Ταϊρίς Μάξι: Η νύχτα που πήρε... το όπλο του και ξαναέγινε «Mad Max» (vids)

Ταϊρίς Μάξι: Η νύχτα που πήρε... το όπλο του και ξαναέγινε «Mad Max» (vids)

Δημήτρης Οικονόμου
Ταϊρίς Μάξι: Η νύχτα που πήρε... το όπλο του και ξαναέγινε «Mad Max» (vids)

bet365

Ο Ταϊρίς Μάξι θύμισε για μία βραδιά Άλεν Άιβερσον, σκόραρε 9/12 τρίποντα και με ρεκόρ καριέρας οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη κόντρα στους Ράπτορς, επιβεβαιώνοντας το παρατσούκλι... Mad Max!

Τις περισσότερες φορές τα φώτα δεν πέφτουν επάνω του. Ο Τζοέλ Εμπίντ και ο Τζέιμς Χάρντεν τα τραβάνε σα μαγνήτες, με αποτέλεσμα ο Ταϊρίς Μάξι να μένει στη σκιά τους. Ο σκόρερ των Σίξερς από το Νο21 του Draft το 2020 κάνει σταδιακά το βήμα προς το ανώτατο επίπεδο, πιστοποιώντας μέρα με τη μέρα πως πρόκειται για έναν σπουδαίο παίκτη.

Ο «Mad Max» όπως τον αποκαλούν, εκμεταλλεύτηκε την απουσία του Τζοέλ Εμπίντ στο παιχνίδι κόντρα στους Ράπτορς και... όπλισε από την περίμετρο για να υπογράψει το 112-90 στον Καναδά.

Και η αλήθεια είναι πως το έκανε με το δικό του στιλ, τον δικό του μοναδικό τρόπο. Στο ημίχρονο είχε προλάβει να σκοράρει 10/10 εντός παιδιάς, εκ των οποίων τα 7 ήταν τρίποντα. Το κοντέρ σταμάτησε τελικά στους 44 πόντους, με 9/12 από την περίμετρο, 8 ριμπάουντ και 4 ασίστ σε ένα μοναδικό σόου.

Τα ρεκόρ του Μάξι στη βραδιά καριέρας

Οι 44 πόντοι του Μάξι προφανώς και αποτελούν ρεκόρ καριέρας, στο ξεκίνημα της τρίτης του σεζόν στο ΝΒΑ. Παρόλα αυτά δεν είναι ότι δεν είχε ξανακάνει τέτοιες επιδόσεις στο παρελθόν.

Η «έκρηξη» του στο ημίχρονο και αυτό το 10/10 εντός παιδιάς τον έφερε στην ίδια θέση με τον Λου Γουίλιαμς, όντας απόλυτος στην πρώτη δεκάδα των σουτ που επιχείρησε. Ακόμα, οι 7... πυροβολισμοί από το τρίποντο τον μετατρέπουν αυτόματα στον πρώτο «Σίξερ» που το πετυχαίνει με αψεγάδιαστη ευστοχία.

Μπορεί το ποσοστό του με 9/12 να ήταν εξαιρετικό, όμως έχασε την ευκαιρία να σκοράρει μία ακόμα φορά από το τρίποντο και να μείνει μόνος του στην κορυφή του franchise. Με τα 9 εύστοχα ισοφάρισε τους Ντάνι Γκριν και Ντάνα Μπάρος στα περισσότερα εύστοχα τρίποντα της ιστορίας για τη Φιλαδέλφεια.

Με τη βοήθεια του InStat βλέπουμε πως σούταρε 4/4 τρίποντα σε catch n' shoot καταστάσεις, ένα ακόμα γωνιαίο τρίποντο στο transition, ένα πίσω από τα σκριν και ένα με pick n' pop από τη γωνία.

1
Το shot chart του Μάξι κόντρα στους Ράπτορς

Βλέπει Ράπτορς και γίνεται... Mad Max

Λες και έχει προσωπικά απέναντι στους Τορόντο Ράπτορς ο Μάξι. Στην περσινή σεζόν έκανε την πρώτη του εμφάνιση ως starter σε playoffs και το Τορόντο την... πλήρωσε ακριβά. Το «0» της Φιλαδέλφεια ήταν καθοριστικός σκοράροντας 38 πόντους, τους 21 στην 3η περίοδο, για να έρθει το 131-111 και το 1-0 στη σειρά.

Τότε, στα 21 του κατάφερε να γίνει ο νεότερος παίκτης των Σίξερς με 30 πόντους σε ένα παιχνίδι playoff. «Job's not done» είχε τονίσει τότε. Η δουλειά δεν είχε ολοκληρωθεί και για να την ολοκληρώσει ο Μάξι θα χρειαστούν αρκετά χρόνια στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη, όπου θα μαγνητίζει αυτός τα φώτα.

Η ταχύτητα με την οποία το φαινόμενο «Mad Max» τρέχει προς την καθιέρωση στο top tier του ΝΒΑ είναι ιλιγγιώδης...

@Photo credits: NBA/Getty Images

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα