Μάικλ Τζόρνταν: Όταν το παγκόσμιο μπάσκετ «παρέλυσε» από το «αντίο» του (vids)

Μάικλ Τζόρνταν: Όταν το παγκόσμιο μπάσκετ «παρέλυσε» από το «αντίο» του (vids)

Γιώργος Κούβαρης
Μάικλ Τζόρνταν: Όταν το παγκόσμιο μπάσκετ «παρέλυσε» από το «αντίο» του (vids)

bet365

Πριν από ακριβώς 29 χρόνια ο Μάικλ Τζόρνταν άφηνε το ΝΒΑ... σύξυλο καθώς ανακοίνωνε την απόσυρσή του από την ενεργό δράση!

Ήταν 6 Οκτωβρίου 1993...

Μόλις δυόμιση μήνες μετά τη δολοφονία του Τζέιμς Τζόρνταν, πατέρα του Μάικλ Τζόρνταν. Ο κορυφαίος μπασκετμπολίστας όλων των εποχών το είχε πάρει απόφαση. Το μπάσκετ είχε τελειώσει για εκείνον: «Δεν έχω κάτι άλλο να δώσω, δεν έχω πλέον κίνητρο» ήταν τα λόγια του στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου, όπου ανακοίνωνε και το τέλος μιας σπουδαίας καριέρας!

Σοκ! Κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει ότι ο σούπερ σταρ του παγκοσμίου μπάσκετ, ο καλύτερος όλων των εποχών έως εκείνη την περίοδο ότι δεν θα φορούσε ξανά την αθλητική του περιβολή και το νούμερο «23» των Σικάγο Μπουλς: «Δεν είναι πως δεν αγαπώ το άθλημα του μπάσκετμπολ. Το αγαπώ, πάντα θα το αγαπώ. Όμως στην παρούσα φάση αισθάνομαι πως έχω φτάσει στο απόγειο της καριέρας μου. Έχω καταφέρει πολλά σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα όμως νιώθω ότι δεν έχω κάτι άλλο να αποδείξω στον εαυτό μου».

"""

Μπορεί ο ίδιος να μην παραδέχθηκε ποτέ ότι η δολοφονία του πατέρα του αποτέλεσε και την αιτία για να πει «αντίο» στο μπάσκετ, αλλά μέσα του δεν μπορούσε να το ξεπεράσει. Μόλις πριν από μερικούς μήνες είχε οδηγήσει τους Σικάγο Μπουλς στο πρώτο «three peat» της ιστορίας του με την κατάκτηση τριών πρωταθλημάτων και σε ηλικία 30 ετών έμοιαζε να ήταν στην καλύτερη φάση της καριέρας του!

Κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει τα όσα έλεγε εκείνην την ημέρα ο μεγάλος Τζόρνταν. Τα δύο χρόνια που ακολούθησαν ήταν οδυνηρά για τους Μπουλς. Μακριά από τους συνήθεις στόχους του πρωταθλήματος. Επειδή ο «Air» είχε επιλέξει έναν διαφορετικό δρόμο. Μέχρι να ακουστεί το (πρώτο και) περίφημο «I'm Back...»

 

NBA Τελευταία Νέα