφ Κάρι μόλις έχει σφραγίσει τη νίκη των Γουόριορς επί των Κινγκς μπροστά στο κοινό του σταματώντας το σερί πέντε αρνητικών αποτελεσμάτων σε ένα κακό ξεκίνημα για τη σεζόν στο ΝΒΑ. Η χαρά του προέρχεται από την επικράτηση και όχι από τους 47 πόντους που σκόραρε για να έρθει αυτή.

Γνώριζε πως ήταν το κατάλληλο πρόσωπο για να στρέψει την ψυχολογία των συμπαικτών του στο μέγιστο και να αλλάξει την ρότα της ομάδας. Μία ακόμη ματιά στους 47 πόντους και ο Κάρι το έχει πετύχει με 17/24 σουτ, εκ των οποίων τα 7 πίσω από το τόξο. Ο πρώτος παίκτης που καταγράφει τέτοια επίδοση χωρίς κανένα λάθος!

Η "μπαλάντα" του Κάρι στα αυτιά των Γουόριορς για τα τελευταία κρίσιμα λεπτά του ματς... ήχησε ως εξής. Οι 11 πόντοι από το 105-107, μέχρι και το 116-113 της επικράτησης ήρθαν από τα δικά του χέρια είτε αυτό αφορούσε το σκοράρισμα, είτε την τελική πάσα σε κάποιον συμπαίκτη του.

Ο Chef των «Πολεμιστών» με μακρινό σουτ από μέση απόσταση ισοφαρίζει το παιχνίδι στο 107-107, ενώ αμέσως μετά ένα από τα πολλά του τρίποντα γράφουν το +3 (110-107). Επόμενη κίνηση ένα ακόμη δίποντο, προτού μοιράσει στον Ντρέιμοντ Γκριν για το κάρφωμα του 114-111. Και τέλος 2 βολές που φέρνουν μία ανάσα στην πλευρά του Γκόλντεν Στέιτ μετά την προσπάθειας του Ντι'Άαρον Φοξ που έφερε το ματς στον πόντο.

Αναλυτικά οι κινήσεις του Κάρι στα τελευταία 2 λεπτά:

  1. Δίποντο και 107-107
  2. Τρίποντο και 110-107
  3. Δίποντο για το 112-109
  4. Ασίστ για το κάρφωμα του Γκριν 114-111
  5. Δύο βολές 116-113

Η αγαπημένη του... ροκιά

Όσα μαγικά και αν έκανε ο Κάρι στην αναμέτρηση των 47πόντων, η ζαριά ή μάλλον η...ροκιά του θα καταλήγει πάντοτε στον τομέα της περιφέρειας. Μόλις πριν από λίγους μήνες στέφθηκε ο κορυφαίος σουτέρ όλων των εποχών ξεπερνώντας τους Ρέι Άλεν και Ρέτζι Μίλερ.

Με την ίδια άνεση οι παίκτες του Σακραμέντο έγιναν θεατές στο 7/12 τρίποντα του Στεφ. Απόλυτα μοιρασμένα και όλα στην τάξη. Τέσσερις (4) προσπάθειες σε κάθε πλευρά των 45 μοιρών και άλλες 4 από το κέντρο. Με τα ποσοστά ευστοχίας του να ζαλίζουν (50%, 50% και 75%).

Μάλιστα, είναι πολύ ενδιαφέρουσα η εικόνα του Instat που δείχνει πόσες από τις προσπάθειες που πήρε ο Κάρι στο συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν χωρίς κάποιον αμυντικό να τον μαρκάρει. Uncontested δηλαδή... Το απόλυτο κενό! Όλες οι κινήσεις του και κατ' επέκταση τα καλάθια που πέτυχε με τους Κινγκς ήταν υπό την “επίβλεψη” αντιπάλου.

ο
Το shot chart του Κάρι με τους Κινγκς

Γράφει ιστορία όπως μόνο ο ίδιος ξέρει

Η συνέντευξη Τύπου για τον Στιβ Κερ είχε πλέον γίνει παιχνιδάκι. Κλήθηκε να μιλήσει για την απόδοση του Κάρι στο ματς κόντρα στους Κινγκς και τόνισε για ακόμη μία φορά το... οφθαλμοφανές.

«Ήταν αφοπλιστικός! Είναι προφανώς ένας από τους καλύτερους παίκτες στην ιστορία και αγωνίζεται καλά σε πολλές βραδιές, αλλά αυτό έμοιαζε με κάτι ιδιαίτερο για εκείνον. Έκανε τόσα πολλά πράγματα με μηδενικά λάθη και ουσιαστικά μας πήρε... στην πλάτη του!» ήταν τα λόγια του Κερ.

Και αυτό κάνει ο Στεφ θέλοντας ακόμη και μόνος του να κάνει την αρχή και να γυρίσει... τον τροχό για τους Γουόριορς που στο ξεκίνημα της νέας σεζόν έχουν πέσει σε αρκετές "λακούβες" και δεν θυμίζουν τους πρωταθλητές που έφτασαν στο τέλος του δρόμου την περασμένη σεζόν. Μαζί με την απόδοση της ομάδας του, όμως, ανεβάζει και τη δική του.

Μπορεί η προτεραιότητα του Κάρι να μην είναι η προσωπική εκτόξευση. Παρόλα αυτά, οι εμφανίσεις του προσθέτουν μερικά "τικ" στα κουτάκια της ιστορίας του. Ο κορυφαίος σουτέρ όλων των εποχών έχει ολοκληρώσει 109 παιχνίδια πετυχαίνοντας από 7 τρίποντα και πάνω. Ο επόμενος... επιλαχόντας βρίσκεται στα 42 και είναι ο Τζέιμς Χάρντεν, ενώ η τρίτη και τέταρτη θέση ανήκει σε Λίλαρντ (37) και Κλέι Τόμπσον (36).

Ο 34χρονος άσος των Γουόριορς διανύει προς το παρόν μία σεζόν με high απόδοση σε θέμα σκοραρίσματος (32.6πόντους) και ριμπάουντ (7.1 ανά παιχνίδι) και σε βάζει πλώρη να γίνει ο γηραιότερος παίκτης του ΝΒΑ με 30 πόντους μέσο όρο σε μία χρονιά!

Η βραδιά απέναντι στους Κινγκς ήταν μία από τις συνηθισμένες. Ο Κάρι αρνείται να βγει από ροκ ρυθμούς και η σκηνή του ΝΒΑ του ανήκει!

5

@Photo credits: twitter/ stephen curry
 

NBA Τελευταία Νέα